Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Blok

Domyślnie Blok

Fotka generalnie powstała z nudów, trochę przerobiłem i wyszło coś takiego:

Za cholerę nie mogłem tego wyrównać, jak prostowałem jedną stroną to ta druga się krzywiła. Poszedłem na kompromis i z obydwu stron jest trochę krzywo
    | D600 | D90 | N50mm f1.4D | N50mm f1.8D | N85mm f1.8D | Tamron 28-75mm f2.8 | Sigma 15-30mm f.3.5-4.5| Pentacon 50mm f1.8 | Helios 58mm f2 | Revuenon 135mm f2.8 | Nissin Di622 | YN-640II | pierścienie pośrednie i inne duperele.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ongzng Zobacz posta
    Fotka generalnie powstała z nudów ...
    I generalnie fotka jest nudna. Sadze gdyby np jedno z okiem wyróżniało się czymś w pośród pozostałych zdjęcie było by bardziej intrygujące i ciekawsze.

Domyślnie

dokładnie jak rob123 mówi, wszystko takie "symetryczne"
    Mężczyźni rozwijają się do 5 roku życia, a później TYLKO rosną..

Domyślnie

Nie powiedziałbym, że ta fotka jest nudna. Jako fragment szerszej serii byłaby pewnie niezłym uzupełnieniem. No, ale ja lubię prostokąty na zdjęciach Podoba mi się też uchwycenie tego, że mimo pozornej powtarzalności w każdym oknie jest inna firanka. Kolorystycznie jednak niezbyt mi podchodzi, jakieś takie sprane te szarości.

Domyślnie

no i okna różnia sie jednak od siebie - firmakami . Ja uciąłbym troche góry
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Talking

Cytat Zamieszczone przez Rob123 Zobacz posta
    I generalnie fotka jest nudna. Sadze gdyby np jedno z okiem wyróżniało się czymś w pośród pozostałych zdjęcie było by bardziej intrygujące i ciekawsze.
    Jak inni narzekają, to ja z wrodzonej przekory zamienię się w adwokata, a mianowicie:

1. Autor miał kłopot z wyprostowaniem zdjęcia. Jakbyś ongzng mieszkał w blokach, to byś wiedział, że nagminnie je krzywo budowali, w środku też. Nie można wyprostować czegoś, co z definicji jest krzywe. Gdyby jednak udało Ci się wyprostować, to byś zafałszował rzeczywistość tamtych czasów.

2. "... generalnie fotka jest nudna." Ależ takie są te wielkie, cholernie smutne i nudne blokowiska w mieście. Autor bardzo zgrabnie pokazał na zdjęciu to, co ja na codzień kilkadziesiąt lat oglądam. Można pokazać inaczej, ale znów zafałszujemy rzeczywistość.

3. Moim zdaniem Autor oddał atmosferę wszechobecnej nudy i marazmu mieszkania w blokach, aczkolwiek tematu nie wyczerpał. Powiem nawet, że zaledwie go musnął, sam jednak powiedział, że focił "z nudów."

Do powyższego zdjęcia proszą się kolejne. Wieżowiec 12 klatkowy pokazany w całości z tytułem: Te 2 okna, to są moje. Następne zdjęcie pokazuje zbiorowisko takich wieżowców ciasno posadowionych z tytułem: Moja przestrzeń życiowa. Tryptyk gotowy jak ta lala.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Motorniczy
    Gość

Domyślnie

Brakuje osoby, czlowieka lub nawet zupelnie odslonietych zaslon czy firan ( w jednym z okien ) i juz bylo by ciekawiej . Od kilku lat robie zdjecia okien ale na razie do szuflady bo cos sie kiedys posklada Na pewne ujecia potrzeba czasu jak mawial moj przyjaciel , ceniony fotograf. Pozdro

Uprawnienia umieszczania postów