Zobacz pełną wersję : gwarancja Nanu Pro
Witm,
czy ktoś miał do czynienia z gwarancją na produkty Naneu Pro (plecak Alpha)? Lowepro daje na swoje produkty dożywotnią gwarancję (nie naprawiają tylko wymieniają na nowy), a czy Naneu też jest taka przyjazna? W moim plecaku Alpha ułamał się zaczep plastikowy przy taśmie piersiowej. Plecak kupiłem w 2008 roku. Mogę reklamować? Jeżeli mogę, to naprawią, czy wymienią?
marcinez
09-07-2011, 00:47
Na stronie przedstawiciela naneu jest napisane, że gwarancja jest dożywotnia. Musisz zadzwonić do przedstawiciela tej firmy i zapytać o warunki wymiany czy też naprawy.
Dzięki.
Przedstawicielem w Polsce jest Cyfrowe.pl. Pisałem do nich i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam.
marcinez
09-07-2011, 19:10
Daj znać jaką otrzymasz odpowiedź.
Dzięki.
Przedstawicielem w Polsce jest Cyfrowe.pl. Pisałem do nich i czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam.
też jestem ciekaw bo dziś wysłałem do nich list z małą reklamacją :(
niestety CYFROWE.PL - nie odezwało się :(, muszę chyba reklamować w sklepie
no i niestety, po rozmowie ze sklepem, sklep mnie poinformował, że zerwał umowę z importerem, bo wyegzekwowanie jakiejkolwiek reklamacji graniczyło z cudem i nie chce mieć problemów z klientami - więc czyż by mała przestroga dotycząca wyrobów tej firmy ?, ja niestety już jej dziękuję :(
Można zapinki kupić dosłownie za kilka złotych w np. Decathlonie ( bardzo dobrej jakości). Mają tam różne rozmiary.
tu nie chodzi o zapinkę, tylko o METALOWY karabinek, który wyleciał z METALOWEGO mocowania, po ok 2 miesiącach używania, powodując rozsypanie się obiektywów, na moje szczęście, z bardzo małej wysokości i na bardzo miękką wykładzinę, wszystko można zastąpić-wymienić ... wiem :)
tu nie chodzi o zapinkę, tylko o METALOWY karabinek, który wyleciał z METALOWEGO mocowania, po ok 2 miesiącach używania, powodując rozsypanie się obiektywów, na moje szczęście, z bardzo małej wysokości i na bardzo miękką wykładzinę, wszystko można zastąpić-wymienić ... wiem :)
Moja odpowiedż skierowana była do autora postu, dopiero teraz spjrzałem na datę :-)
Można zapinki kupić dosłownie za kilka złotych w np. Decathlonie ( bardzo dobrej jakości). Mają tam różne rozmiary.
Z usterką poradziłem sobie inaczej. A co do sklepu Cyfrowe - nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi, więc skoro tak, to i ja ich bojkotuję i nic u nich nie kupuję i sklepu nikomu nie polecam. Co do producenta plecaka firmy Naneu, to ich produktów też już nie kupię. Ot - poszanowanie klienta.
Podepne się pod temat. Kilka lat temu (może pięć, może siedem) kupiłem plecak nanou pro i po chyba dwóch latach rozwalił się główny zamek. Ile te plecaki mają gwarancji i czy obejmuje ona awarię zamka, czy tylko szwy i łączenia? Pozdrawiam
Z usterką poradziłem sobie inaczej. A co do sklepu Cyfrowe - nie dostałem od nich żadnej odpowiedzi, więc skoro tak, to i ja ich bojkotuję i nic u nich nie kupuję i sklepu nikomu nie polecam. Co do producenta plecaka firmy Naneu, to ich produktów też już nie kupię. Ot - poszanowanie klienta.
Ja na Naneu nie mogę narzekać, mam od nich i plecak (Alpha) i torbę już kilka lat. Żadnych zastrzeżeń.
Na Cyfrowch.pl kupiłem już kilka rzeczy, zawsze byłem usatysfakcjonowany.
ponoć mają gwarancję wieczystą, tylko nie ma gdzie tego wyegzekwować :(, nawet na gwarancji
Tak słyszałem, ale czy na zamek tez? Wiesz, kiedyś kupułem kurtkę też z wieczystą gwarancję, rozwalił się zamek i dowiedziałem się, że gwarancja owaszem, wieczysta, ale tylko na szwy... Także ten, no ... ;)
ponoć mają gwarancję wieczystą, tylko nie ma gdzie tego wyegzekwować :(, nawet na gwarancji
Na cyfrowych w dalszym ciągu mają w ofercie produkty tej firmy.
Znalazłem zawieszkę od torby zakupionej około 3 lata temu. Gwarancja nie jest wieczysta a na 5 lat.