Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Alpha plus d300s

Witam mam pytanko bo już sam nie wiem o co kaman!Zakupiłem sobie gripa Alphe i przez jakiś czas było wszystko ok,pewnego razu robię zdjęcia a tu aparat oszalał wszystko mruga nic nie da się zrobić...wyjmuje gripa jest oki!Odesłałem dostałem nowy i dalej to samo...baterie mam włożone paluszki eneloopy!dodam że baterie miałem prawie wyczerpane i wydaje Mi się że grip tak jak by nie przełączył na aku w korpusie...i co tu robić?może to wina puchy

Domyślnie

Mój odpukać na razie działa poprawnie. Tak z ciekawości - masz Alphe, czy MeiKe ??
    FX+ FX + 20-35/2 + 50/1.4 + 85/1.8 + 70-200/2.8 VR

Domyślnie

Mam Meike,założyłem aku z aparatu i wszystko działa ok,naładuje paluchy i zobaczę wtedy co będzie...

Domyślnie

pokombinuj z bateriami, może pomóc...
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

Naładowałem paluchy założyłem i wszystko śmiga,wysunąłem koszyczek i przełączyło na aku w body,ale sprawdzę jak będą padać baterie w gripie czy przełączy,bo tu może być problem

Domyślnie

jeśli aku w gripie miałeś już na wyczerpaniu to właśnie to mogło byś tego przyczyną. Ja mam grip newella i też zauważyłem taką przypadłość, że przy słabym aku w gripie, ale jeszcze nie wyczerpanym (1-2%) potrafi zrobić się choinka. Przełączanie działa prawidłowo. Niestety to tylko tani zamiennik

Domyślnie

Witam :]

Miałem to samo grip podpięty wszystko hula;] podpiąłem w sklepie obiektyw do sprawdzenia smayanga ;] a tu wszystko przygasa i się pojawia error ;] masakra myślałem ze to obiektyw :] ale po podpięciu kolejnego to samo odpiołem od 700 zamiennik MeiKe i wszystko ok

i już nigdy nie podepnę tego wiadomo co :] w canonie miałem kiedyś zamiennik i było super :] skusiłem się wiec tez do 700 niestety nigdy więcej półśrodków ;] dobrze ze mi aparatu nie uszkodziło :]

Pozdrawiam Wojtek

Uprawnienia umieszczania postów