Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zamek Castillo de Loarre
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/855/dsc0348m.jpg/)
lukasz.m
18-06-2011, 19:06
Oh... ach... zdjęcie zmasakrowane obróbką.
Na nie:
1. Za ciemno na brzegach przez pseudo winietę.
2. Kadr do końca mi nie leży - przytnij nieco z góry... może gdzieś pośrodku tych wystających liści, resztę potraktuj stempelkiem
3. Daj człowieku kolor lub BW
4. Odrobina kontrastu i 0.25EV +
Oczywiście to tylko moje zdanie i nie musisz się z nim zgadzać :)
Pozdrawiam
Gurgul99
18-06-2011, 19:26
Jak dla mnie ok, każdy ma swoją wizję kadru i należy to uszanować....albo zamknąć się i zrobić po swojemu.
Kanony są dobre tylko na początku.
maniak666
18-06-2011, 19:31
Jak dla mnie ok, każdy ma swoją wizję kadru i należy to uszanować....albo zamknąć się i zrobić po swojemu.
Kanony są dobre tylko na początku.
Znaczy co- głaskac tylko mamy? A jeżeli kilka podstawowych rzeczy leży-też nic nie mówic? Tutaj tez się uczymy. A kolega zadebiutował tym zdjęciem-w każdym razie na forum. Tak sobie wrzucił, czy po to by się czegoś dowiedziec. Wizja kadru wizją, kanony-kanonami-ale kilka rzeczy tutaj leży ewidentnie-również w kadrowaniu-toteż mail-soft powiedział co widzi do poprawy...
Znaczy co- głaskac tylko mamy? A jeżeli kilka podstawowych rzeczy leży-też nic nie mówic? Tutaj tez się uczymy. A kolega zadebiutował tym zdjęciem-w każdym razie na forum. Tak sobie wrzucił, czy po to by się czegoś dowiedziec. Wizja kadru wizją, kanony-kanonami-ale kilka rzeczy tutaj leży ewidentnie-również w kadrowaniu-toteż mail-soft powiedział co widzi do poprawy...
j.w.
j.w.
No prawde prawia chlopaki....;)
dzieki za opinie nastepnym razem postaram sie lapiej