PDA

Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] "Trójkącik"

Phoenix
25-01-2007, 12:17
Witam, bardzo dlugo nic nie pokazywalem, wiec sie pochwale, co ostatnio (znaczy wczoraj) w studio u Jacka_Z popelnilem :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us)

Pozdrawiam
Jacek

Czornyj
25-01-2007, 12:21
Super - ale to chyba "Kwadracik" :D

Phoenix
25-01-2007, 12:22
Super - ale to chyba "Kwadracik" :D

...kwestia interpretacji :D:D

Kamash
25-01-2007, 12:25
Grono widze zacne.. nie mniej Jacku.. technicznie nie mam zastrzezen.. moze wolałbym nieco ostrzej.. tu juz chodzi o pewną percepcje fotografii.. a ja zdecydowanie preferuje kiedy swiatło gra swoją rolę.. w sensie wprowadza jakiś nastrój.. coś pokazuje coś ukrywa.. u Ciebie widać wszystko i to dość płasko.. nie mniej i tak chyle czoło, oświetlenie czterech postaci to próg do którego nawet myślą nie sięgam..
p.s nieco niekonsekwentnie cięty dół.. wystaje kawałek stopy, za spodniami ukazuje się niezidentyfikowany kawałek czegoś białego, zaciemniłbym krawędzie do okoła w lekką winięte..

Jacek_Z
25-01-2007, 15:38
...kwestia interpretacji :D:D

albo umiejętności liczenia :) powinieneś dać tytuł: - wytęż wzrok - ile osób widzisz? :)

a tak w ogóle to mam ochotę cię zamordować. Zdjęcie wygląda jaśniej niz oryginał(y), było lepsze swiatło - i ma tu rację Kamash. Powinieneś wygubić tło (przyciemnić) w stosunku do tego co było w PS. Suknie wyprasować. Co się spieszysz.
Wolałbym nie mieć tak obcietych nóg, sukni. Albo wiele ciaśniej, albo całe.

sailor
25-01-2007, 19:57
nei podoba sie ... ze wzgledu na zbyt duzy potencjal mozliwosci w stosunku do efektu. wyglada jak kiepsko ustawione, poprawnie naswietlone zdjecie slubne z zakladu w pcimiu dolnym. mozliwosci ogromne przy czwoce modeli. wykorzystane w stopniu zerowym.

tomys
25-01-2007, 20:33
sailor ma rację

Phoenix
27-01-2007, 12:47
nei podoba sie ... ze wzgledu na zbyt duzy potencjal mozliwosci w stosunku do efektu. wyglada jak kiepsko ustawione, poprawnie naswietlone zdjecie slubne z zakladu w pcimiu dolnym. mozliwosci ogromne przy czwoce modeli. wykorzystane w stopniu zerowym.

Dzieki Piotrze za niezamierzony komplement, zaczne od poczatku, modeli jest trzech, tak mnie pochlonelo laczenie warstw, ze rzeczywiscie polozylem swiatlo (za duzo dodalem w polcieniach), co do dalszej krytyki, ze wykorzystane w stopniu zerowym...przesadzasz :)
niemniej: wlasnie tu zawsze pokazuje pierwsze efekty, aby na podstawie komentarzy wiedziec co dalej moge robic i wlasnie dlatego najbardziej cenie krytyke, co w koncu by mi dalo: ciagle komentarze w stylu najs etc :lol:

Pozdro
Jacek

Ps. nie tylko w Pcimie dolnym ale znacznie wiekszym miescie, gdybym takie foty robil ze slubow, gwarantuje pelny koszyk zamowien (wiem, bo sie pytaja :lol: )

Phoenix
27-01-2007, 15:01
jeszcze na szybciutko doklejam poprawiona fotke:

źródło (http://imageshack.us)

chetnie uslysze co nie gra :)
Pozdro
Jacek

michal_wu
27-01-2007, 19:38
Jeżeli to jest zdjęcie ślubne - co to za wiara? Amisze? A może ślub z trojaczkami? :)
Druga fotka lepsza. Jeżeli chciałbym coś zmienić - o ile i tak już grzebałeś w PS, to może warto byloby kolesiowi nieco poprawić kolor skóry ręki? Zmiana w stronę różowego (ma po odmrożeniach czy był po treningu siatkówki?) przechodzi delikatnie wzdłuż ręki (w kierunku dłoni), natomiast dość bliskie zestawienie ze skórą z brzucha i ręką modelki "najniżej położonej" powoduje dziwną grę kolorystyczną.

Pozdr!

Zaziel
27-01-2007, 20:09
Nie czaje przekazu tych fot :D , to sesja mody koszul nocnych ? Technicznie sprawnie choc, kolor reki modela jest troche zbyt czerwony w stosunku do reszty jego ciala, mogles to zlassowac i wyrownac kolor :> Ogolnie fot bym zatytulowal : "Jestem piękny i młody, kobiety za mną szaleją i mi służą " :) Pozdro.

nox
28-01-2007, 00:48
Popieram Zaziel ! O co tu kurna chodzi !? Jak miało być wznoszenie na piedestał faceta, to kobiety ubrałbym w gorsery albo czarne bardotki z pasami do pończoch i pończochami w duże oczka (siatkę). To wygląda faktycznie jak reklama piżam uszytych z atłasowej pościeli. (Sam mam taką - pościel nie piżamę).

