Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Odmieńcy
geralttt
15-07-2011, 17:22
W każdym stadzie znajdą się odmieńcy - tzw. "inni". :)
To, co widzicie niemalże na środku kadru nad górami - to zalążek tęczy - czekałem, czekałem, czekałem..., ale nie zaświeciła mocniej - daleko ode mnie padało - klimat był po prostu nieziemski.
Na chmury, które widzicie także czekałem - dokładnie rok czasu - wiedziałem o jakiej porze się ukażą, nie wiedziałem tylko kiedy...
Białe łubiny niezwykle ciężko tutaj znaleźć, ale te dorwałem cudem i miałem na oku od jakiegoś czasu, choć nie wiedziałem jak się za to wszystko zabrać... aż trafiła się "ta" pogoda i trzeba było wreszcie wszystkie klocki poskładać kolokwialnie mówiąc "do kupy"
Tak więc - założenie spełnione, mam nadzieję, ze fotka się podoba. :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img339.imageshack.us/img339/7011/odmiency20111024pixpopr.jpg)
Dla mnie super :).
Zaraz pakuje walizy i jadę tam do Ciebie te łubinki focić ;).
podoba sie ! ten pomarańcz to tak był czy bonus ? a to tęcza nad górami czy jakieś promienie słoneczne ? ja juz trochę ślepy...
Ładne... i gratulacje za cierpliwość i wytrwałość.
geralttt
15-07-2011, 18:00
Dla mnie super :).
Zaraz pakuje walizy i jadę tam do Ciebie te łubinki focić ;).
Wskakuj, jeszcze ze 2-3 tygodnie będą na bank! :) Pogoda po kiju, ale od środy ma być znów lepiej, więc no problemito. :)
podoba sie ! ten pomarańcz to tak był czy bonus ? a to tęcza nad górami czy jakieś promienie słoneczne ? ja juz trochę ślepy...
Nie doklejam niczego na moich fotach - pomarańcz był - takie światło o tej porze, a nad górami to tak jak napisałem przed fotką - tęcza, a raczej jej zalążek, bo do tęczy takiej, jakie pamiętam z PL to jej było daleko. :)
judith_manson
15-07-2011, 18:04
o, ladnie
Pięknie!!
Ależ zazdroszczę widoków :twisted: ;)
P.S. Ja już spakowany :p To my z Pawłem "zaraz" będziemy, choc ja może będę trochę wcześniej, bo do Ciebie mam "rzut beretem" ;)
Rzeczywiście urokliwe.
Na mój gust nieco za jasne, zbyt mdławe...
+ za pracę włożoną w przygotowania do kadru.
pozdrawiam:)
Rzeczywiście urokliwe.
Na mój gust nieco za jasne, zbyt mdławe...
+ za pracę włożoną w przygotowania do kadru.
pozdrawiam:)
Jestes pewny swojego monitora?? mdlosci tutaj nie ma za grosz a kontrastu jest idealnie, jasnosc tez na swoim miejscu....
a specjalnej pracy w przygotowanie kadru nie widze;)
Góry, łubiny dwukolorowe, tęcza, światło, woda, chmury - aż się zastanawiam czy nie za dużo grzybów w tym barszczu, ale wciąż jeszcze smakuje :)
jarekf34
15-07-2011, 19:06
Piękniutkie...
geralttt
15-07-2011, 20:10
Góry, łubiny dwukolorowe, tęcza, światło, woda, chmury - aż się zastanawiam czy nie za dużo grzybów w tym barszczu, ale wciąż jeszcze smakuje :)
Hehehe dobre, dobre... :)
Pięknie!!
Ależ zazdroszczę widoków :twisted: ;)
P.S. Ja już spakowany :p To my z Pawłem "zaraz" będziemy, choc ja może będę trochę wcześniej, bo do Ciebie mam "rzut beretem" ;)
Hubercie byłbym zaszczycony. Baja w takim teamie gonić w teren... :)
Ale ostrzegam - autka nie mam, w teren wszędzie chodzę z buta (chyba, ze kumpla namówimy z 4wd to wtedy luksus), do tego klitke wynajmuję małą - jak podłoga by was nie bolała to śpiwory ze sobą i nocleg macie free, poduszki mam :) Poza tym pogoda - Islandia z tego słynie, pewnie wiecie. :D Jeśli pasi to czekam z bananem na twarzy :D
Pozdrówki
mirekvampirek
15-07-2011, 20:11
wawawoowa !!!!
Bartekkw
15-07-2011, 21:19
no i to jest świetne - można tam u Ciebie poszaleć kadrowo. BDB
krokus66
15-07-2011, 21:29
Bardzo dobre, śliczne.
jak pisalem super :) szczególnie jak piszesz ze tak prostu było. muszę sie kiedyś wybrać ... co widzę twoje zdjęcie to piękniejsze
Cos innego na forum niz motywy glowne , podoba sie i to bardzo.
