Zobacz pełną wersję : Gliwice
Będę w przyszłym tygodniu jechał do Gliwic zrobić materiał promujący to miasto.
Co warto zobaczyć, gdzie są miejsca ciekawe, charakterystyczne, klimatyczne itp...
Słowem proszę o sugestie.
pozdrawiam nikoniarzy na całym świecie.
yala
jackrabbit
07-05-2011, 13:01
gdzie są miejsca ciekawe, charakterystyczne, klimatyczne itp...
100km pionowo w dol - jadro Ziemi ;)
Piotrek Charchuła
07-05-2011, 13:12
W Gliwicach myślę że najbardziej warta jest odwiedzenia Radiostacja Gliwicka znana chyba najbardziej z przeprowadzonej na niej niemieckiej prowokacji w 1939, do tego myślę że możesz odwiedzić jeszcze budynek ratuszu miejskiego i palmiarnię.
gliwice to takze miasto studentów, mi gliwice zawsze kojarza sie z polibudą i studentami :)
owieczkax18
09-05-2011, 22:07
np. moża zobaczyć Gliwicką Wyższą Szkołę Przedsiębiorczości, Wille Caro, rynek i boczne uliczki, radiostacje gliwicką, palmiarnia i park Chopina, Ruiny Teatru, ulica Zwycięstwa, lotnisko aeroklubu, port Gliwice, kanał gliwicki i śluza. Co do studentów i politechniki to ciekawe jest miasteczko studenckie oraz same budynki polibudy. Pozatym jeżeli będziesz w tym tygodniu to zapraszam na Igry 2011 www.igry.polsl.pl Jeśli jeszcze coś mi sie przypomni co jest ciekawego i wartego zobaczenia w Gliwicach to dam znac :) Ogólnie całe miasto jest ładne, choć to może taki patriotyzm lokalny ;) Pozdrawiam i miłej wycieczki życze :)
owieczkax18
09-05-2011, 22:20
a i jeszcze zameczek piastowski, katedra, budynek poczty głównej (boczna zwycięstwa). Jeżeli byś chciał zrobić panoramę gliwic to najlepiej z wieży kościoła Wszystkich Świętych (boczna rynku), choć niewiem czy jest otwarta dla zwiedzających. Najlepiej zagadaj do proboszcza jest to bardzo w porządku "gościu", powinnien Cie wpuścić :).