Zobacz pełną wersję : Super promocja w PLAY :-)
Dzisiaj pierwszy raz skorzystałem z super promocji w PLAY na kartę. Nazywa się ona "Ekstra doładowanie" 8-) Regulamin tej promocji jest na stronie "Błąd 404 Nie udowodniono istnienia tej strony" Z grubsza polega to na tym, że od kwoty doładowania dostaje się bonus wysokości 10%. Warunkiem jest zapłata przez specjalny formularz na stronie play. Doładowałem więc konto na 50 zł. Na koncie pojawiło się 50zł. Naprawdę zaje... sta promocja, polecam wszystkim :-)
Bonus przemierza pewnie otchłanie, może jeszcze dojdzie :-)
ale kolego, masz darmowe sms....np. za 50zł na 50 dni masz chyba 1000sms do wszystkich ;) Nie narzekaj, play jest dobry..ba, lepszy od innych :razz:
ale kolego, masz darmowe sms....np. za 50zł na 50 dni masz chyba 1000sms do wszystkich ;) Nie narzekaj, play jest dobry..ba, lepszy od innych :razz:
Tak też myślałem. 30 maja podpisałem umowę na abonament 95zł miesięcznie. Numer z początkiem 534. Ja mogłem dzwonić do wszystkich, osoby z Plusa słyszały informację (numer niedostępny). Smsa też do mnie wysłać nie mogły. Miesiąc załatwiania, zgłoszeń itd, nikt nie wiedział o co chodzi. Teraz się okazało, że mają faktycznie problemy z numerami, które zaczynają się od tych cyfr. W ramach rekompensaty, za to, że nie dotrzymywali warunków umowy zaproponowano mi 30minut do wszystkich. :lol: Dodam, że aby rozwiązać problem z połączeniami musiałem zmienić numer telefonu za co zapłaciłem 49zł! Pani z obsługi napisała zgłoszenie z prośbą by odciągnąć tą kwotę od rachunku, ale sama stwierdziła, że nie sądzi by się zgodzili. Gdyby nie to, że ofertę mają dobrą zrobiłbym co by się dało żeby rozwiązać umowę.
Dziwie Ci się, że nie zrobiłeś porządnego rabanu. Fakt, faktem, że czasem cos odwalą...ale to młoda firma i dobre oferty maja:)
Dorian, ten abonament, to mz najciekawsza oferta na rynku. Minuty+net (dane w roamingu z Plusa "bezpłatne") oraz SGS za 1PLN :)
.
Kundzior
03-07-2011, 13:49
Mnie jedynie drażni to że dostaję F-re za jakiś okres rozliczeniowy, dzielą w systemie internetowych na kilka i takie tam, poza tym super. Tylko mnie tak śmiech na te 4G bierze :P Ale nie dla "4G" wybrałem PLAY.
bronilem sie przed Play jak moglem... niestety poleglem...
Firma 75 - mam 540 minut do wszystkich, darmowo do play i stacjonarne, 15 procent rabatu + 50 procent rabatu przez 11 miesiecy. I HTC za zlocisza. Wiec teraz place 35 zl netto i nie moge tego nawet w polowie wydzwonic ;)
Biznesowo ok
To co dla mnie najistotniejsze to to, że od kiedy jestem w Play to za 50% kwoty jaką wydawałem u wcześniejszego operatora mam 100% więcej minut których i tak nie wykorzystuję.
W tej sytuacji przymykam oko na niedociągnięcia jakie serwuje mi Play;)
Kundzior
03-07-2011, 19:08
frostic (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=14201) mam tak samo :)
A ja prowadze działalność gospodarczą i nie mogłem przejść do porządku dziennego nad faktem zrywania połączeń w trakcie rozmowy z klientem
dlatego rezygnuję z drugiego telefonu w play
A ja prowadze działalność gospodarczą i nie mogłem przejść do porządku dziennego nad faktem zrywania połączeń w trakcie rozmowy z klientem
dlatego rezygnuję z drugiego telefonu w play
Korchez mi to wygląda na problem z telefonem, nigdy nie miałem problemu z rozłączaniem rozmowy w Play, w dodatku ta sieć korzysta z infrastruktury Plus-a co w zasadzie z mojego doświadczenia gwarantuje najlepszy zasięg w PL.
