Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Oby nie.
Z braku natchnienia, tytul roboczy.
Ciekawe jak to widzicie i jaki macie pomysl na tytul.
Zapraszam
*
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img857.imageshack.us/img857/7785/atom1.jpg)
*
Dziekuje
borregaard
07-05-2011, 23:33
Dla mnie .."kosz"...Kadr,kolor,obróbka....
Sorry...:)
Oczywiscie,ze kazdy ma swoj punkt widzenia :)
Chodzilo mi o zestawienie kolorow z ta kopulka w tle :)
Dzieki za koment i pozdro:)
Zdjecie leci na prawo, kolory straszne, naprawde slabo i do tego ta ramka ktora wyglada jak potezna abberacja....
Tobie się to skojarzyło z aberracją, a ja pomyślałem, czy to nie jest przypadkiem obrazek 3D. :-) Naprawdę to taki obrazek to aberracja(ale nie chromatyczna, chociaż też). Ja rozumiem, że ludzie szukają swojej drogi i nie mam nic przeciwko, tylko czy to musi być takie brzydkie?
Ciesze sie, ze ten obrazek budzi o was takie wlasnie emocje :)
tylko czy to musi być takie brzydkie?
Niestety tak :( Cukierkowy landschaft jakos mi tu nie pasi
Moim zalozeniem bylo, pokazanie mojej wizji krajobrazu po .....
To tyle na razie :)
strasznie pojechanie , nawet nie wiem jaki wycinek krajobrazu jest na tym zdjęciu . kolory nie maja nic wspólnego z rzeczywistością .
avenarius
08-05-2011, 11:10
Chodzilo mi o zestawienie kolorow z ta kopulka w tle :)
Nie tak łatwo to zgadnąć, skoro ona taka mała i zagubiona w tle miedzy innymi elementami.
Pomijając wszystko inne.
Dla tych co plytko patrza:
Kolory celowe-kadr zamierzony-II plan zeby widziec trzeba zauwazyc-tytul taki mi tu pasowal choc widze ze powinien brzmiec :
Oby nie dane nam bylo w ten sposob swiata ogladac.
tbogdanowicz
08-05-2011, 12:54
Ja skojarzyłem kolory z kopułą reaktora i krajobrazem po katastrofie, ale będąc w Hiszpanii widziałem elektrownie jądrową nad morze i kilkaset metrów dalej plażę na której można było się opalać.
Pomijając jakość zdjęcia to nie zgadzam się z jego przekazem.
Katastrofa w Czarnobylu była wynikiem błędu ludzkiego podczas eksperymentu na działającym reaktorze. Było to zresztą całkiem długi cykl błędnych decyzji, podejmowanych by pokazać jak to wspaniała jest radziecka myśl techniczna.
Aha, to o to chodziło, to ja nie zrozumiałem, przepraszam, więcej nie będę. Zaraz, zaraz ale jeśli nie zrozumiałem to chyba znaczy, że słabo to podałeś. Widok jakiejś budowli z kopułą wcale nie kojarzy mi się z energetyką jądrową, prawdę mówiąc nie widziałem chyba elektrowni atomowej w takim kształcie. Choć muszę przyznać, że może być takie potoczne wyobrażenie-skojarzenie. Przesaturowane glony jak rozumiem miały "świecić"? Też mi się nie kojarzy. Gdyby chociaż tytuł był bardziej dosłowny....Ale może jakiś niedomyślny jestem, to pewnie dlatego, że wizja katastrofy takiej jak Czarnobyl jest dla mnie równie niewyobrażalna i nieprawdopodobna jak uderzenie asteroidy.
Ja skojarzyłem kolory z kopułą reaktora i krajobrazem po katastrofie, ale będąc w Hiszpanii widziałem elektrownie jądrową nad morze i kilkaset metrów dalej plażę na której można było się opalać.
Pomijając jakość zdjęcia to nie zgadzam się z jego przekazem.
Katastrofa w Czarnobylu była wynikiem błędu ludzkiego podczas eksperymentu na działającym reaktorze. Było to zresztą całkiem długi cykl błędnych decyzji, podejmowanych by pokazać jak to wspaniała jest radziecka myśl techniczna.
chociaz ktos :smile:
Ja skojarzyłem kolory z kopułą reaktora i krajobrazem po katastrofie Ale skoro wlasnie to zauwazyles to czemu
nie zgadzam się z jego przekazem. ???
Pomijając jakość zdjęcia a jakia jakosc bylaby wlasciwa? prosze o rozszerzenie mysli
Katastrofa w Czarnobylu była wynikiem błędu ludzkiego... dzieki za oswiecenie :)
@Duder
Przepraszac nie musisz - bo ja obrazalski nie jestem :):)
Ale może jakiś niedomyślny jestem, to pewnie dlatego, że wizja katastrofy takiej jak Czarnobyl jest dla mnie równie niewyobrażalna i nieprawdopodobna jak uderzenie asteroidy.
Widzisz przyjacielu, tak to moze wlasnie wygladac. Zobaczymy jak przezyjemy. :)
Pozdrawiam
Dla tych co plytko patrza:
Proponuje digart.pl tam patrza bardzo artystycznie i gleboko;)
Wzorujac sie digartem powiem.....REWELACJA
Proponuje digart.pl tam patrza bardzo artystycznie i gleboko;)
Wzorujac sie digartem powiem.....REWELACJA
Czujesz sie urazony ?- przepraszam
Dzieki za pomysl z digartem - :)
ja niestety mam podobne odczucia :)
Ode mnie facepalm, sorry :)
Ciesze sie, ze ten obrazek budzi o was takie wlasnie emocje :)
Niestety tak :( Cukierkowy landschaft jakos mi tu nie pasi
Moim zalozeniem bylo, pokazanie mojej wizji krajobrazu po .....
To tyle na razie :)pytasz, to ludzie ci odpowiadają, a teraz się boczysz. Dla mnie kosz
Nikonozaur
15-05-2011, 10:04
Szanuję Twoją wizję, jednak mam nieodparte wrażenie, że fotka zrobiona jest telefonem komórkowym podłej jakości przy słabym oświetleniu. Na dobrą sprawę składa się z samych szumów. Tytuł zawierający w/g Ciebie jakieś przesłanie i stanowiący integralną część prezentacji kompletnie nie koresponduje z zawartością dołączonego obrazka. Za to jego drugą wersją całkowicie się zgadzam.
, a teraz się boczysz. Dla mnie kosz
Nie wiem gdzie to zauwazyles :)
Napisze jasniej:
dziekuje za wszystkie komenty, nie gniewam sie, nie bocze sie, nie czuje sie niedowartosciowany lub temu podobne. jestem cool :)