Jestes pewny swojego monitora?? mdlosci tutaj nie ma za grosz a kontrastu jest idealnie, jasnosc tez na swoim miejscu....
a specjalnej pracy w przygotowanie kadru nie widze;)
Napisałem 'przygotowania do kadru' nie zaś 'przygotowanie kadru'.
...o przygotowaniach do kadru Autor napisał w pierwszym poście dość wyraźnie; '...Na chmury, które widzicie także czekałem - dokładnie rok czasu - wiedziałem o jakiej porze się ukażą, nie wiedziałem tylko kiedy...Białe łubiny niezwykle ciężko tutaj znaleźć, ale te dorwałem cudem i miałem na oku od jakiegoś czasu...'
- jak dla mnie to są właśnie przygotowania do tematu.
Co do monitora - jeśli mam z nim problemy to znaczy, że nasz forumowy Kol. Tom01 się słabo zna...
Także jeśli piszę, że 'na mój gust' to znaczy właśnie to co znaczy :)
pozdrawiam.
Świetnie w kadrze, gratulacje :-)
Przepiękna :) Dodałbym jeno nieco kontrastu do chmurek, ale to już jak kto lubi.
geralttt
15-07-2011, 23:28
jak pisalem super :) ... co widzę twoje zdjęcie to piękniejsze
I tu się pojawia problem - zaraz pewnie będzie zastój właśnie przez ten fakt. Ostatnio Greg o tym gdzieś tutaj napisał, że najgorzej to sobie właśnie poziom podnieść - później coraz ciężej z czymś równie dobrym :) Przypomniałem sobie ten tekst w czasie obróbki tej foty - spojrzałem i już wiedziałem z miejsca... :)
Pozdr.
Pełna zgoda z powyższym, moje odczucia są identyczna :) Niesamowite zestawienie "składników tego barszczu" (bardzo dobrego) :)
Pozdrawiam.
Adam Majchrzak
24-04-2012, 16:22
Piękna jest ta "Twoja" dzika wyspa. Najbardziej zaskakuje i fascynuje różnorodność jakiej można doświadczać chyba o każdej porze roku, że nie wspomnę o tych nocach pełnych zórz... Dla takich widoków warto tyle czekać, myślę, że nagroda jak wyżej jest najlepszą rekompensatą... Ech... się rozmarzyłem... Pozdrawiam! =]
moim zdaniem pierwszoplanową rolę gra tutaj drugi plan, a konkretnie niezwykle oświetlone, ośnieżone wzgórza ...
Gdyby światło padało również na te rośliny, to może byłoby to ciekawsze. Niestety, autor nie wykazał się cierpliwością, a może wykazał, ale natura nie była łaskawa i nie oświetliła wszystkiego.
Bardzo ładna jest też delikatna poświata (mgiełka ?) nad wodą w lewą stronę zatoki ...
wolnyslimak
24-04-2012, 17:41
Podoba się to mało powiedziane. Pięknie świeci nad górami.
geralttt
24-04-2012, 18:30
Aleście odkopali hehe...
Uboot + tak + autor czekał i pisał już o tym... Pozdrówki... :)
Adam - różnorodności w bród nawet jednego, na przykład 'niby' jesiennego dnia. Jedynie zima... ale o tym też już gdzieś tutaj pisałem... :)
Pozwolilem sobie pokazac szerszej publice na fejsie;)
Nikonozaur
24-04-2012, 19:03
To bardzo dobrze, bo mnie jakoś ominął zaszczyt podziwiania tej pracy. Świetna fota i tyle.
Piękny widok ze świetnym pierwszym planem, bardzo mi się podoba.
yarousseau
25-04-2012, 09:00
najs
Robert_P
25-04-2012, 09:06
Jak podczas wykopalisk znajdzie się dobry eksponat to tylko dobrze dla potomnych :)
Na papierze i w B1 to by pięknie mogło wyglądać.
geralttt
26-04-2012, 14:47
No cóż mogę napisać Grzechu. Jedyne co pozostaje to podziękować i odwdzięczyć się tym samym jak coś twojego też wpadnie mi w oczy( o co się nie obawiam widząc dotychczasowe prace). Serio piszę.. :)
Ty.. Trochę nieśmiało ale zapytam - a gdzie dokładnie wrzuciłeś?
Pozdro.
pitbul60
26-04-2012, 18:40
Cudo nie foto , jest pieknie , ladnie to wszystko do kupy poskladales :) .
katatjuta
26-04-2012, 18:47
Noo mi sie strasznie podoba. Jest moc :)
Z przyjemnością wracam do tej pracy, której nie idzie zapomnieć :)