PDA

Zobacz pełną wersję : Zwrot obiektywu - Sigma

Mcarto
08-06-2011, 11:14
Witam.
Pozwolę sobie otworzyć wątek bo nie znalazłem na forum odpowiedzi.
Wczoraj zakupiłem w Pro-centrum Sigmy obiektyw 17-70mm f/2.8-4. Udałem sikę tam z puszką i sprawdziłem od razu dwa szkła na FF i BF. W obu szkłach był BF więc wybrałem to szkło z mniejszym BF i poprosiłem o wysłanie z puszką do kalibracji. Oba obiektywy sprawdzałem tylko na LCD - po powrocie do domu włożyłem kartę do kompa i przejrzałem kilka sampli (większość niestety skasowałem) i mam wrażenie ze wybrany obiektyw jest w ogóle mydlany.
Teraz mam pytanie - obiektyw powróci w ciągu kilku dni z serwisu do Pro-Centrum i nie wiem czy od razu dla pewności zażądać zwrotu pieniędzy i czy mogę tak postąpić?? ew. czy mam prawo sprawdzić obiektyw "w terenie" i w razie potwierdzenia mydła zażądać wtedy zwrotu gotówki??

Michaelg
08-06-2011, 20:34
Nie bardzo wg mnie. Podobnie miałem z Tamronem. Szkło jest/ będzie już używane więc nie zwrócą , nie zamienią Ci.

Mcarto
08-06-2011, 22:56
Nie bardzo wg mnie. Podobnie miałem z Tamronem. Szkło jest/ będzie już używane więc nie zwrócą , nie zamienią Ci.

Dzisiaj w jednym sklepie dostałem informację, że serwis Sigmy w przypadku prośby klienta sprawdza też puszki w kierunku ostrości - napisałem do nich na wszelki wypadek.
Chyba nie pozostaje nic innego jak poczekać.