PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Polo Cockta ;-)

monikowska
18-07-2011, 23:51
Jak w temacie :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://monikowska.pl/zdjecia/nikon/06.jpg)

copyman
19-07-2011, 00:08
Łeeeee ! A myślałem że coś z "Kingsajza" będzie ;) Super ! Mnie osobiście się bardzo podoba ! Klimat z reklam Coca-Coli z lat 50 - 60-tych ubiegłego stulecia.

docxxx
19-07-2011, 00:11
Ulala

potwo-or
19-07-2011, 00:16
Twarzą jestem zachwycony, reszta bardzo dobrze (nie zachwyca mnie, ale jest bardzo dobra).

FHR
19-07-2011, 00:18
Świetna stylizacja, bardzo dobre wykonanie. Jak najbardziej się podoba. :)

PS.
Ciekawe jakby wyglądało z jakimś żółtym, postarzającym crossem.

monikowska
19-07-2011, 00:32
żadnych crossów !!

a tytuł miał być zachęcający :))))

marcogk
19-07-2011, 00:44
Nie, nie... tak jest świetnie :D

Tworas
19-07-2011, 01:44
a mnie mina do końca się nie podoba... ale cała reszta wyśmienita :D

hanibal
19-07-2011, 02:03
not moge tylko powiedziec.. super..

bardzo mi sie podoba obrobka skóry i kolorystyka zdjecia

mOSAd
19-07-2011, 09:09
Nie do końca pasuje mi modelka do tej roli. Nie, dla przejaskrawionego "wytrzeszczu" oraz dziubka i nosa. W tym ujęciu nie prezentują się za dobrze. Podobnie z dłonią - rozłączone palce znów psują efekt delikatnej kobiety. Mam wrażenie takiej makabreski trochę i pastiszu, a nie poprawnej i grzecznej stylizacji. A to raczej nie o to chodziło do końca (bo jeżeli tak, to jeszcze trochę należało przegiąć by było to bardziej oczywiste). Technicznie za to prawie super. Co to za czernie pod ręką?
Ponieważ pewnie było więcej kadrów, to podejrzewam, że jakiś inny by mi się po prostu bardziej spodobał. Ale ja tak już mam... ;)
Rozważyłbym lekkie "przymglenie" kadru (stonowanie kontrastu) - jest jakby zbyt... "nowocześnie".

monikowska
19-07-2011, 09:25
Nie do końca pasuje mi modelka do tej roli. Nie, dla przejaskrawionego "wytrzeszczu" oraz dziubka i nosa. W tym ujęciu nie prezentują się za dobrze. Podobnie z dłonią - rozłączone palce znów psują efekt delikatnej kobiety. Mam wrażenie takiej makabreski trochę i pastiszu, a nie poprawnej i grzecznej stylizacji. A to raczej nie o to chodziło do końca (bo jeżeli tak, to jeszcze trochę należało przegiąć by było to bardziej oczywiste). Technicznie za to prawie super. Co to za czernie pod ręką?
Ponieważ pewnie było więcej kadrów, to podejrzewam, że jakiś inny by mi się po prostu bardziej spodobał. Ale ja tak już mam... ;)
Rozważyłbym lekkie "przymglenie" kadru (stonowanie kontrastu) - jest jakby zbyt... "nowocześnie".

więcej dzióbków na blogu :)
Jest kilka niedociągnięć, to moje drugie zdjęcia tego typu. Obiecuję poprawę :)))

pietrobas
19-07-2011, 12:01
mam niedosyt skupiający się na butelce :D
Gdyby udało sie znaleść starą, z jednokolorową etykieta lub nawet bez, zgrałoby się to idealnie, oczywiście bez równie wiekowej zawartości :D

monikowska
19-07-2011, 12:43
mam niedosyt skupiający się na butelce :D
Gdyby udało sie znaleść starą, z jednokolorową etykieta lub nawet bez, zgrałoby się to idealnie, oczywiście bez równie wiekowej zawartości :D

Ta ze zdjęcia jest stara, i na blogu też zdjęcia z jednokolorową butelką są :)

samson09
20-07-2011, 13:05
Podoba mi się. Fajne kolorki i ostrość. Ps. czym doświetlałeś?