PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Blok

ongzng
19-06-2011, 16:34
Fotka generalnie powstała z nudów, trochę przerobiłem i wyszło coś takiego:

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2011/06/UBPlanet1308492445U16952-1.jpg
źródło (http://ubplanet.pl/forum/uploads/images/UBPlanet-1308492445-U16952.jpg)

Za cholerę nie mogłem tego wyrównać, jak prostowałem jedną stroną to ta druga się krzywiła. Poszedłem na kompromis i z obydwu stron jest trochę krzywo ;)

Rob123
20-06-2011, 16:52
Fotka generalnie powstała z nudów ...

I generalnie fotka jest nudna. Sadze gdyby np jedno z okiem wyróżniało się czymś w pośród pozostałych zdjęcie było by bardziej intrygujące i ciekawsze.

Semati
21-06-2011, 10:37
dokładnie jak rob123 mówi, wszystko takie "symetryczne"

creep
21-06-2011, 22:35
Nie powiedziałbym, że ta fotka jest nudna. Jako fragment szerszej serii byłaby pewnie niezłym uzupełnieniem. No, ale ja lubię prostokąty na zdjęciach :) Podoba mi się też uchwycenie tego, że mimo pozornej powtarzalności w każdym oknie jest inna firanka. Kolorystycznie jednak niezbyt mi podchodzi, jakieś takie sprane te szarości.

MrLiR
27-06-2011, 14:10
no i okna różnia sie jednak od siebie - firmakami :). Ja uciąłbym troche góry

krokus66
27-06-2011, 21:48
I generalnie fotka jest nudna. Sadze gdyby np jedno z okiem wyróżniało się czymś w pośród pozostałych zdjęcie było by bardziej intrygujące i ciekawsze.

Jak inni narzekają, to ja z wrodzonej przekory zamienię się w adwokata, a mianowicie:

1. Autor miał kłopot z wyprostowaniem zdjęcia. Jakbyś ongzng mieszkał w blokach, to byś wiedział, że nagminnie je krzywo budowali, w środku też. Nie można wyprostować czegoś, co z definicji jest krzywe. Gdyby jednak udało Ci się wyprostować, to byś zafałszował rzeczywistość tamtych czasów. :mrgreen:

2. "... generalnie fotka jest nudna." Ależ takie są te wielkie, cholernie smutne i nudne blokowiska w mieście. Autor bardzo zgrabnie pokazał na zdjęciu to, co ja na codzień kilkadziesiąt lat oglądam. Można pokazać inaczej, ale znów zafałszujemy rzeczywistość. :grin:

3. Moim zdaniem Autor oddał atmosferę wszechobecnej nudy i marazmu mieszkania w blokach, aczkolwiek tematu nie wyczerpał. Powiem nawet, że zaledwie go musnął, sam jednak powiedział, że focił "z nudów." :roll::roll::roll:

Do powyższego zdjęcia proszą się kolejne. Wieżowiec 12 klatkowy pokazany w całości z tytułem: Te 2 okna, to są moje. Następne zdjęcie pokazuje zbiorowisko takich wieżowców ciasno posadowionych z tytułem: Moja przestrzeń życiowa. Tryptyk gotowy jak ta lala. :)

Motorniczy
27-06-2011, 22:31
Brakuje osoby, czlowieka lub nawet zupelnie odslonietych zaslon czy firan ( w jednym z okien ) i juz bylo by ciekawiej . Od kilku lat robie zdjecia okien ale na razie do szuflady bo cos sie kiedys posklada :) Na pewne ujecia potrzeba czasu jak mawial moj przyjaciel , ceniony fotograf. Pozdro