Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] cheddar JP way
mirekvampirek
01-06-2011, 01:30
dzieki wskazowkom i podpowiedziom od jaro udalo mi sie osiagnac cos takiego i to z jednej ekspozycji :D
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img826.imageshack.us/i/cheddargorge438ff.jpg/)
dzieki i zapraszam
Bardzo fajnie, ale Mirku jezeli chcesz wskazowki ode mnie to podeslij mi tego rawa z drugim zdjeciem przy zachodzie z watku wczesniej, tam masz super swiatlo na scianie gory i to jest caly urok, tutaj jest bajecznie, ale to nie to, niebo najka, ale swiatla za grosz.....
mirekvampirek
01-06-2011, 01:36
no coz nie mozna miec wszystkiego :)
podesle ci rawka juz jutro bo pedze lulu, dzieki za chec pomocy, wyslij mi na pw adress mailowy
pozdrawiam
No ładnie w kadrze i światło.pozdrawiam
za duzo w kadrze, skupiłbym się na dole kosztem dalekiej perspektywy, czyli być może nalezałoby wyciać z tego ujecia kwadrat skupiajacy wzrok na dole kadru :)
mirekvampirek
01-06-2011, 10:08
Harb dzieki za konstruktywna ;-)
cyli twierdzisz, zeby pozbyc sie nieba? Mam i takie kadry z tamtad.
Choc mi sie tu wlasnie podoba to, ze jest tyle rzeczy na tym zdjeciu, ktore sa potencjalnie ciekawe i moga przykuc uwage, a z drugiej strony sa mocniejsze elementy typu serpentyna, oczko wodne, zachodzace slonce.
Pozdrawiam
Faktycznie kadr strasznie bogaty :) ale co byś nie wywalił to wielka szkoda :)
za duzo w kadrze, skupiłbym się na dole kosztem dalekiej perspektywy, czyli być może nalezałoby wyciać z tego ujecia kwadrat skupiajacy wzrok na dole kadru :)
Juz dawno to chcialem napisac - Mirek tez bym ciachnął niebo i dopieścił ta piekną zieleń.
mirekvampirek
01-06-2011, 13:16
Michal widzimy sie dzisiaj na fb albo skypie, mam kilka pytan do ciebie psorze ;-)
Michal widzimy sie dzisiaj na fb albo skypie, mam kilka pytan do ciebie psorze ;-)
MIrek - dzisiaj nie dam rady - jade na zdjecia o 18:00 i wracam po zachodzie, bede na chacie okolo 23:00, chyba ze wytrzymasz do tej godziny, ale jutro mozemy podziałać.
mirekvampirek
01-06-2011, 14:11
Ok jutro jest dobrze, tym bardziej, ze na swoich bedziesz siedzial dzisiaj
Nikonozaur
01-06-2011, 14:24
Janek dobrze prawi, fajnie wyglądałaby ta studnia solo.