PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wrak

Greg77
07-06-2011, 22:00
Zabijcie mnie, ale wyszukalem kadr ktory mi sie strasznie spodobal i postanowilem pokazac:D

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/24/dsc9382ff.jpg/)

Nikonozaur
07-06-2011, 22:23
I słusznie, dobra fota.

Locter
08-06-2011, 00:16
Grzesiek szanuje Twój punkt widzenia, ale dla mnie zdecydowanie za jasno - tam nie było aż tyle swiatła, ale nie będe się kłócił, zobacze to zdjęcie jeszcze raz jak monitorek do mnie dojedzie.

Duder
08-06-2011, 00:38
Zdjęcie jest świetne, ale chyba uwaga Loctera ma uzasadnienie. Jak tylko spojrzałem na zdjęcie pomyślałem: "coś za jasno", takie było moje pierwsze wrażenie. Mówimy tu oczywiście o niuansach, dużo też w tej kwestii zależy od warunków oglądającego(monitor, oświetlenie). Ale tak naprawdę to wydaje mi się, że jakoś do klimatu, zachmurzenia itd. nie pasuje taka ilość światła.

maniak666
08-06-2011, 00:41
Ponad dwie i pól godziny od wrzuty i stosunkowo cicho tu u Ciebie... Chyba zaczeli zabijac:wink:

No i ja wole te mroczniejsze wersje. Nie wiem już co prawda czyje to były , bo tyle ich się tu pojawiło.
Element dziobu (ten największy) nieostry jest. ( Czy to owo niedomaganie szkła, o ktorym ostatnio wspominałeś?)
No jakoś mi tym razem nie rozwaliło monitora.

Greg77
08-06-2011, 00:55
tam nie było aż tyle swiatła.

Tam tez nie bylo tak ciemno jak w twoich wersjach.....co do monitora to tak jak mowilem, musisz go jeszcze pozadnie skalibrobac, bo byl juz tutaj taki co wyzywal wszystkich bo ma eizo a mial zle skalibrowany monitor;)

Macie wersje poprawiona......

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/824/dsc9382v2.jpg/)

Locter
08-06-2011, 00:57
I ta wersja jest o niebo lepsza, tamta świeci sie jak psu jajca - serio ;)

Greg77
08-06-2011, 01:18
I ta wersja jest o niebo lepsza, tamta świeci sie jak psu jajca - serio ;)

Jest jasna, ale nie swieci, zwroc uwage, ze wszystkie moje zdjecia sa duzo jasniejsze od twoich....

MarianS
08-06-2011, 09:50
Świetne światło i kolory i jednak druga wersja lepiej gra.Pozdrawiam

aronov
08-06-2011, 10:08
W pierwszej moim zdaniem piasek i fale na nim były zdecydowanie za jasno. Drugie dużo lepiej się prezentuje.

krokus66
08-06-2011, 12:07
Zdjęcie Grzegorza jak zwykle mi się podoba, ale ...

Zdjęcie jest świetne, ale chyba uwaga Loctera ma uzasadnienie. Jak tylko spojrzałem na zdjęcie pomyślałem: "coś za jasno", takie było moje pierwsze wrażenie. Mówimy tu oczywiście o niuansach, dużo też w tej kwestii zależy od warunków oglądającego(monitor, oświetlenie). Ale tak naprawdę to wydaje mi się, że jakoś do klimatu, zachmurzenia itd. nie pasuje taka ilość światła.

Twoje / Wasze spostrzeżenia są bardzo trafne. Trudno to zanegować. Przyznam się, że w pierwszej chwili tego nie zauważyłem, nawet byłem zły na siebie - jak to mogło ujść mojej uwadze. Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest moje zauroczenie zdjęciami Grzegorza. No tak, ale co oko fachowca, to oko ..., cenne są Wasze ( i innych) uwagi, które naprawdę dużo wnoszą. Powiem więcej - są nieocenione.

