PDA

Zobacz pełną wersję : swiatlo itp

czeski
04-02-2007, 17:06
czy jak patrze na swiatlomierz to fotka wyjdzie dobrze gdy nie bedzie zadej kreski po lewej albo prawej na swiatlomierzu?(chodzi o ta drabinka).trzeba korygowac czasem albo przyslona zeby wyszlo dobrze.nie wiem o co chodzi z tymi niedoswetleniami o iles tam EV.wiem ze wam truje ale wazne to dla mnie.a z tym swiatlomierzem to podobno ja kjest zle swiatlo to powinien migac chyba swiatlomierz ze zle wyjdzie fotka a on tylko mi ppokazuje kreski po lewej lub prawej stronie.jak jest zero to chyba ok?aa i o co chodzi z tym podgladem glebi ostrosci?naciaskam ten guzik aparat daje jakis dziwny dzwiek i nie wiem co to ma byc.czy jak raz nacisnalem to cos sie wlaczylo?i czy da sie wylaczyc bo nie wiem co to.acha i z tym buforem nie wiem co to mam jakies r12 przed zrobieniem foty.z gory dzieki za odpowiedzi

ozzy28
04-02-2007, 17:42
Proponuje zastanowic sie narazie nad Komopzycja i skladnia twojej wypowiedzi - jest bardzo nieczytelna . Wypunktuj dokladnie jakie masz problemy ...

czeski
04-02-2007, 18:34
1.kiedy jest dobre swiatlo (jak kreski od swiatlomioerza sa na 0?).tzn ze nie ma kresek po lewej lub prawej stronie od 0
2.co to sa niedoswietlenie o iles EV?
3.podobno jakjest zle ustawiony swatlomierz tzn zle mam swatlo to powinien migac.u mnie nie miga.
4. podglad glebi ostrosci - naciskam guzik aparat pokazuje przeslona i slychac jakis dziwny dzwiek z aparatu.nie wiem co to jest i czemu ma sluzyc, da sie to wylaczyc jak juz raz nacisnolem?
5.bufor zdjec mam na wyswietlaczu r12.nie wiem czy to dobrze czy zle

gALL
04-02-2007, 19:14
Proponuje zaczac od przeczytania podrecznika dodanego do aparatu.

RomanZWrocławia
04-02-2007, 19:27
czeski - spróbuj zrozumieć:

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17424

ozzy
04-02-2007, 21:14
proponuje wziac do reki instrukcje i aparat. a potem sprawdzac to o czym pisza w instrukcji.
:
1. na ten temat napisano juz wiele, nie mozna na nie odpowiedziec jednoznacznie.
2. niedoswietlenie to naswietlenie matrycy mniejsza iloscia swiatla
3.?
4. sluzy to podgladowi glebi ostrosci
5. to zalezy :P

naprawde, poczytaj instrukcje, moze jakas ksiazke o podstawach? jakas 'fotografie cyfrowa' albo to co dawali do d40?