Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Bysio
Kartofelinder
10-05-2011, 10:24
Był tak ciekawski, że czekałem chyba 15 minut, żeby ustawił się profilem :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://lh5.googleusercontent.com/_55H6dpy3MVU/Tcj1OYk3prI/AAAAAAAACCg/GWQVrZQjl3Q/s800/DSC_1779.jpg)
D200 + Tamron 17-50/2.8 @ 38mm/4,8
evilseed
10-05-2011, 12:52
Może i bysio, ale z krzesła nie zrzuca ;)
Pomysł dobry, ale widziałbym to znacznie szerzej i z niższej perspektywy fotografowane. Dodatkowo zdjęcie zrobiłbym wcześniej, coby słońca było więcej i lepsza "konturówka" z tego wyszła. W obróbce zwiększyłbym kontrast i zmniejszył nasycenie.
Ale to tylko moja opinia
Kartofelinder
10-05-2011, 17:07
Z niższej perspektywy w całości bym zgubił dolny obrys i został z plamą w postaci byka ;)
Motorniczy
11-09-2011, 00:04
Swietny byczek ale moze popracuj jeszcze troszke z "palnikiem" nad podkresleniem tej slonecznej kontry?:) Pozdro
rozmazane niebo za tym niedoswietlonym zupelnie bykiem. ale jakos wszystko to ze soba gra i mi sie podoba :]
Kartofelinder
11-09-2011, 10:01
Aleście Panowie odkryli kotleta ;)
Masz na myśli dopalenie lampą? To chyba tutaj nie było konieczne i jeśli dobrze pamiętam, to nawet możliwe. Wg mnie słońce doskonale dało sobie radę samo, a obrys jest na tyle delikatny, że nie stara się być 'efektem'.
Pominę, że tutaj bardziej kolor zwrócił moja uwagę ;D
Motorniczy
11-09-2011, 12:54
[QUOTE=Kartofelinder;2525499]Aleście Panowie odkryli kotleta ;)
Masz na myśli dopalenie lampą? To chyba tutaj nie było konieczne i jeśli dobrze pamiętam, to nawet możliwe. Wg mnie słońce doskonale dało sobie radę samo, a obrys jest na tyle delikatny, że nie stara się być 'efektem'.
Pominę, że tutaj bardziej kolor zwrócił moja uwagę ;D[/QUOTE
Dopalenie lampa zniszczylo by to zdjecie, druga sprawa to edycja w PSie i to mialem na mysli:)
Kartofelinder
11-09-2011, 13:02
[QUOTE=Kartofelinder;2525499]Aleście Panowie odkryli kotleta ;)
Pominę, że tutaj bardziej kolor zwrócił moja uwagę ;D[/QUOTE
Dopalenie lampa zniszczylo by to zdjecie, druga sprawa to edycja w PSie i to mialem na mysli:)
Ah - nie znam się za bardzo na PSie :) Co ciekawego możnaby uzyskać? Myślę, że zaciemnienie byka by mogło pomóc, chociaż na wydrukach jest on już solidnie czarny.
Ja bym to widział albo jako portret tylko łba, albo całą posture bydlęcia.
Motorniczy
11-09-2011, 15:42
Daj wiecej kontrastu ale nie za duzo i troszke podkrec kolorki :)