Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wrak
Zabijcie mnie, ale wyszukalem kadr ktory mi sie strasznie spodobal i postanowilem pokazac:D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/24/dsc9382ff.jpg/)
Nikonozaur
07-06-2011, 22:23
I słusznie, dobra fota.
Grzesiek szanuje Twój punkt widzenia, ale dla mnie zdecydowanie za jasno - tam nie było aż tyle swiatła, ale nie będe się kłócił, zobacze to zdjęcie jeszcze raz jak monitorek do mnie dojedzie.
Zdjęcie jest świetne, ale chyba uwaga Loctera ma uzasadnienie. Jak tylko spojrzałem na zdjęcie pomyślałem: "coś za jasno", takie było moje pierwsze wrażenie. Mówimy tu oczywiście o niuansach, dużo też w tej kwestii zależy od warunków oglądającego(monitor, oświetlenie). Ale tak naprawdę to wydaje mi się, że jakoś do klimatu, zachmurzenia itd. nie pasuje taka ilość światła.
maniak666
08-06-2011, 00:41
Ponad dwie i pól godziny od wrzuty i stosunkowo cicho tu u Ciebie... Chyba zaczeli zabijac:wink:
No i ja wole te mroczniejsze wersje. Nie wiem już co prawda czyje to były , bo tyle ich się tu pojawiło.
Element dziobu (ten największy) nieostry jest. ( Czy to owo niedomaganie szkła, o ktorym ostatnio wspominałeś?)
No jakoś mi tym razem nie rozwaliło monitora.
tam nie było aż tyle swiatła.
Tam tez nie bylo tak ciemno jak w twoich wersjach.....co do monitora to tak jak mowilem, musisz go jeszcze pozadnie skalibrobac, bo byl juz tutaj taki co wyzywal wszystkich bo ma eizo a mial zle skalibrowany monitor;)
Macie wersje poprawiona......
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/824/dsc9382v2.jpg/)
I ta wersja jest o niebo lepsza, tamta świeci sie jak psu jajca - serio ;)
I ta wersja jest o niebo lepsza, tamta świeci sie jak psu jajca - serio ;)
Jest jasna, ale nie swieci, zwroc uwage, ze wszystkie moje zdjecia sa duzo jasniejsze od twoich....
Świetne światło i kolory i jednak druga wersja lepiej gra.Pozdrawiam
W pierwszej moim zdaniem piasek i fale na nim były zdecydowanie za jasno. Drugie dużo lepiej się prezentuje.
krokus66
08-06-2011, 12:07
Zdjęcie Grzegorza jak zwykle mi się podoba, ale ...
Zdjęcie jest świetne, ale chyba uwaga Loctera ma uzasadnienie. Jak tylko spojrzałem na zdjęcie pomyślałem: "coś za jasno", takie było moje pierwsze wrażenie. Mówimy tu oczywiście o niuansach, dużo też w tej kwestii zależy od warunków oglądającego(monitor, oświetlenie). Ale tak naprawdę to wydaje mi się, że jakoś do klimatu, zachmurzenia itd. nie pasuje taka ilość światła.
Twoje / Wasze spostrzeżenia są bardzo trafne. Trudno to zanegować. Przyznam się, że w pierwszej chwili tego nie zauważyłem, nawet byłem zły na siebie - jak to mogło ujść mojej uwadze. Jedynym sensownym wytłumaczeniem jest moje zauroczenie zdjęciami Grzegorza. No tak, ale co oko fachowca, to oko ..., cenne są Wasze ( i innych) uwagi, które naprawdę dużo wnoszą. Powiem więcej - są nieocenione.
Powiem więcej - są nieocenione.
No i tylko w taki sposob sie rozwijasz......nie spotkalem innego portalu internetowego gdzie uslyszysz prawde o swoich zdjeciach;)
borregaard
08-06-2011, 12:30
No i tylko w taki sposob sie rozwijasz......nie spotkalem innego portalu internetowego gdzie uslyszysz prawde o swoich zdjeciach;)
Prawdę to Ci powiem ..wieczorkiem....;) :lol:
Prawdę to Ci powiem ..wieczorkiem....;) :lol:
:DTrzeba sie naoliwic??;) Uwazaj, gosci mam to tez bede:D
krokus66
08-06-2011, 12:51
Nie mam czasu szwendać się po innych portalach. Porady i przede wszystkim zdjęcia tutaj prezentowane są przepiękne i nie do przecenienia wartością samą w sobie.
2pompony
08-06-2011, 12:56
Greg, proszę Cię - gwiżdż na to 'jak tam było'. To jaśniejsze zdjęćie jest po prostu świetne w każdym, jasnym calu - i to, że było tam ciemniej nic a nic mnie nie obchodzi. Skoro taką miałeś fantazję, żeby było jaśniej, to jest OK - dla mnie ważne, że Twoja fantazja na 'jasne loty' i mój odbiór tego jasnego obrazka się schodzą.
Mógłbym spokojnie mieć takie w sporym formacie na ścianie. Przyznaję PLUSA. :)
Greg, proszę Cię - gwiżdż na to 'jak tam było'. To jaśniejsze zdjęćie jest po prostu świetne w każdym, jasnym calu - i to, że było tam ciemniej nic a nic mnie nie obchodzi. Skoro taką miałeś fantazję, żeby było jaśniej, to jest OK - dla mnie ważne, że Twoja fantazja na 'jasne loty' i mój odbiór tego jasnego obrazka się schodzą.
Mógłbym spokojnie mieć takie w sporym formacie na ścianie. Przyznaję PLUSA. :)
Dzieki, mnie sie podobaja obie wersje;)
tomek8899
08-06-2011, 12:58
super. a co do jasności foto - wybrałbym coś pomiędzy jedną a drugą wersją ;)
borregaard
08-06-2011, 21:54
Nie mam preferencji co do wersji.Obie fajne.
Ja oziębiłbym nieco i nie poszedłbym w niezapominajkowy kolor grzbietów fal ....;)
Ja oziębiłbym nieco i nie poszedłbym w niezapominajkowy kolor grzbietów fal ....;)
Z falami się zgadzam - ale oziębić? :D
Obie wersje są bardzo fajne i mają swój urok, minimalnie rozjaśniona dwójka to byłby ideał. Kadr świetny.
Pozdrawiam.
Oj bardzo bym to widział w dużym formacie na ścianie (tj i wersję loctera) po prostu świetny kadr!
Rocket Queen
10-06-2011, 16:20
Oj bardzo bym to widział w dużym formacie na ścianie świetny kadr!
Ja też bym chetnie widziala. PRZEPIEKNE zdjecie, gratuluje!
jet to chyba najlepsza twoja fota tego wraku, choć kwadrat z plenerku z Klarensem też był zaj...sty :)
jet to chyba najlepsza twoja fota tego wraku, choć kwadrat z plenerku z Klarensem też był zaj...sty :)
Dzieki, dzieki....dostales email?:D
Nie bede Ci tu już słodził, bo robi się to nudne :p
Powiem tylko ze mi sie bardzo podoba! :D