Zobacz pełną wersję : Pytanie o kartę pamieci
Witam
Chciałbym kupić kartę do d90
Goni mi po głowie Sandisk Extreme class 10 tylko ze nie ma jej za wiele natomiast jest duzo HD Video Extereme i gdzieś wyczytałem ze to nastepca tej pierwszej wymienionej.
Czy to prawda ???
Co moglibyście polecić???
Pozdr....
Witam
Chciałbym kupić kartę do d90
Goni mi po głowie Sandisk Extreme class 10 tylko ze nie ma jej za wiele natomiast jest duzo HD Video Extereme i gdzieś wyczytałem ze to nastepca tej pierwszej wymienionej.
Czy to prawda ???
Co moglibyście polecić???
Pozdr....
Sandisk dobra karta, jeśli kupisz oryginalną.
Extreme HD, to Extreme z inna nalepką (marketing..). Są też wersje HD z niższymi prędkościami, np. class 6 (20 mb/s) i co ciekawe dwie karty z rodziny HD o tej samej prędkości też potrafią się różnić, np. SDSDRX3-032G-A21 i SDSDX-032G-X46 - ta druga ma interfejs UHS-I (ale to Ci się w D90 raczej nie przyda). Jeśli zależy Ci na prędkości zgrywania, to jest jeszcze Extreme Pro (45mb/s).
poszukuje karty pamieci do Nikona D90, czy w tym przypadku wystarczy mi karta o pojemnosci 4 GB?
sugerowany model: Secure Digital (SDHC) 4GB SanDisk Extreme Pro 45 MB/s
poszukuje karty pamieci do Nikona D90, czy w tym przypadku wystarczy mi karta o pojemnosci 4 GB?
sugerowany model: Secure Digital (SDHC) 4GB SanDisk Extreme Pro 45 MB/s
To zależy głownie od Ciebie :) - od tego z jaką częstotliwością focisz, w jakich formatach, czy masz możliwość zgrywania na bieżąco..
Poza tym musisz mieć świadomość, ze z tych 45 mb/s na oryginalnym czytniku Sandiska wyciśniesz maks 34 mb/s..