PDA

Zobacz pełną wersję : Centrum Nauki Kopernik

Paweł M
21-07-2011, 12:31
Ktoś kogoś zna/wie o co chodzi?

Wybieram się tam z dziećmi (6+1) i podobno aby tam wejść czeka się w niekiepskich kolejkach.
Na ile to prawda i czy da się to jakoś ominąć/zarezerwować bilety?

A może ktoś zna kogoś kto zna kogoś co by można nie stać w kolejkach (o ile są)

mpwt
21-07-2011, 12:53
Ostatnio tam przejeżdżałem (piątek, ~14.00) to kolejka miała jakieś 300-400m.

Rafał_Sz
21-07-2011, 12:56
Mój syn czekał w kolejce 3 godziny. Ale ogólnie z wizyty w centrum był bardzo zadowolony.

miron19j
21-07-2011, 12:57
wiem, że można jakoś zarezerwować, bo jedna kobitka miała bilet do planetarium na konkretną godzinę.

R
21-07-2011, 13:05
kapitan planeta i planetarianie wchodza bez kolejki.

FHR
21-07-2011, 13:22
Ostatnio kolega opowiadał, że stał z sześcioletnim synem w kolejce 3 godziny. Z tego co mówił, to w międzyczasie kolejkę omijały grupy zorganizowane, wchodziły bez czekania. Weź znajomych z rodzinami, zbierzcie się w większą grupę (15 osób) i zaklepcie bilety wcześniej (http://www.kopernik.org.pl/informacja/rezerwacjegrupowe0/).

RobertMiernik
21-07-2011, 13:37
Kolejki są masakryczne, na godzinę/półtorej przed otwarciem kolejka ma już co najmniej dwie godziny (czyli trzy/trzy i pół godziny czekania...).

Ogólnie, jeśli nie masz nieziemskiego szczęścia i akurat trafi się godzinę przed otwarciem 'gorszy dzień' to może uda się obskoczyć kolejkę w godzinę, mniej się podobno nie zdarza (wg. rozmowy z pracownikami). Ja czekałem koło 3 godz.

Wg. mnie opłaca się iść wcześniej (dzień/dwa?) i kupić w ten sposób, niestety rezerwacje przewidziane są tylko dla grup zorganizowanych (z tego co pamiętam od 15 osób chyba...).

Dobrym pomysłem, dla osób z 'okolic' jest kupno biletu rocznego, kosztuje niewiele więcej a mamy problem z głowy (a co jakiś czas otwierane są nowe ekspozycje).

Ogólnie wypas ale organizacja według mnie leży i kwiczy - centrum megawypaśnych technologii i nauk a kupić biletu przez internet się nie da... ;P

JK
21-07-2011, 14:13
No, można jeszcze jakiś plenerek tam zorganizować i też zmówić grupowe bilety.
A i jakiś konkursik na najciekawszę fotkę z pleneru można by zrobić przy okazji, bo jest tam co focić.

miron19j
21-07-2011, 15:02
No, można jeszcze jakiś plenerek tam zorganizować i też zmówić grupowe bilety.
A i jakiś konkursik na najciekawszę fotkę z pleneru można by zrobić przy okazji, bo jest tam co focić.
jestaem jak najbardziej za

freefly
21-07-2011, 18:41
Ostatnio tam przejeżdżałem (piątek, ~14.00) to kolejka miała jakieś 300-400m.

Bo w wakacje to poroniony pomysł, żeby odwiedzać to miejsce.:mrgreen:
Ponadto, trochę przereklamowane miejsce. Osobiście się rozczarowałem. To jakby porównywać klocki Lego z klockami drewnianymi. Klocki drewniane to oczywiście Centrum Nauki Kopernik.
Być może rozczarowałem się, bo porównywałem to miejsce z podobnymi , które widziałem np. Hameryce.