PDA

Zobacz pełną wersję : Funsport - problemy

Mawiro
15-04-2011, 09:07
Pierwszy i zapewne ostatni raz kupiłem coś w łódzkiej firmie Funsport. Jakaś autystyczna ekipa. Zero kontaktu z klientem, dostawa pomieszana, na dostarczenie właściwego towaru czekam tydzień, a podczas rozmowy telefonicznej nie sposób dowiedzieć się czy wysłali przesyłkę czy nie. Od tygodnia czekam na kuriera, a kurier nie przyjeżdża. Coś okropnego. Pierwszy raz zdarzyło mi się robić interes z takimi gamoniami!!!

strebor
15-04-2011, 09:14
Po prostu pechowy termin wybrałeś, w okolicach targów faktycznie są nieco zakręceni i czasami nieogarniają reszta roku jest imho ok

credka
15-04-2011, 09:32
Dokładnie, w czasie targów większość firm prosi o wstrzymanie się z zamówieniami na kilka dni - wiem, bo sama dzwoniłam do kilku w celu złożenia zamówienia. Trochę wyrozumiałości, a nie od razu tupać nóżkami.
Ps. Ze wspomnianą firmą nigdy nie miałam problemów, podobnie moi znajomi.

strebor
15-04-2011, 09:38
JA uważam że jest to wręcz jedna z lepszych firm np jesli chodzi o serwis zarówno gwarancyjny jak i pogwarancyjny

marrcel
15-04-2011, 09:49
Nigdy nie miałem z nimi problemu, a trochę sprzętu się przez moje ręce przewinęło

Pershing
15-04-2011, 09:50
Też u nich trochę gratów kupowałem i nigdy żadnych problemów nie miałem, kontakt bardzo dobry, przesyłki terminowe a i sprzęt wbrew pozorom pracuje do dziś bez zastrzeżeń.. Myślę podobnie jak przedmówcy, trafiłeś na gorący okres targów i tyle.

Mawiro
19-04-2011, 12:08
Ja obstaję przy swoim. Dziesięć dni, dwadzieścia telefonów, kilka gróźb i dopiero załatwili sprawę. To nie jest normalne.
Jestem niezadowolony z usługi. Może przy innym zamówieniu uda im się zrehabilitować.
Ps.
Co mają targi do sprawy? Może za chwilę się okaże, że sklep internetowy chwilowo nieczynny bo mają przerwę śniadaniową?
Myślcie zanim napiszecie.
Słowa niepoparte głęboką myślą są nic niewarte.

prz3mo
19-04-2011, 12:24
Ja także kilka rzeczy u nich kupiłem i żadnych problemów.

strebor
19-04-2011, 12:28
Widzę że nie wiesz jak pracochłonne logistycznie są targi szczególnie przy ich wielkości stoiska, dodatkowo oprócz wystawek biorą ze sobą na targi naprawdę dużo towaru który można u nich kupić na targach. Zanim to spakują przed i rozpakują po targach mają pewnie po prostu nieco bałaganu i to właśnie mają targi do sprawy. Sam to przerabiałem u nich , w okresie około targowym nie bardzo mogli namierzyć interesującą minie rzecz (kupowałem w siedzibie) ale pozostałe zakupy jak najbardziej ok i jak pisałem podejście do klienta po zakupie wzorowe jak już kupiłeś to sie nie odwracają chętnie i niemal że charytatywnie pomagają nawet po okresie gwarancyjnym. Życzę spokojniejszych następnych zakupów

Mawiro
19-04-2011, 18:20
To nie targi są winne, tylko organizacja pracy! Moje kłopoty były wynikiem zaniedbania. Więcej pracy = wydajniejsi pracownicy lub więcej pracowników.
W moim przypadku nie to jest najważniejsze, że się firma nie wyrobiła bo coś tam, a to, że ściemniali przez tydzień. Na każdy telefon była jedna odpowiedź: "dzisiaj wyjdzie". Wystarczyło powiedzieć: wyślemy za tydzień bo nie możemy ogarnąć wszystkiego z powodu targów". A tak skoro wysłane, to siedzę w chałupie i czekam. Dzionek zleciał i nic, więc dzwonię i znowu to samo, że dziś wyjdzie!

teh_14m3
19-04-2011, 18:53
A tak skoro wysłane, to siedzę w chałupie i czekam. Dzionek zleciał i nic, więc dzwonię i znowu to samo, że dziś wyjdzie!

dobrze, że nie powiedzieli iż przyniesie ci to człowiek w czarnym tiszercie. Mógłbyś w mordę dostać łapiąc każdego kto przechodzi pod twoim domem w takim stroju ;) :twisted:

Mawiro
19-04-2011, 19:06
Widać po dowcipie, że kolega ze stolicy.

korsarz
20-04-2011, 11:42
Nie miałem problemów z tą firmą, kilka zamówień i wszystkie z realizacją następnego dnia. Jeden dzień oczekiwania i towar zawsze był u mnie.

michal.dobinski
20-04-2011, 16:15
zawsze słyszałem same dobre rzeczy o tej firmie
myślę, że jednak targi są temu winne - zbudowanie ekspozycji a potem zapewnienie kompetentnej obsługi na targach jest problemem.
nie można sobie zatrudnić ludzi z ulicy - to muszą być osoby które znają sprzęt
a i w sklepie nie można zostawić przypadkowych osób

jumbox
20-04-2011, 16:41
miałeś pecha - robiłem kilka razy u nich zakupy i złego słowa nie powiem.

arobak
20-04-2011, 17:24
Przy moich zakupach też brak problemów.
(prowokacja?)

strebor
20-04-2011, 18:40
A wiesz że mi ta zawziętość też zapachniała prowokacją

teh_14m3
20-04-2011, 18:45
Przy moich zakupach też brak problemów.
(prowokacja?)

A wiesz że mi ta zawziętość też zapachniała prowokacją

Nie no w życiu, napewno kolega nawet do wc od domofonu się nie ruszał. Bo przecież powiedzieli że kurier zaraz będzie ;)

strebor
20-04-2011, 19:09
Ach ten warszawski dowcip ;)

marszull
20-04-2011, 21:04
Mialem tego nie pisac, ale jak sie tak watek ciagnie, szczegolnie przez obroncow to jednak napisze:
jak dla mnie to nie jest zadna prowokacja, bo mam podobne odczucia,
jak na wczesniejsze zakupy nie narzekalem,
to do ostatnich polaczonych z naprawa (nie na gwarancji)
mailem bardzo duzo zastrzezen
podobnie jak do wymiana czesci, ktora sie rozpadla przy pierwszym uzyciu
trwa od konca marca (po tych wlasnie zakupach)
a od tego czasu ani widu ani slychu
ja z okazji najblizszych zakupow dam zarobic konkurencji