Zobacz pełną wersję : [ Portret ] 3 modelki + EF muza by [ Hanibal ]
Witam serdecznie Wszystkich Użytkowników.
Dzis zaczniemy z kompletnie innej beczki. Jak ostatnio zwrocono mi uwage na PRV. Nagonka na Hanibala została rozpoczęta..
"OPEN SEASON TO SHOOT HANIBAL"
Razem z moim ziomem postanowilismy odpowiedziec w troszke inny sposób niz zazwyczaj.
i z tej okazji mamy zaszczyt zaprezentować utwór dotyczący zarzutów przedstawianych na forum i nie tylko.
EF czyli człowiek ktory napisał rymy do w/w utwóru jest tu:
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5852477490_88bf0ece08_o-1.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5274/5852477490_88bf0ece08_o.jpg)
kawałek kierowany do wszystkich tych ktorzy zamiast robic siedza i " hejtuja " przez net.
i nie chodzi tu o znoszenie krytyki...
odpowiedz i przekaz jest prosty.
link do utworu jest tu:
UWAGA:!!! utwor przeznaczony jest dla osob powyzej 18-tego roku zycia.
zawiera niecenzuralne wyrazy
proponuje ogladnac cały film
http://www.youtube.com/watch?v=dal5gb3MOQw
a zeby nie bylo offtopu to:
ostatnio miałem zamowienie komercyjne 3 uroczych kobiet ( lat powyzej 30-tu )
przedstawiam 3 zdjecia z sesji.
reszta jako całosciowy set niedługo.
2.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5884438969_9fedbd3971_o-2.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5231/5884438969_9fedbd3971_o.jpg)
3.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5885004928_9ae66b2427_o-2.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5067/5885004928_9ae66b2427_o.jpg)
4.
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/5884436783_abe12506a3_o-2.jpg
źródło (http://farm6.static.flickr.com/5031/5884436783_abe12506a3_o.jpg)
norbibxl
29-06-2011, 20:24
70-200 to chyba twoje fav szklo :)
tak zdecydowanie ulubione.. ale tylko w w seriach portretowych
ostatnio nawet przeprosilem sie z 14-24
norbibxl
29-06-2011, 20:30
to szacun, ja na swoje 70-200 patrze spod byka i ostatnio tylko s85 mi lezy do fajs-szotow :)
Maciek R
29-06-2011, 22:17
Tylko 3, jak dla mnie, reszta bez szału, jak na Ciebie.
Na dwójce, wydaje mi się, że taka poza podkreśla 'krągłości' modelki i cięcie na włosach, jak dla mnie - za mało zdecydowane.
P.s. Twoje zdjęcia to, moim zdaniem, bardzo wysoka półka (odnosząc się do tego forum), nawet czołówka zdjęć typowo "modelarskich", szkoda tylko hanibal, że te odsłony wątku mogą być podyktowane nieuchronnym nastąpieniem tej pyskówki, a nie chęcią obejrzenia zdjęć, ludzie spodziewają się tego... Naprawdę szkoda. ;) Imo: więcej zdjęć, mniej zbędnej polemiki, zdjęcia się same obronią, no albo nie...
Pozdrawiam.
BogdanSD
30-06-2011, 06:00
jak zawsze piękny bokeh ,3 naj naj.Lubię twoję portrety.
No cóż..... Muzyczka taka jak 90% polskiego pseudo rapo-hip-hopu. Żenująca czyli.
Zdjęcia, jak zwykle. Takie same jak każde inne w Twoim wykonaniu. Nie mówię czy dobre czy złe. Po prostu takie same
W tym wątku jedynie podoba mi się zdjęcie 4.
żeby nie było OT
1. konwersja dobiła to zdjęcie - i kadrowanie troche niechlujne wg mnie - za dużo prawej strony a za mało lewej - prosi się o symetryczne kadrowanie, po za tym napis na koszulce/bluzie - albo cały albo wcale - znowu wg mnie niechlujne kadrowanie
2.ok - taki standardowy na Twoim niezmiennym poziomie strzał i obróbka
3. porazka - ułozenie dłoni palców - miało sugerowac delikatnosc - wyszło sztywno i nienaturalnie w połączeniu z mimiką - dla mnie z powodu na powyższe kosz - pokazałes dziewczyne niekorzystnie
4. to jedyne zdjęcie z pokazanych które się bardzo broni ze względu na kadr, mimikę i obróbke - drobna uwaga - cos nieciekawego dzieje sie na krawędzi dłoni - palców - obwódka ?? - pewnie efekt obróbki.
Tyle mojego - krytykę można przyjmowac lub nie - ale to juz sprawa autora
pmsphotography
30-06-2011, 13:45
żeby nie było OT
1. konwersja dobiła to zdjęcie - i kadrowanie troche niechlujne wg mnie - za dużo prawej strony a za mało lewej - prosi się o symetryczne kadrowanie, po za tym napis na koszulce/bluzie - albo cały albo wcale - znowu wg mnie niechlujne kadrowanie
3. porazka - ułozenie dłoni palców - miało sugerowac delikatnosc - wyszło sztywno i nienaturalnie w połączeniu z mimiką - dla mnie z powodu na powyższe kosz - pokazałes dziewczyne niekorzystnie
4. to jedyne zdjęcie z pokazanych które się bardzo broni ze względu na kadr, mimikę i obróbke - drobna uwaga - cos nieciekawego dzieje sie na krawędzi dłoni - palców - obwódka ?? - pewnie efekt obróbki.
