Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Sie Mi Podoba
Witam. Tutaj moja próbka w drodze do bycia "artystą" :D Komentarze mile widziane (wszystkie).
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img220.imageshack.us/img220/2408/rowerkidforweba.jpg)
TheKilla
31-05-2011, 19:10
A Tobie co się w tym zdjęciu podoba?
No nareszcie po 150 wejściach ktoś odważył się przyznać, że to zwyczajny pstryk :D Mi się podoba ... nie wiem dlaczego ... wreszcie coś innego niż mordo-plany rodziny, znajomych, niż znane miejsca z mojego miasta ... :D ...
A Tobie co się w tym zdjęciu podoba?
Może fakt, że jest to PRAWDZIWY street ? Uchwycony w ruchu, niepowtarzalny moment kiedy być może nieświadoma swojej roli noblistka, która odkryje kiedyś lek na raka mijała się z frustrowanym panem X, który kiedyś jednym pociągnięciem cyngla zmieni historię świata ... może ludzie, którzy za 20 lat spotkają się na tej samej ulicy i zamienią kilka słów , może ... tak jakoś przyciąga mnie samego ta fotografia ... Może to niepotrzebny samozachwyt (czy raczej niezrozumiały niepokój) .... na pewno street ... :D
Sam sobie komentarzy pisać już nie będę ... ale wracam do tej foty .... nie wiem dlaczego. Czuję tutaj jakąś poezję ... jak w wielu Waszych zdjęciach ... nie wszystkich ale wielu .... kiedy zegar TIK TAK TIK TAK TIK TAK .... nieubłaganie zostawia za sobą nieruchomy obraz fotografii ....
Tak, jest tu pewna chwila, ale do dobrego streeta to tu jeszcze trochę brakuje. Natomiast rozumiem o co chodzi w kadrze i po prostu walcz i szukaj dalej.
Dziękuję za te kilka słów. Muszę zebrać trochę jobów kierunkujących aby nie wpaść w jakiś samozachwyt .... nie ma nic bardziej destruktywnego.
Kurde ....szkoda, że ponad 500 odsłon i zero odzewu .... bardzo byście mi pomogli swoim szczerym słowem.
atrem_foto
14-06-2011, 06:09
Sam nie wiem, ale do mnie to nie przemawia. Nie widzę historii, bo nie widzę żadnej interakcji między obiektami na zdjęciu. Dziewczynka jest zajęta sobą (walczy z wiatrem albo sukienką), natomiast rowerzysta nie jest sfrustrowany, tylko raczej skoncentrowany na jeździe, co nie dziwi w polskich realiach drogowych ;) To są moim zdaniem dwie niezwiązane ze sobą historie (historyjki?), przypadkiem uchwycone w kadrze i - wybacz - żadnej poezji tu nie widzę... A może precyzyjniej - nie widziałem jej na początku i po przeczytaniu posta #4 też jej nie widzę.
Ok. Fajnie przeanalizowanie, spojrzę na tę fotkę inaczej. Dzieki. /bez względu na treść kolejnych wpisów postaram się nie rozwijać wątku by nie nabijać bezsensownie licznika postów/.