PDA

Zobacz pełną wersję : Diablo walczy

doktor
02-04-2011, 23:38
Jakby ktoś był zainteresowany właśnie zaczyna w polsacie. Ja trzymam kciuki :-)

ASAHI
02-04-2011, 23:44
i jak?

tomek s
02-04-2011, 23:46
Na razie wymieniają sie uprzejmościami :smile:
pozdr

doktor
03-04-2011, 00:34
Eeee, to najgorsza walka diablo jaką widziałem. Kapota. Nie wiem po co palacios przyjechał

doktor
03-04-2011, 00:38
Diablo wygrał na punkty. Ale to nie była dobra walka.

darkmajin
03-04-2011, 00:41
trzeba było zostawić na jakimś discovery, kiepska walka

ASAHI
03-04-2011, 01:01
No żałuję że oglądałem. Stracony czas. Nic nie pokazali. Diablo spacerował po ringu z ładną gardą i tyle a jego przeciwnik tańczył dookoła niego. Ciosy w tej walce to rzadkość.

fIlek
04-04-2011, 08:21
No generalnie lipa, chociaż nie rozumiem tego skowytu, że niby Palaciosa przekręcili. Franek jest naprawdę spoko gość, ale po tym jego odgrażaniu się, jak to wytarga Diablo za ogon (nawet kawałek na wejście taki miał), spodziewałem się odważnej walki, a tutaj defensywa i polowanie na lucky punch z kontry. Generalnie Diablo tej walki nie wygrał, to Palacios ją przegrał na własne życzenie. Żeby było śmieszniej, to w okolicach 8 rundy narożnik Franka mówił mu, żeby zwolnił tempo, bo wyraźnie prowadzi. Kłania się brak doświadczenia Wizard Equipo jeśli chodzi o walki o tytuł. Werdykt włoskiego sędziego skandaliczny, będzie dochodzenie w WBC, a Don King oprotestuje wynik. Szkoda, że odpowiedzialny za przebieg tej walki delegat WBC nie zgodził się na podawanie punktacji cząstkowej po połowie pojedynku, bo z pewnością byłoby odrobinę ciekawiej.

JK
04-04-2011, 09:21
Po takiej walce, to chyba żaden z nich nie powinien mieć tego pasa. Powinni go odebrać Włodarczykowi :wink:. Przypomina mi się stare dobre "Wejscie smoka" i nowy styl "walki bez walki" i to z obu stron. Pretendent ucieka, bo pewnie trochę się boi normalnie powalczyć. Posiadacz pasa niby próbuje go gonić, ale albo nie potrafi trafić, albo też boi się mocniej zaatakować. Krótko mówiąc takie antywidowisko. Nie dziwię się, że ich ludzie wygwizdali.

fIlek
04-04-2011, 09:46
No właśnie z tym wygwizdaniem to nie do końca tak było. Wygwizdano punktację jednego z sędziów, który dał zwycięstwo Palaciosowi.

JK
04-04-2011, 09:48
W czasie walki? :wink:

swider
04-04-2011, 10:25
Jak dobrze, że mi się wczoraj usnęło przed walką. Przynajmniej porządnie się wyspałem. ;)

ekonet
04-04-2011, 10:48
Jak dobrze, że mi się wczoraj usnęło przed walką. Przynajmniej porządnie się wyspałem. ;)
Toś przespał całą niedzielę, bo walka była w sobotę. ;)
DZISIAJ PONIEDZIAŁEK, ŚPIOCHU!
:)

fIlek
04-04-2011, 10:52
W czasie walki? :wink:

Cholercia, może coś przegapiłem, bo byłem przy samym ringu :(

swider
04-04-2011, 11:11
Toś przespał całą niedzielę, bo walka była w sobotę. ;)
DZISIAJ PONIEDZIAŁEK, ŚPIOCHU!
:)
Ło matulu… ale mi się wszystko pogrzało. Faktycznie. :lol:
Apeluję do wszystkich pracujących po nocach i śpiących w dzień -- nie idźcie tą drogą! :D