Sławek
28-01-2007, 00:55
Kwestia samej estetyki i czy motyw sie podoba czy nie to sprawa (w tym przypadku dla mnie) drugorzedna - ale jak napisał Kamash, tak i ja jestem pod wrażeniem "panowania" nad światłem.

josio
29-01-2007, 00:59
Kicz to moze zbyt brutalne określenie co do zdjecia jakie wystawiles na początku tematu, jednak nie widze w tym zdjeciu nic poza 3 kobietami i facetem na dodatek tylko facet jest przyzwoicie ubrany. Zdjecie numer 2 czyli po cięciu, sciemnianiu tła - lepiej jednak chyba zapomniales o nienaturalnie oświetlonym kawałku tła miedzy pierwszą panią od lewej a panem. Sina ręka, tępe spojrzenie i głowa uniesiona w górę na nie. Technicznie bardzo fajnie, oświetlenie itd. rewelka jak dla mnie. Pozdrawiam ;)

Jacek_Z
29-01-2007, 01:13
poprawione zjęcie jest oczywiście lepsze.
chyba by było lepiej, gdyby wyraźnie było widać, że to montaż - oczywiście nie dlatego było widać, że by był montaż źle zrobiony, ale dlatego by szło od razu zobaczyć te samą dziewczynę. Tu Monika wyszła na tyle inaczej, że tego nie widać.
może lepiej gdyby była któraś z Monik 3x (zabawna sytuacja, bo obie modelki to Moniki)

kender
29-01-2007, 01:47
Ja powiem tak - skoro juz tak glebokie korekty wprowadzasz do foty po jej wykonaniu to znaczy ze fota lezy koncepcyjnie na poczatku. I jeszcze jedno - czemu ma sluzyc inny kolor jednej z sukni?

Phoenix
02-02-2007, 11:25
Ja powiem tak - skoro juz tak glebokie korekty wprowadzasz do foty po jej wykonaniu to znaczy ze fota lezy koncepcyjnie na poczatku. I jeszcze jedno - czemu ma sluzyc inny kolor jednej z sukni?

widze, ze kurna musze tlumaczyc od samego poczatku, zamysl byl bardzo prosty na bazie quasi-wielokrotnego naswietlania chcialem przedstawic obraz zwiazku kobiety z facetem, poprzez wizualizacje otaczania jego swoja obecnoscia. ta druga (trzecia) kobieta jest wprowadzona jako wieczne zagrozenie, gdzie wystarczy sie tylko odwrocic a juz wykorzysta okazje :lol:
inni moga potraktowac to jako trening laczenia warstw :lol:
jeszcze inni jako nieudana probe zrobienia zdjecia paru osobom :lol:
a kolejni jako doskonala okazje do zabawy :)

pozdrowka
Jacek

Madzia
02-02-2007, 11:38
Ale model jest ładny... :D. Aż mu żyły wyszły z tego napięcia ;-).
Piszesz, że to wizualizacja związku mężczyzny z kobietą, ale mówiąc szczerze ... on nie jest tu żadną zainteresowany... a one smutne (chyba) z tego powodu.
Ale technicznie podoba mi się, i osoby oczy cieszą.

jakubs
02-02-2007, 12:12
Zamysł całkiem słuszny. Obróbka, przynajmniej tutaj wygląda tak, że do końca nie jestem pewny czy to ta laska po lewej, czy nie, (chociaż po dokładniejszym oglądnięciu zaczynam uważać, iż jednak ta środkowa), czyli chyba też świetnie. Można powiedzieć, że zawiedli modele i Twoje zdolności reżyserskie, bo aby przedstawić Twoje zamierzenie, raczej trzebaby popracować dynamiką i mimiką (której chyba dawno nie używali), a nie nieuzasadnioną wg mnie nagością. Po prostu ta scena nie ma nic z psychologizmu, którym właśnie powinna grać, bo nawet jeśli by tematykę sprowadzić tylko do seksu, to też go tutaj nie ma w jego obronno zdobywczym dynamizmie. Ale to oczywiście tylko moje zdanie i pozwoliłem sobie je napisać tylko dlatego, że przedstawiłeś to jako sztukę, a sztukę można krytykować :)

mziel
03-02-2007, 00:04
Kamasz dobrze opisał 1nkę. Dwójka lepsza ale jak dla mnie zbyt dosłowna, nie dająca swobody interpretacji. Poza tym, nie wiem czy trafnie to ujmę, taka poza powinna wnieść pewną dawkę magii - jakiś związek między tymi osobami. Tutaj natomiast widzę jedynie pozę - brak emocji. Dwie modelki jakby zawstydzone patrzą gdzieś po kątach, brak im zdecydowania, zbyt odróżniają się od trzeciej (ew. 3cia od nich ;-) ).

TiTeUF
11-02-2007, 00:35
Nawet podobne ! :p

źródło (http://img172.imageshack.us/img172/6149/mistrzzz7.jpg)

Jacek_Z
11-02-2007, 00:44
sory ale w czym podobne?
nawet ilość osób się nie zgadza, bo tu są 3 modelki, a w wątku 2 (jedna sklonowana)
relacja między modelkami a modelem też inna. Tu sie patrzą w aparat, tam się czmś zajmują (facetem).
te dziury w tle to można pousuwać.
PS podoba mi sie ta po prawej.

TiTeUF
11-02-2007, 02:14
sory ale w czym podobne? nawet ilość osób się nie zgadza, bo tu są 3 modelki, a w wątku 2 (jedna sklonowana) relacja między modelkami a modelem też inna. Tu sie patrzą w aparat, tam się czmś zajmują (facetem). te dziury w tle to można pousuwać.
PS podoba mi sie ta po prawej.

Czepiasz sie. Surfowalem wlasnie na Dzomonsterze gdy wpadlem na ta fote i misie skojazyla z ta z forum.

Jakby bylo bardziej podobne to by byla kopia

A prezydent i premier tez wygladaja jak sklonowani i nikt sie nie czepia :p

sailor
12-02-2007, 20:57
Jacek - alez oczywiscie ze podobne. w obu wypadkach tak samo sztuczne. no .. tu troche mniej