nigdy nie miałem problemu z rozłączaniem rozmowy w Play
Potwierdzam. I dodam tylko, że mam play fresh na kartę a z numerem przeszedłem z Orange. Moja nokia, to złom, którym otwieram piwko:)
Korchez mi to wygląda na problem z telefonem, nigdy nie miałem problemu z rozłączaniem rozmowy w Play, w dodatku ta sieć korzysta z infrastruktury Plus-a co w zasadzie z mojego doświadczenia gwarantuje najlepszy zasięg w PL.
Powiedz mi jak często rozmawiasz jeżdżąc autem? Problem występuje gdy w czasie rozmowy "przeskakuje się" z nadajników Playa na Plusa i odwrotnie. Jeśli rozmawiasz "stacjonarnie" to problem praktycznie nie daje się zauważyć. Jeśli się przemieszczasz - jest bardzo uciążliwy.
Korchez, mój szef ma dokładnie tak samo, niestety Play to nie jest najlepsza firma dla ludzi z tej branży :/
Powiedz mi jak często rozmawiasz jeżdżąc autem? Problem występuje gdy w czasie rozmowy "przeskakuje się" z nadajników Playa na Plusa i odwrotnie. Jeśli rozmawiasz "stacjonarnie" to problem praktycznie nie daje się zauważyć. Jeśli się przemieszczasz - jest bardzo uciążliwy.
Korchez, mój szef ma dokładnie tak samo, niestety Play to nie jest najlepsza firma dla ludzi z tej branży :/
Sorry ale muszę, mam wrażenie że nie masz pojęcia o czym mówisz, czy masz w ogóle telefon w sieci Play? Już to pisałem Play korzysta z sieci Plus-a, nawet jeżeli coś takiego występuje to wystarczy wybrać ręcznie sieć Plus GSM w menu aparatu, jednak to wiedzą chyba wszyscy użytkownicy Play, pozdrawiam.
Sorry ale muszę, mam wrażenie że nie masz pojęcia o czym mówisz, czy masz w ogóle telefon w sieci Play? Już to pisałem Play korzysta z sieci Plus-a, nawet jeżeli coś takiego występuje to wystarczy wybrać ręcznie sieć Plus GSM w menu aparatu, jednak to wiedzą chyba wszyscy użytkownicy Play, pozdrawiam.
Wszystko zależ od tego do czego używasz telefonu ? Jeśli tylko do rozmów i sms'ów to ok wybierasz ręcznie operatora PLUS i zapominasz o sprawie. Problem zaczyna się gdy wziąłeś telefon z myślą o mobilnym internecie wtedy już ręczny wybór operatora nie wchodzi w grę ponieważ wtedy zaczyna się roaming transmisji danych który niestety jest w tym przypadku całkiem nieopłacalny.
Nie jestem miłośnikiem żadnej sieci po prostu taka informacja.
Wszystko zależ od tego do czego używasz telefonu ? Jeśli tylko do rozmów i sms'ów to ok wybierasz ręcznie operatora PLUS i zapominasz o sprawie. Problem zaczyna się gdy wziąłeś telefon z myślą o mobilnym internecie wtedy już ręczny wybór operatora nie wchodzi w grę ponieważ wtedy zaczyna się roaming transmisji danych który niestety jest w tym przypadku całkiem nieopłacalny.
Nie jestem miłośnikiem żadnej sieci po prostu taka informacja.
Rozmawiamy o zerwaniu połączenia w trakcie rozmowy (kilka postów), u mnie coś takiego nie występuje.
Nie mam, ale miałem rację wiele razy jechać z autem z kimś, kto aktualnie rozmawiał przez telefon i miał telefon w Playu. Trochę inwektyw się nasłuchałem, więc raczej ciężko było nie zauważyć problemu.
Tyle na ten temat.
ustaw na stałe operatora i nie będzie zrywalo
A.n.d.r.e.V
05-07-2011, 18:01
będzie, na stałe miałem włączonego Plusa i zrywało; nawet na 4różnych telefonach to sprawdzałem-bo Play twierdził, że wina telefonu....
ustaw na stałe operatora i nie będzie zrywalo
?