Greg77
08-06-2011, 12:09
Powiem więcej - są nieocenione.

No i tylko w taki sposob sie rozwijasz......nie spotkalem innego portalu internetowego gdzie uslyszysz prawde o swoich zdjeciach;)

borregaard
08-06-2011, 12:30
No i tylko w taki sposob sie rozwijasz......nie spotkalem innego portalu internetowego gdzie uslyszysz prawde o swoich zdjeciach;)
Prawdę to Ci powiem ..wieczorkiem....;) :lol:

Greg77
08-06-2011, 12:35
Prawdę to Ci powiem ..wieczorkiem....;) :lol:

:DTrzeba sie naoliwic??;) Uwazaj, gosci mam to tez bede:D

krokus66
08-06-2011, 12:51

Nie mam czasu szwendać się po innych portalach. Porady i przede wszystkim zdjęcia tutaj prezentowane są przepiękne i nie do przecenienia wartością samą w sobie.

2pompony
08-06-2011, 12:56
Greg, proszę Cię - gwiżdż na to 'jak tam było'. To jaśniejsze zdjęćie jest po prostu świetne w każdym, jasnym calu - i to, że było tam ciemniej nic a nic mnie nie obchodzi. Skoro taką miałeś fantazję, żeby było jaśniej, to jest OK - dla mnie ważne, że Twoja fantazja na 'jasne loty' i mój odbiór tego jasnego obrazka się schodzą.

Mógłbym spokojnie mieć takie w sporym formacie na ścianie. Przyznaję PLUSA. :)

Greg77
08-06-2011, 12:57
Greg, proszę Cię - gwiżdż na to 'jak tam było'. To jaśniejsze zdjęćie jest po prostu świetne w każdym, jasnym calu - i to, że było tam ciemniej nic a nic mnie nie obchodzi. Skoro taką miałeś fantazję, żeby było jaśniej, to jest OK - dla mnie ważne, że Twoja fantazja na 'jasne loty' i mój odbiór tego jasnego obrazka się schodzą.

Mógłbym spokojnie mieć takie w sporym formacie na ścianie. Przyznaję PLUSA. :)

Dzieki, mnie sie podobaja obie wersje;)

tomek8899
08-06-2011, 12:58
super. a co do jasności foto - wybrałbym coś pomiędzy jedną a drugą wersją ;)

borregaard
08-06-2011, 21:54
Nie mam preferencji co do wersji.Obie fajne.
Ja oziębiłbym nieco i nie poszedłbym w niezapominajkowy kolor grzbietów fal ....;)

Locter
08-06-2011, 22:03
Ja oziębiłbym nieco i nie poszedłbym w niezapominajkowy kolor grzbietów fal ....;)

Z falami się zgadzam - ale oziębić? :D

Marrab
08-06-2011, 23:57
Obie wersje są bardzo fajne i mają swój urok, minimalnie rozjaśniona dwójka to byłby ideał. Kadr świetny.

Pozdrawiam.

Sz@kal
09-06-2011, 12:00
Oj bardzo bym to widział w dużym formacie na ścianie (tj i wersję loctera) po prostu świetny kadr!

Rocket Queen
10-06-2011, 16:20
Oj bardzo bym to widział w dużym formacie na ścianie świetny kadr!

Ja też bym chetnie widziala. PRZEPIEKNE zdjecie, gratuluje!

harb
10-06-2011, 16:33
jet to chyba najlepsza twoja fota tego wraku, choć kwadrat z plenerku z Klarensem też był zaj...sty :)

Greg77
10-06-2011, 16:54
jet to chyba najlepsza twoja fota tego wraku, choć kwadrat z plenerku z Klarensem też był zaj...sty :)

Dzieki, dzieki....dostales email?:D

Hoobie
10-06-2011, 20:26
Nie bede Ci tu już słodził, bo robi się to nudne :p
Powiem tylko ze mi sie bardzo podoba! :D