A ja mogę się tylko pod to podpisać, bo moje odczucia są niemal identyczne :-)
żeby nie było OT
dziekuje za ocene.. co do zdjecia nr 3 to juz napewno nic nie mialo sugerowac a juz napewno delikatnosci...
dziewczyna zawodowo zajmuje sie robieniem tipsow.. i to jeden z wielu strzalow na ktorym one sa widoczne
ps. i jesli wg ciebie podpieranie głowy rekoma i tworzenie symetrii sugerowac ma delikatnosc to ja ci gratuluje pomysłu - powaznie
Dosyć tego! Dosyć tej piaskownicy, chcecie to ciągnąć, to zapraszam na onet.
Każdy, kto napisze jakikolwiek post nie odnoszący się wyłącznie do oceny zdjęć, dostanie urlop od forum!
Swietnie dziekuje ALF
wniosek jeden usunieto ponad 40 postow jadu :)
Nerdkiler
30-06-2011, 14:59
No i zgodnie z tym co powiedziałeś ALFIE , Hanibal powinien dostać teraz bana.
samson09
30-06-2011, 15:05
Od dawna oglądam twoje pracę. Można cię lubić czy nie, nieważne. Prawdą jest, że wiele twoich prac jest naprawdę świetnych, a ty jesteś jednym z lepszych na tym forum. Ale ostatnio niestety mam wrażenie, że spuściłeś z tonu. Tzn. twoje zdjęcia nie powalają. O ile jeszcze zdjęcia modelek są klasą, to bw jakiegoś kolesia czy wcześniej zdjęcia dzieci nie specjalnie ci wychodzą. Można by napisać zwykłe pstryki, a przecież nie do tego nas przyzwyczaiłeś. Generalnie jednak respect dla twoich co niektórych prac.
Będąc pod presją admina, zaczynam stopniowo uważać, że podoba mi się już foto nr 3, poproszę o więcej fot tej modelki :) abym mógł utwierdzić się w tym przekonaniu...pozdrawiam serdecznie
jacek.gold
30-06-2011, 15:14
nie widziałem wcześniejszych wpisów ale sądząc po sprzątaniu musiało tu się sporo jadu i żalów wylać :D
moje gratulacje
oznacza to że zdjęcia robisz niezłe
ale w tym wątku nie podchodzi mi nic nie ze względu na techniczną stronę a raczej na modelki i modela ;) nie mój klimat
nie widziałem wcześniejszych wpisów ale sądząc po sprzątaniu musiało tu się sporo jadu i żalów wylać :D
moje gratulacje
oznacza to że zdjęcia robisz niezłe
ale w tym wątku nie podchodzi mi nic nie ze względu na techniczną stronę a raczej na modelki i modela ;) nie mój klimat
Jacku rozumie i dziekuje za wizyte
niestety ciezko bylo ze wzgledu na wiek modelek iich podejscie ale bedzie kilka strzalow ktore jeszcze pokaze wiec prosze czekajcie cierpliwie
Fajne foto - gratulacje. A kawałek mi się podoba :)
Szkoda że zazdrośnicy są na forum :P ha ha słabo Panowie
Ta wojna męczyła już chyba wszystkich. Mam nadzieję, że w końcu krzykacze się uspokoją.
Te zdjęcia po prostu mi jakoś nie podchodzą ale zazwyczaj zdjęcia Hanibala mi się bardzo podobają więc chciałbym je tu oglądać.
Przyznam nawet, że też zdecydowałem się kupić podobny obiektyw i popstrykać czasem "Hanibalowe" zdjęcia ale nie po to by naśladować tylko się wzorować.
Powiem Wam tak: widzimy, że wątki hanibala przyciągają szczególnie dużo harcowników, on sam też nie pozostaje dłużny i spirala się nakręca. Z niektórymi sobie porozmawia(liś)my, pozostałym mówię publicznie - wyluzujcie i niech ten balon sklęśnie. Pokazują tu zdjęcia, niech więc dyskusje będą o zdjęciach - rzeczowe, konstruktywne, czasem żartobliwe, jak to na naszym forum przez tyle lat przyjęto.
Stanowczo nie życzymy sobie obrzucania się błotem, wypominania, kto jest kim i czy robi za pieniądze, za miskę zupy czy uścisk dłoni prezesa. Nie będą też mile widziane filmy czy inne średnio zawoalowane publikacje, które użyszkodnicy odbierają i raportują jako np. atak na krytyków - i chyba nie bez racji.
Jeśli potraficie się do tego dostosować - będzie miło i o to nam chodzi. Jeśli nie - niestosujący się do próśb mogą być pozbawiani możliwości wypowiadania się (wagon żółtych owoców dojrzewa, upały temu sprzyjają).
Miłego wieczoru.
podziekował...
z czasem nowe sety.