Będzie zrywało bo Plus najzwyczajniej w świecie też ma masę dziur bez zasięgu lub z tak minimalnym sygnałem, że połączenie zostaje zerwane. Jeżdżę od ponad roku z Playem po całej PL i nic nie daje ustawienie na stałe Plusa. W poprzednim Orange zrywało mi mniej połączeń, to fakt. Ale ważniejsze od zerwania 2 połączeń w miesiącu jest dla mnie koszt rozmów i netu, który deklasuje o kilka długości pozostałych operatorów na rynku.
Sapphiron
06-07-2011, 09:18
kurcze to nie wiem co wy macie za bajzel tam...
Ostatnio jechałem pociagiem 13h (z Lublina na Hel) i miałem cały czas zasięg a powinienem go nie mieć, internet na GPRS chodził płynnie w miarę...
Jeździłem jako przedstawiciel handlowy i też miałem zasięg i nie zrywało...
Może to po prostu kwestia telefonu i mocnej anteny wbudowanej...
A.n.d.r.e.V
06-07-2011, 10:14
taa jasne :roll:
Jeżdżąc z Lublina do Wawy(średnio 2x w tygodniu) przez dobrych kilka kilometrów niemam zasięgu, a połączenia mi zrywa-poza Lublinem i Warszawą
testowane na 4 różnych telefonach...
Sapphiron
06-07-2011, 10:21
a to peszek westchnął Leszek... Kurcze, ciężki temat naprawdę...
Kundzior
06-07-2011, 11:51
Sporadycznie odnotowałem braki w zasięgu, a też sporo się przemieszczam.
kurcze to nie wiem co wy macie za bajzel tam...
Ostatnio jechałem pociagiem 13h (z Lublina na Hel) i miałem cały czas zasięg a powinienem go nie mieć, internet na GPRS chodził płynnie w miarę...
Jeździłem jako Przedstawiciel handlowy i też miałem zasięg i nie zrywało...
Różnica jest wtedy gdy tylko patrzysz na zasięg który pokazuje aparat, a sytuacją gdy np. rozmawiasz ciurkiem 0,5h ciągle się przemieszczając.
Nie wiem z czego to wynika (nie jestem fachowcem w tej dziedzinie), ale w czasie rozmowy jakoś szybciej słaby zasięg zanika, pomimo tego że jadąc tą samą trasą i tylko patrząc na "kreski" to jednak zasięg jest.
U mnie generalnie Play to porażka. O ile jeszcze rozmowy bym jakoś ścierpiał, to totalne gubienie GPRS dyskwalifikuje jak narazie tego operatora... może kiedyś...
A u mnie Plus notorycznie zrywa połączenia ...
Jest jedna rada na te wszystkie niedogodnosci:
Proponuje uzywac wylacznie telefonow stacjonarnych. Wtedy problem zrywania polaczenia zniknie bezpowrotnie. Chyba ze zerwie sie kabel, bo ktos zle obliczy odleglosc i za malo nawinie, po czym na trasie Gdynia-Katowice, gdzies w okolicy Sosnowca, zrobi sie "nie halo".
Marudzicie. Tyle wam powiem ;)
Kundzior
06-07-2011, 23:01
Jest jedna rada na te wszystkie niedogodnosci:
Proponuje uzywac wylacznie telefonow stacjonarnych. Wtedy problem zrywania polaczenia zniknie bezpowrotnie. Chyba ze zerwie sie kabel, bo ktos zle obliczy odleglosc i za malo nawinie, po czym na trasie Gdynia-Katowice, gdzies w okolicy Sosnowca, zrobi sie "nie halo".
Pracujesz dla TePSy?? :P
Pracujesz dla TePSy?? :P
Nie! Mam udzialy w fabryce kabli. Czyli robie biznes na tych co ciagna druta. Z punktu a do punktu b, oczywiscie ;)
Kundzior
06-07-2011, 23:13
Facet, ech...odpada :) (joke)