PDA

Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Patrycja

otherside
18-05-2011, 23:04
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/839/dscf1720zm.jpg/)

Modelka: Patrycja Chabier
Make-up: Agata Szulc

kuuubu
19-05-2011, 00:19
Dla mnie Good! ...ale Pewnie ktoś będzie miał ale do cieni na policzkach ;p

remiksson
19-05-2011, 02:07
hehe zaraz przeczytam ze sie znów czepiam lub próbuję autorowi coś udowodnić ;) Niemniej tym razem zdjęcie może zachwycić poza 2 elementami: ułożeniem ust (nie wiem czemu, mnie ono smieszy) i czarną dziurą ziejącą z ich wnętrza (to mnie wręcz przeraża). Poza tym świetna robota :)

Nerdkiler
19-05-2011, 11:44
jakaś taka krzywa ta twarz:/

ThomasVoland
19-05-2011, 12:11
Zdjęcie nie jest zrobione na wprost i jak Nerdkiller napisał, dobrze to nie wygląda. Ja bym zdjęcie z takiego kąta wywalił do kosza, albo ewentualnie w PS próbował uratować, może by się dało. Nie miałeś żadnego zrobionego na wprost, że akurat to wybrałeś?

Agut
19-05-2011, 12:34
układ ust nie fajny, psuje calość

noo ale fajne oczy :)

BolzZ
19-05-2011, 14:42
Zdjęcie nie jest zrobione na wprost i jak Nerdkiller napisał, dobrze to nie wygląda. Ja bym zdjęcie z takiego kąta wywalił do kosza, albo ewentualnie w PS próbował uratować, może by się dało. Nie miałeś żadnego zrobionego na wprost, że akurat to wybrałeś?

Zdjęcie nie jest zrobione am face, ale nos jest "na wprost", za to w pionie nos jest pochylony ;) Czyli w skrócie- jakaś krzywa ta twarz.

otherside
19-05-2011, 19:29
jakaś taka krzywa ta twarz:/

Szczerze życzę Ci takich epitetów pod Twoim adresem. Przyszło Ci do głowy, że modelka też może przeczytać komentarze pod zdjęciem?

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/706/dscf1792zm2.jpg/)

sowart
19-05-2011, 20:09
Bardzo fajne prace. Fajnie zaświecone i obrobione.
Aczkolwiek na 1 też mi ta czarna dziura w ustach przeszkadza w odbiorze, przypuszczam, że to ty ją zrobiłeś?
I wydaje mi się, że nie potrzebie, bo na 2 jest super. Patrycja się świetnie uśmiecha i ząbki fajne.
Patrycja jest bardzo ładna

remiksson
19-05-2011, 21:51
Szczerze życzę Ci takich epitetów pod Twoim adresem. Przyszło Ci do głowy, że modelka też może przeczytać komentarze pod zdjęciem?

A czy to wina modelki, że ją źle pokazałeś? ;)[

National
19-05-2011, 21:58
Panowie, zawsze się można o coś czepić, mnie się tam podoba ale niestety tylko druga fotka ;)
Pozdrawiam

otherside
19-05-2011, 22:11
A czy to wina modelki, że ją źle pokazałeś? ;)[

Na pewno czytamy to samo forum? To akurat jest Twoje zdanie i podobnie jak Nerdkiler masz do tego pełne prawo. Problem w tym, ze przy pisaniu komentarzy przydałoby się najpierw pomyśleć. Można napisać krytyczny komentarz nie obrażając przy tym modelki, ale widze ze to na tym forum norma i nikogo to nie dziwi. Ty chyba tez nie widzisz w tym nic złego.

remiksson
20-05-2011, 00:08
Na pewno czytamy to samo forum? To akurat jest Twoje zdanie i podobnie jak Nerdkiler masz do tego pełne prawo. Problem w tym, ze przy pisaniu komentarzy przydałoby się najpierw pomyśleć. Można napisać krytyczny komentarz nie obrażając przy tym modelki, ale widze ze to na tym forum norma i nikogo to nie dziwi. Ty chyba tez nie widzisz w tym nic złego.

