Zobacz pełną wersję : Odbitki 15x23 - gdzie?
Mam w planach wywoływać sporo odbitek 15x23cm, niestety żaden z labów, z których korzystałem wcześniej nie ma tego formatu w ofercie. W związku z tym pytanie do Was - gdzie wywołujecie ten format. Zależy mi na:
- możliwości zamówienia odbitek on-line,
- dobrą jakość odbitek,
- dobry papier,
- w miarę szybką realizacje zamówienia.
Mój wstępny "research" wskazuje na print4u http://www.print-4u.pl/ - mają dobre papiery, rozsądne ceny i b. dobre opinie na allegro. Jeżeli ktoś miał z nimi do czynienia lub z jakimś innym dobrym labem, proszę o kilka słów...
Sapphiron
15-06-2011, 22:24
Ja polecam ich: http://www.netfotolab.pl/
Drukowałem już parę razy u nich, parę dobrych opinii też słyszałem. Jak narazie zero problemu, papiery dobre jakość mniodzio.
www.fotokontakt.pl
Ofertę mają ciekawą ale jak jest na prawdę? Na maila dostałem od nich cennik dla fotografów i za 15x23 na kodaku jedwabiu biorą 0.90zł. Miał ktoś z nimi styczność bo w internecie można wyczytać różne opinie.
sporo dobrego napisano na forum o firmie diprint... ja u nich tez sporo zrobilem i nie mam uwag :)
To ja zdecydowanie polecam www.labpolska.pl
Właśnie dziwię się, że nikt wcześnie LabPolska nie wspomniał...
Proponuję zainteresować się użytkownikiem igenart (alledrogo), jest z Legionowa. Jak ostatnio zrobił mi 600 odbitek 21x15 policzył za szt 0,57 pln. Papier kodak, ja byłem zadowolony. Bardzo dobry kontakt, rzetelny koleś, fotki miałem w domu jeszcze przed zamówionym terminem.
To ja zdecydowanie polecam www.labpolska.pl (http://www.labpolska.pl)
Właśnie dziwię się, że nikt wcześnie LabPolska nie wspomniał...
i od siebie także polecę
silverpaul
16-06-2011, 09:47
Cześć!
DiPrint.pl ma taki format w ofercie. Pozdrawiam
marcz - cos slabo szukales ;)
zeby daleko nie szukac - MM w Bialymstoku robi takie odbitki, tylko trzeba pogadac z lab-ludkiem. Jakosc bardzo ok i cenowo spoko.
polecam rowniez http://albumania.pl/zdjecia/formaty-odbitek.html. Sa znizki dla stalych klientow, znizki dla osob prowadzacych dzialalnosc. Jakosc na wysokim poziomie i szybka realizacja zlecen
agatatoja
16-06-2011, 15:12
DIPRINT !! zdecydowanie polecam !
Widzę, że jest dość dziwna sprawa z formatem 15x23. Dużo labów, które robią 15x21 (czyli praktycznie wszystkie) daje namówić się też na 15x23, ale nie chwali się tym oficjalnie w ofercie. W czasach olbrzymiej popularności lustrzanek (a więc proporcji 3:2) to dziwna sprawa...
Planuję w najbliższym czasie "przetestować" diprint.pl i print-4u.pl, no i może fotokontakt.pl ;)
Vincente
18-06-2011, 01:48
www.najlepszefoto.pl
Zdecydowanie labpolska :) Najlepszefoto też ok i bardzo w sumie podobnie. Mi szczególnie bardziej podpasowały bw z labpolska i ładniejsze "światła". W najlepszefoto czasami nieco "plamiasto" w najjaśniejszych partiach wychodzi czego w labpolska nie zauważyłam. Najlepszefoto puki co wygrywa tutaj jeśli chodzi o fotoalbumy (oprawę - szerszy wybór).
www.vertis.pl
nie namawiam, jednak ja jestem zadowoliny - w zeszłym tygodniu wywoływałem 15*23 (dokładna proporcja jest podana na stronie)
Pozdrawiam,
Arek
Michał44
12-11-2012, 11:03
Zachęcony pozytywnymi opiniami tu na forum zamówiłem ostatnio 3 książki i kilkadziesiąt odbitek 15x23 i 20x30 w najlepszefoto.pl..
Książki w porządku, ale bez zachwytu. Za to jakość odbitek fatalna – słaby kontrast i zażółcone (zdjęcia przygotowywane w ten sam sposób i wywoływane „bez korekcji” w Diprint zawsze wychodzą BDB). Do tego miało być bez kadrowania, a poprzycinali mi panoramkę, która nie pasowała do formatu. A najlepsze to dodali mi na każdym zdjęciu białą rameczkę.
Próbowałem reklamować, ale obsługa infolinii jedynie była łaskawa podać mi numer bezpośrednio do laboranta, który powymądrzał się i odesłał mnie z powrotem na infolinię, gdzie poradzono mi odesłać zdjęcia, opisać problem i dopiero wtedy będą zastanawiać się nad reklamacją.
Po takim traktowaniu klienta był to mój ostatni kontakt z najlepszefoto.pl.
Do odbitek z doświadczenia polecam wielokrotnie tu wspominany diprint.pl
To ja mam tak samo jak Michał44, albumy z najlepszefoto - OK. Odbitki zamówiłem kilka razy, głównie ze względu na cenę, nigdy więcej, wolę zapłacić więcej i mieć odbitki dobrej jakości.
lukaszD1x
12-11-2012, 12:24
Zdecydowanie labpolska :) Najlepszefoto też ok i bardzo w sumie podobnie. Mi szczególnie bardziej podpasowały bw z labpolska i ładniejsze "światła". W najlepszefoto czasami nieco "plamiasto" w najjaśniejszych partiach wychodzi czego w labpolska nie zauważyłam. Najlepszefoto puki co wygrywa tutaj jeśli chodzi o fotoalbumy (oprawę - szerszy wybór).
