Close

Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Domyślnie Zwrot obiektywu - Sigma

Witam.
    Pozwolę sobie otworzyć wątek bo nie znalazłem na forum odpowiedzi.
    Wczoraj zakupiłem w Pro-centrum Sigmy obiektyw 17-70mm f/2.8-4. Udałem sikę tam z puszką i sprawdziłem od razu dwa szkła na FF i BF. W obu szkłach był BF więc wybrałem to szkło z mniejszym BF i poprosiłem o wysłanie z puszką do kalibracji. Oba obiektywy sprawdzałem tylko na LCD - po powrocie do domu włożyłem kartę do kompa i przejrzałem kilka sampli (większość niestety skasowałem) i mam wrażenie ze wybrany obiektyw jest w ogóle mydlany.
    Teraz mam pytanie - obiektyw powróci w ciągu kilku dni z serwisu do Pro-Centrum i nie wiem czy od razu dla pewności zażądać zwrotu pieniędzy i czy mogę tak postąpić?? ew. czy mam prawo sprawdzić obiektyw "w terenie" i w razie potwierdzenia mydła zażądać wtedy zwrotu gotówki??

Domyślnie

Nie bardzo wg mnie. Podobnie miałem z Tamronem. Szkło jest/ będzie już używane więc nie zwrócą , nie zamienią Ci.
    D750, D700, MB D10, Z 16 2.8, N 35 1.8G, N 50 1.8G, N 85 1.8D, SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelg Zobacz posta
    Nie bardzo wg mnie. Podobnie miałem z Tamronem. Szkło jest/ będzie już używane więc nie zwrócą , nie zamienią Ci.

Dzisiaj w jednym sklepie dostałem informację, że serwis Sigmy w przypadku prośby klienta sprawdza też puszki w kierunku ostrości - napisałem do nich na wszelki wypadek.
    Chyba nie pozostaje nic innego jak poczekać.

Uprawnienia umieszczania postów