wybacz, nie dostrzegłem się tam znamion obrażania modelki. Przyjmując zasadę, że na forum oceniamy zdjęcia, nie modelki , określenie "jakaś krzywa ta twarz" odnosi sie do zdjecia. A za to jak ono wygląda i jak pokazuje modelkę odpowiadasz Ty jako fotografujący i publikujący to zdjęcie. Więc przypisywanie autorowi zamiaru obrazy osoby fotografowanej jest moim zdaniem nadinterpretacją.

otherside
20-05-2011, 08:45
wybacz, nie dostrzegłem się tam znamion obrażania modelki. Przyjmując zasadę, że na forum oceniamy zdjęcia, nie modelki , określenie "jakaś krzywa ta twarz" odnosi sie do zdjecia. A za to jak ono wygląda i jak pokazuje modelkę odpowiadasz Ty jako fotografujący i publikujący to zdjęcie. Więc przypisywanie autorowi zamiaru obrazy osoby fotografowanej jest moim zdaniem nadinterpretacją.

Widzę, że stawiasz się nie tylko w roli forumowego adwokata, ale też strony której opinia ma tutaj jakieś znaczenie.
Wydaje mi się, ze Twoje zdanie w tej sprawie jest naprawdę bez znaczenia. Istotne jest zdanie modelki, czy taki komentarz dotyka ją w jakiś sposób, czy nie, a nie czy dostrzegasz tutaj znamiona obrażania modelki. A ponadto odnosisz i zaczynasz dyskusję odnośnie komentarza, który tak w ogóle nie był skierowany do Ciebie.

BolzZ
20-05-2011, 09:55

Faktycznie słowo "krzywa" jako przymiotnik w tym zdaniu pełni funkcję epitetu w odniesieniu do twarzy, jako podmiotu. Ale nie jest to słowo obraźliwe, a jednocześnie zdanie jest w pełni zgodne z prawdą- na pierwszej fotce twarz jest bardzo zdeformowana, i trudno zgadnąć, czy to "zasługa" modelki czy też fotografa, ale czemu niby należy o tym milczeć?

BTW do mnie też komentarz nie był skierowany i też w cudzej sprawie ciągnę dyskusję, bo z absurdem warto walczyć albo chociaż polemizować z wygłaszającym bo.

Gregson
20-05-2011, 09:56
Chłopaki, wrzućcie na luz... Co jakiś czas zaglądam w te dwa wątki z nadzieją na jakieś konstruktywne komentarze do zdjęć a tu ciągle Wasze przepychanki. Nuda.

remiksson
20-05-2011, 17:08
Widzę, że stawiasz się nie tylko w roli forumowego adwokata, ale też strony której opinia ma tutaj jakieś znaczenie.
Wydaje mi się, ze Twoje zdanie w tej sprawie jest naprawdę bez znaczenia. Istotne jest zdanie modelki, czy taki komentarz dotyka ją w jakiś sposób, czy nie, a nie czy dostrzegasz tutaj znamiona obrażania modelki. A ponadto odnosisz i zaczynasz dyskusję odnośnie komentarza, który tak w ogóle nie był skierowany do Ciebie.

A ty się od razu burzysz :) Zdjęcie Ci nie wyszło, ludzie wytykają błedy i zamiast przyjąć to do siebie i poprawić w nastepnym ujęciu wdajesz sie w bezpodstawne dyskusje o obrażaniu modelki. Jak na razie to nie modelka tylko ty czujesz się wielce urażony, bo fotka się nie spodobała. Wyluzuj :)
Wiesz co to jest forum? Publikujesz zdjęcie, zatem poddajesz je ocenie oglądających. A jak jest niepochlebna dorabiasz sobie własną ideologię do komentarzy i dyskutujesz. Umów się z modelką raz jeszcze, przemyśl błedy i popraw w kolejnym ujęciu :) Gadanie nie sprawi, że będziesz lepsze zdjęcia robił. Peace :)

rafael
29-05-2011, 21:15
1 i 2 piekne prace ladnie swiecone cienie pokazuja sliczne rysy modelki make up i kadry super bravo:)