JK
04-04-2011, 11:59
Cholercia, może coś przegapiłem, bo byłem przy samym ringu :(
Czyli jednak coś w tym jest, że imprezy sportowe zdecydowanie lepiej jest oglądać w TV. Zdecydowanie więcej widać i więcej słychać :wink:. Zresztą nie ma po co ich bronić. Ludzie przyszli na boks zawodowy, na walkę o pas, a zobaczyli "szlachetną walkę na pięści", czyli widowisko pod tytułem, jak nie dać się trafić, jak uciekać przez 12 rund, jak nie zrobić krzywdy rywalowi, tylko "punktować" u sędziów lekkim lewym prostym. Taka szlachetna idea olimpijska Barona de Cubertina, ale to było dobre w boksie amatorskim, jakieś 40-50 lat temu. :wink:

grzegorzant
04-04-2011, 12:10
Panowie komentatorzy, a szczególnie Kostyra za zdecydowane wygrane rundy diablo :) powinni dostać tez jakiś pas.
Kulejowi się nie dziwię, swoje chłop już zrobił ale ten drugi to mistrz !
O walce już napisano, więc dodam, że baaardzo spodobał mi się portorykański hymn ! Naprawdę

fIlek
04-04-2011, 20:19
Czyli jednak coś w tym jest, że imprezy sportowe zdecydowanie lepiej jest oglądać w TV. Zdecydowanie więcej widać i więcej słychać :wink:. Zresztą nie ma po co ich bronić. Ludzie przyszli na boks zawodowy, na walkę o pas, a zobaczyli "szlachetną walkę na pięści", czyli widowisko pod tytułem, jak nie dać się trafić, jak uciekać przez 12 rund, jak nie zrobić krzywdy rywalowi, tylko "punktować" u sędziów lekkim lewym prostym. Taka szlachetna idea olimpijska Barona de Cubertina, ale to było dobre w boksie amatorskim, jakieś 40-50 lat temu. :wink:

Słuchać - bardzo możliwe, ale nie wszystko. Oglądać - na pewno nie. To nie piłka nożna - byłem pół metra od czerwonego narożnika, słyszałem wszystkie rady trenerów, a obraz 2D wielu rzeczy nie pokazuje. Wielokrotnie widziałem komentarze w stylu "ale ten sierpowy pięknie wszedł", a ja miałem na zdjęciu rękawicę uderzającą na gardę :)
Co do idei szlachetnej sportowej rywalizacji - gdybyś wiedział chociaż o 10% zakulisowych działań, to dopiero byłbyś zawiedziony. No ale niestety teraz każdy sport wyczynowy tak ma :(

Panowie komentatorzy, a szczególnie Kostyra za zdecydowane wygrane rundy diablo :) powinni dostać tez jakiś pas.
Kulejowi się nie dziwię, swoje chłop już zrobił ale ten drugi to mistrz !
O walce już napisano, więc dodam, że baaardzo spodobał mi się portorykański hymn ! Naprawdę

No niestety, tęsknię za komentarzami Przemka Salety czy Grzesia Proksy - fajnie czytają boks, potrafią się normalnie wysławiać i nie pierniczą farmazonów. Szoda, że Janusz Pindera nie komentuje częściej, a Edek Durda mógłby przeskoczyć z C+ do mniej niszowej telewizorni

JK
04-04-2011, 21:02
.... Co do idei szlachetnej sportowej rywalizacji - gdybyś wiedział chociaż o 10% zakulisowych działań, to dopiero byłbyś zawiedziony. No ale niestety teraz każdy sport wyczynowy tak ma :( .....
Oj, chyba mało co może mnie zdziwić :wink:. Co prawda, moja przygoda ze sportem skończyła się kilkadziesiąt lat temu (w szufladzie leży kilka złotych medali z MP), ale jakieś stare kontakty jednak zostały i trochę o tym współczesnym "sporcie" wiem. :-(

lukpiecz
04-04-2011, 22:17
aoby Adamka była ciekawsza...

fIlek
05-04-2011, 10:27
aoby Adamka była ciekawsza...

Nie wiem, czy ciekawsza, ale zapowiada się na krótszą. Czekamy teraz na ostateczne rozstrzygnięcie kwestii miejsca gali, bo doniesienia, że ktoś z obozu Adamka przyjeżdża ustalać gdzie odbędzie się gala można między bajki włożyć. O wszystkim zadecyduje obóz Kliczków

doktor
05-04-2011, 17:13
Chyba, że mowa była o amerykańskiej walce Adamka...

fIlek
06-04-2011, 16:06
Chyba, że mowa była o amerykańskiej walce Adamka...

Trochę obydwie pomieszałem. To pewnie przez to, że dopiero do siebie dochodzę po Bydgoszczy, a tutaj jeszcze Stamm