Tak popieram i obsługa też jest bardzo fajna .
robin102
12-11-2012, 13:23
Widzę, że jest dość dziwna sprawa z formatem 15x23. Dużo labów, które robią 15x21 (czyli praktycznie wszystkie) daje namówić się też na 15x23, ale nie chwali się tym oficjalnie w ofercie.
Bo to format dla zafffodowców ;) tylko z pełnej klatki :) Zajdź do Drągowskiego na Waryńskiego Fuji 83 tak się zakład nazywa robię tam od lat i jestem zadowolony. Gadaj z Panem Tomkiem albo z Piotrkiem. Ostatnio niestety podwyżka była i format 22,8x15,2 cm bo tak musisz przygotować pliki zdrożał aż do 1,20 :( ale warto bo jak by coś nie teges to reklamacje przyjmą i poprawią w mig.
Jak chcesz wysyłkowo to Albstore z Bielska Podlaskiego robił ładnie i terminowo.
Rossi_PL
12-11-2012, 21:10
Pewnie ameryki nie odkryłem, ale jak ostatnio płaciłem przelewem w najlepszefoto.pl to zorientowałem się, że dane przelewu za odbitki i resztę usług (okładki cd/dvd) są inne, także to są dwie odrębne firmy pod jednym szyldem ?
Zresztą w ofercie na www mają jak byk format 15x23 a w programie do wysyłki na serwer ani widu ani słychu formatu 15x23.
gerronimo
13-11-2012, 02:08
Polecam labpolska.pl. Robią na Kodaku Endura Premier i Fuji Lustre. Jak dla mnie jakość odbitek bdb.
Pewnie ameryki nie odkryłem, ale jak ostatnio płaciłem przelewem w najlepszefoto.pl to zorientowałem się, że dane przelewu za odbitki i resztę usług (okładki cd/dvd) są inne, także to są dwie odrębne firmy pod jednym szyldem ?
Zresztą w ofercie na www mają jak byk format 15x23 a w programie do wysyłki na serwer ani widu ani słychu formatu 15x23.
Ta firma robi odbitki dla NF http://www.kodakrzeszow.pl/
ja zamawiam odbitki w Najlepszefoto.pl , zamawiam też tam albumy - o ile albumy ok ( nie licząc jednego który nadawał się na śmieci bo zielony był czarny , a skóra była fioletowa ) to odbitki raczej srednie - niestety , ale u mnie w miescie 15x21 kosztuje 2 zł wiec 0,79gr z NF (obecnie przy promocji 0,49gr) to bardziej opłacalne rozwiązanie
czarny75
13-11-2012, 16:48
Polecam zdecydowanie DIPRINT .
Fotki wysłałem ok.15 a na drugi dzień, rano budzi mnie listonosza z paczką.Doskonała jakość,szybkość przesyłki.
Krótki pytanie LabPolska czy najlepszefoto. LabPolska znam i jestem zadowolony ale teraz w najlepsze foto15x23 jest za 0,59 czyli znacznie taniej niż w LabPolska
W LAbPolska robiłem ostatni raz odbitki 2 lata temu. Było bardzo dobrze. Przeniosłem się ze względu na cenę do najlepszefoto. Albumy są ok, choć coraz gorzej, Fotoksiażki - ok choć zmienili wkładki jakiś czas temu na żółte bleee. Odbitki coraz gorzej i właśnie szukam jakiegoś innego labu - robię bardzo duże ilości odbitek i jakość jest teraz według mnie słaba. Zwłaszcza, że potrzebowałem dorobić kilka sztuk na już i zaniosłem do Agfy i ...... to była przepaść w jakości na korzyść Agfy.( tylko, że cena x2,5)
No i to mi wystarczy ja szukam jakości i widzę że nie ma co oszczędzać. Pozostaje LabPolska
Jeśli mają tak tanio, to nad czym sie zastanawiać ;)
Tylko nie zawsze najważniejsza jest cena.
No to przecież napisałem że nie najważniejsza jest cena a jakość.
Takie podejście jest słuszne.
tomisiek
07-01-2014, 12:26
Manfred, ja od 3 czy 4 lat robię w diprincie w Krakowie. Nie było do tej pory żadnej wpadki, bardzo szybka realizacja, jakość moim zdaniem na poziomie wysokim. No i powtarzalność ;) dorabiałem po miesiącu czy dwóch dodatkowe albumy. Zdjęcia z tych samych plików były takie same. Do pełni sezonu sporo czasu - możesz przetestować.
Manfred, ja od 3 czy 4 lat robię w diprincie w Krakowie. Nie było do tej pory żadnej wpadki, bardzo szybka realizacja, jakość moim zdaniem na poziomie wysokim.
Też polecę diprint, a co do wpadek, zdarzyć się mogą każdemu i ważne jak się z tego wychodzi.
W diprincie zdarzyło się zapomnieć o jednym kadrze, a drugi był w innym formacie(być może ja źle zaznaczyłem, ale plik był obrobiony i opisany na określony format). Po telefonie, sprawdzeniu zamówienia i ogólnie bardzo miłej rozmowie, na drugi dzień miałem wszystko już w domu (kurier) i na koszt diprint. Polecam :)