Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kraina Slonecznych Dni
judith_manson
07-07-2011, 20:47
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img820.imageshack.us/img820/709/dyt63691.jpg)
POdoba sie, ladny kolor i kadr.
Fajne. Ale gdyby tak dać krok do przodu, nie byłoby tych "chabzi" po prawej, byłoby lepiej.
wasilewk
07-07-2011, 20:54
Ładniutkie, podoba się !
Pzdr.
evilseed
07-07-2011, 21:59
Dobre zdjęcie :mrgreen: Podoba się :)
maniak666
07-07-2011, 21:59
Sympatyczny widoczek.
Nikonozaur
07-07-2011, 22:15
W/g mnie jest za dużo dołu, na którym nie ma nic aż tak ciekawego by zajmował ponad połowę kadru. Kolory fajne.
Jacenty Z.
08-07-2011, 00:34
Mózg już mi czasem paruje od zagłębiania się w aspekty techniczne zdjęć które widzę, więc skoncentruje się raczej na uczuciach jakie to zdjęcie wywołuje i symbolice.
Masz tu naturę u źródeł stworzenia w komplecie, bo pierwiastek żeński (woda) i męski (niebo), a do tego jeszcze góry, kojarzące się z mocą, wielkością, próbą zbliżenia się do nieba. Ładnie zagrały tu motywy życia, w postaci tych kosaćców, i śmierci, w postaci wyciętego lasu. Do tego pędy róż (?) których nie szkoda już... gdy lasu już nie ma. Budynki jakby zadbane, a jednak w środku pustki krajobrazu.
Idealną miejscówkę do wypróbowania widzę 2-3 metry przed pierwszą kępką kwiatów po prawej (choć wtedy pnie mogłyby zasłonić budynek...). Brzydki detal w prawym górnym rogu - myślę że do wystemplowania.
Jak bym wiedział,to napewno bym zaprosił na kawę lub herbatę:-).
judith_manson
08-07-2011, 09:50
Mózg już mi czasem paruje od zagłębiania się w aspekty techniczne zdjęć które widzę, więc skoncentruje się raczej na uczuciach jakie to zdjęcie wywołuje i symbolice.
Masz tu naturę u źródeł stworzenia w komplecie, bo pierwiastek żeński (woda) i męski (niebo), a do tego jeszcze góry, kojarzące się z mocą, wielkością, próbą zbliżenia się do nieba. Ładnie zagrały tu motywy życia, w postaci tych kosaćców, i śmierci, w postaci wyciętego lasu. Do tego pędy róż (?) których nie szkoda już... gdy lasu już nie ma. Budynki jakby zadbane, a jednak w środku pustki krajobrazu.
Idealną miejscówkę do wypróbowania widzę 2-3 metry przed pierwszą kępką kwiatów po prawej (choć wtedy pnie mogłyby zasłonić budynek...). Brzydki detal w prawym górnym rogu - myślę że do wystemplowania.
O, widze mamy tu poetow w gronie.
Ladny opis, patrzysz na zdjecia w ciekawy sposob - nie pomijajac zadnego szczegolu.
Faktycznie miejsce sielankowe w drodze do Lake Districts, UK.
Ladny opis, patrzysz na zdjecia w ciekawy sposob - nie pomijajac zadnego szczegolu.
Faktycznie miejsce sielankowe w drodze do Lake Districts, UK.
To jest centrum LD a nie w drodze do niego żeby trzymać się faktów.
Fajne. Ale gdyby tak dać krok do przodu, nie byłoby tych "chabzi" po prawej, byłoby lepiej.
Podpisze się ;)
I dodam, że czytając tytuł i patrząc na fotografie mam lekki niedosyt ... w oddali i na niebie widac, że to słoneczny dzień, ale pierwsze plany niestety tego nie pokazują...
Pewnie najszło jakieś wielkie chmurzysko w momencie popełniania tego kadru ;)
Ładnie w kadrze.Pozdrawiam
Jacenty Z.
08-07-2011, 22:38
Oj, bo się zacznę rumienić:) Dziękuję za te podejrzenia. W moim przypadku to określenie na wyrost, choć chyba wielu osobom z "wbudowanym deficytem gruboskórności" takie fazy przynajmniej w niektórych okresach życia się zdarzają (zwłaszcza sprzyjają temu młodość, dojrzewanie, miłosne rozczarowania, spokojna i refleksyjna samotność...).
Natomiast jestem jak najbardziej za łączeniem nastrojowego wiersza z nastrojowym zdjęciem. Samemu zdarzyło mi się to przynajmniej raz. Udać się może zwłaszcza wtedy, kiedy na zdjęciu jest jakiś kawałek w miarę jednorodnego tła.