Zobacz pełną wersję : Alpha plus d300s
luzaczek82
07-04-2011, 11:42
Witam mam pytanko bo już sam nie wiem o co kaman!Zakupiłem sobie gripa Alphe i przez jakiś czas było wszystko ok,pewnego razu robię zdjęcia a tu aparat oszalał wszystko mruga nic nie da się zrobić...wyjmuje gripa jest oki!Odesłałem dostałem nowy i dalej to samo...baterie mam włożone paluszki eneloopy!dodam że baterie miałem prawie wyczerpane i wydaje Mi się że grip tak jak by nie przełączył na aku w korpusie...i co tu robić?może to wina puchy
Mój odpukać na razie działa poprawnie. Tak z ciekawości - masz Alphe, czy MeiKe ??
luzaczek82
07-04-2011, 12:03
Mam Meike,założyłem aku z aparatu i wszystko działa ok,naładuje paluchy i zobaczę wtedy co będzie...
pokombinuj z bateriami, może pomóc...
luzaczek82
08-04-2011, 12:24
Naładowałem paluchy założyłem i wszystko śmiga,wysunąłem koszyczek i przełączyło na aku w body,ale sprawdzę jak będą padać baterie w gripie czy przełączy,bo tu może być problem
jeśli aku w gripie miałeś już na wyczerpaniu to właśnie to mogło byś tego przyczyną. Ja mam grip newella i też zauważyłem taką przypadłość, że przy słabym aku w gripie, ale jeszcze nie wyczerpanym (1-2%) potrafi zrobić się choinka. Przełączanie działa prawidłowo. Niestety to tylko tani zamiennik
krasnopol
17-04-2011, 21:03
Witam :]
Miałem to samo grip podpięty wszystko hula;] podpiąłem w sklepie obiektyw do sprawdzenia smayanga ;] a tu wszystko przygasa i się pojawia error ;] masakra myślałem ze to obiektyw :] ale po podpięciu kolejnego to samo odpiołem od 700 zamiennik MeiKe i wszystko ok
i już nigdy nie podepnę tego wiadomo co :] w canonie miałem kiedyś zamiennik i było super :] skusiłem się wiec tez do 700 niestety nigdy więcej półśrodków ;] dobrze ze mi aparatu nie uszkodziło :]
Pozdrawiam Wojtek