PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Sie Mi Podoba

NIKOLAY
31-05-2011, 01:38
Witam. Tutaj moja próbka w drodze do bycia "artystą" :D Komentarze mile widziane (wszystkie).

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/img220/2408/rowerkidforweba.jpg)

TheKilla
31-05-2011, 19:10
A Tobie co się w tym zdjęciu podoba?

NIKOLAY
31-05-2011, 20:36
No nareszcie po 150 wejściach ktoś odważył się przyznać, że to zwyczajny pstryk :D Mi się podoba ... nie wiem dlaczego ... wreszcie coś innego niż mordo-plany rodziny, znajomych, niż znane miejsca z mojego miasta ... :D ...

NIKOLAY
02-06-2011, 02:22
A Tobie co się w tym zdjęciu podoba?

Może fakt, że jest to PRAWDZIWY street ? Uchwycony w ruchu, niepowtarzalny moment kiedy być może nieświadoma swojej roli noblistka, która odkryje kiedyś lek na raka mijała się z frustrowanym panem X, który kiedyś jednym pociągnięciem cyngla zmieni historię świata ... może ludzie, którzy za 20 lat spotkają się na tej samej ulicy i zamienią kilka słów , może ... tak jakoś przyciąga mnie samego ta fotografia ... Może to niepotrzebny samozachwyt (czy raczej niezrozumiały niepokój) .... na pewno street ... :D
Sam sobie komentarzy pisać już nie będę ... ale wracam do tej foty .... nie wiem dlaczego. Czuję tutaj jakąś poezję ... jak w wielu Waszych zdjęciach ... nie wszystkich ale wielu .... kiedy zegar TIK TAK TIK TAK TIK TAK .... nieubłaganie zostawia za sobą nieruchomy obraz fotografii ....

mOSAd
09-06-2011, 14:24
Tak, jest tu pewna chwila, ale do dobrego streeta to tu jeszcze trochę brakuje. Natomiast rozumiem o co chodzi w kadrze i po prostu walcz i szukaj dalej.

NIKOLAY
09-06-2011, 21:48
Dziękuję za te kilka słów. Muszę zebrać trochę jobów kierunkujących aby nie wpaść w jakiś samozachwyt .... nie ma nic bardziej destruktywnego.

NIKOLAY
14-06-2011, 02:06
Kurde ....szkoda, że ponad 500 odsłon i zero odzewu .... bardzo byście mi pomogli swoim szczerym słowem.

atrem_foto
14-06-2011, 06:09
Sam nie wiem, ale do mnie to nie przemawia. Nie widzę historii, bo nie widzę żadnej interakcji między obiektami na zdjęciu. Dziewczynka jest zajęta sobą (walczy z wiatrem albo sukienką), natomiast rowerzysta nie jest sfrustrowany, tylko raczej skoncentrowany na jeździe, co nie dziwi w polskich realiach drogowych ;) To są moim zdaniem dwie niezwiązane ze sobą historie (historyjki?), przypadkiem uchwycone w kadrze i - wybacz - żadnej poezji tu nie widzę... A może precyzyjniej - nie widziałem jej na początku i po przeczytaniu posta #4 też jej nie widzę.

NIKOLAY
14-06-2011, 23:33
Ok. Fajnie przeanalizowanie, spojrzę na tę fotkę inaczej. Dzieki. /bez względu na treść kolejnych wpisów postaram się nie rozwijać wątku by nie nabijać bezsensownie licznika postów/.