Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Gliwice

Domyślnie Gliwice

Będę w przyszłym tygodniu jechał do Gliwic zrobić materiał promujący to miasto.

Co warto zobaczyć, gdzie są miejsca ciekawe, charakterystyczne, klimatyczne itp...
    Słowem proszę o sugestie.

pozdrawiam nikoniarzy na całym świecie.

yala

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yala Zobacz posta
    gdzie są miejsca ciekawe, charakterystyczne, klimatyczne itp...
    100km pionowo w dol - jadro Ziemi

Domyślnie

W Gliwicach myślę że najbardziej warta jest odwiedzenia Radiostacja Gliwicka znana chyba najbardziej z przeprowadzonej na niej niemieckiej prowokacji w 1939, do tego myślę że możesz odwiedzić jeszcze budynek ratuszu miejskiego i palmiarnię.

Domyślnie

gliwice to takze miasto studentów, mi gliwice zawsze kojarza sie z polibudą i studentami
    D7100 D750 , N70-300VR, N35 1.8, Di622 II, T150-600g1, n50/1.4, 2xYN685+622tx, N24/1.8, N18-35, N85/1.8 + klamoty lol ...mala galeria flickr

Domyślnie

np. moża zobaczyć Gliwicką Wyższą Szkołę Przedsiębiorczości, Wille Caro, rynek i boczne uliczki, radiostacje gliwicką, palmiarnia i park Chopina, Ruiny Teatru, ulica Zwycięstwa, lotnisko aeroklubu, port Gliwice, kanał gliwicki i śluza. Co do studentów i politechniki to ciekawe jest miasteczko studenckie oraz same budynki polibudy. Pozatym jeżeli będziesz w tym tygodniu to zapraszam na Igry 2011 www.igry.polsl.pl Jeśli jeszcze coś mi sie przypomni co jest ciekawego i wartego zobaczenia w Gliwicach to dam znac Ogólnie całe miasto jest ładne, choć to może taki patriotyzm lokalny Pozdrawiam i miłej wycieczki życze

Domyślnie

a i jeszcze zameczek piastowski, katedra, budynek poczty głównej (boczna zwycięstwa). Jeżeli byś chciał zrobić panoramę gliwic to najlepiej z wieży kościoła Wszystkich Świętych (boczna rynku), choć niewiem czy jest otwarta dla zwiedzających. Najlepiej zagadaj do proboszcza jest to bardzo w porządku "gościu", powinnien Cie wpuścić .

Uprawnienia umieszczania postów