Zobacz pełną wersję : Radio do VW
Witam serdecznie:)
Temat malo foto to zapytam w Cafe.
Szukam radia do VW z mozliwoscia odtwarzania MP3, przyzwyczailem sie i teraz kiedy mam tylko CD to jakos mi malo muzyki w aucie.
Sprawa wyglada tak, RCD 300 z MP3 lub RCD 500 z MP3 i zmieniarka na 6CD.
Mam obecnie RCD 300 ale tylko wersja CD a wiem, ze w nowszych modelach stosuje sie z MP3 a raczej w wyzszych modelach aut.
RCD 500 z tego co wiem i tak nie odtwarza MP3 ze zmieniarki (tylko z plyty zaladowanej w "kasecie"), wiec zastanawiam sie nad sensem zakupu tego radia.
Kolejna sprawa, naczytalem sie o kradzionych radiach z lewym kodem na Alledrogo i sie troche boje w takie inwestowac....
Moze ma ktos legalne radio do sprzedania??
Chce kupic firmowe radio bo dobrze wyglada i jest swietnie podswietlone z deska samochodu, nie potrzebuje zadnych DVD, czy nawigacji....takowa mam osobno;)
Moze ktos cos doradzic??
A moze ktos ma znajomosci w u sprzedawcy VW i mogl by dowiedziec sie ile ta przyjemnosc kosztuje w salonie, jestem w stanie zaplacic ze 200zl wiecej, ale miec pewnosc, ze sprzet legalny:)
grudzinsky
02-04-2011, 23:24
a nie prosciej i taniej kupic jakies zwykle radyjko z mozliwoscia podlaczenia odtwarzacza mp3? mam odtwarzacz 16GB i jak jade samochode to sobie slycham muzy, a jak ide w plener to odlaczam, podpinam sluchawki i muza ciagle gra ;) czy zmieniarka z mozliwoascia czytania mp3 odtworzy plyte dvd?
a nie prosciej i taniej kupic jakies zwykle radyjko z mozliwoscia podlaczenia odtwarzacza mp3? mam odtwarzacz 16GB i jak jade samochode to sobie slycham muzy, a jak ide w plener to odlaczam, podpinam sluchawki i muza ciagle gra ;) czy zmieniarka z mozliwoascia czytania mp3 odtworzy plyte dvd?
Nie odtworzy:(
Do tego modelu co mam mozna podpiac przejsciowke do iPoda lub USB a co za tym idzie do odtwarzacza MP3.......i wszystko pieknie, tylko nie mam sterowania tym odtwarzaczem z poziomu radia.
Ja może trochę off-topowo, ale...
A moze ktos ma znajomosci w u sprzedawcy VW i mogl by dowiedziec sie ile ta przyjemnosc kosztuje w salonie, jestem w stanie zaplacic ze 200zl wiecej, ale miec pewnosc, ze sprzet legalny:)
...jak zapytałem w salonie Mitsubishi ile kosztuje oryginalny radioodtwarzacz, to odpadłem. Za zwykłe radio z kompaktem (żadne profi audio/kina samochodowe/nawigację itp.) kazali sobie zapłacić ok. 8 tys. PLN. Jeśli VW ma podobna politykę, to 200 PLN więcej może nie wystarczyć ;) Ja zrobiłem czym prędzej "zwrotkę" na pięcie i zamówiłem w necie Pioneera czytającego mp3, z zestawem BT do podłączenia telefonu (można tez z telefonu słuchać muzy przez BT) i możliwością podłączenia pendrive'a (tutaj już żadna zmieniarka nie jest Ci potrzebna, bo zapomnisz jaki był pierwszy kawałek, zanim przesłuchasz połowę nagrań ;) ). Co do podświetlenia i koloru deski rozdzielczej - świeci kilkoma różnymi kolorami (podświetlenie przycisków i wyświetlacza definiowane oddzielnie), więc można sobie dopasować. Czerwony i niebieski też ma ;) A wszystko to za ułamek ceny salonowej.
grudzinsky
03-04-2011, 08:03
sterowanie z pozimy radia? jak masz 16GB to ustalasz sobie playliste, wsiadasz do samochodu, odpalasz muze i jedziesz...kup sobie mp3 z duza pamiecia 8GB-16GB i ciesz sie muza, ktra w ciagu jednego pleneru napewno sie nie powtorzy ;)
wasilewk
03-04-2011, 09:24
Ja mam trochę inny sposób: utwory mp3 nagrywam na płytę w formacie CD tak jak typowe płyty CD. Głupie radio nie widzi różnicy między oryginałem a CD nagraną przeze mnie.
Pzdr.
poszukaj na allegro czytników sd udających przed radiem zmieniarkę cd.
EDIT: voila:) (http://allegro.pl/cyfrowa-zmieniarka-mp3-usb-sd-audi-seat-skoda-vw-i1534342374.html)
Pół roku temu sprzedałem za jakieś smieszne grosze RNS300 (bez płyty z mapami). Jeżeli nie zależy Ci na nawigacji, poszukaj na Allegro tego modelu. Ludzie często wymieniają go na RNS510 (jak ja chociażby), albo pozbywają sie, jak płytka z mapami trachnie (nie da sie jej skopiować tak, żeby działała, a oryginalna kosztuje tyle, co pół RNS510). A i prawdopodobieństwo kupienia lewizny mniejsze, bo to nie jest jakiś super chodliwy towar.
Ja mam trochę inny sposób: utwory mp3 nagrywam na płytę w formacie CD tak jak typowe płyty CD. Głupie radio nie widzi różnicy między oryginałem a CD nagraną przeze mnie.
Pzdr.
ale nadal wchodzi Ci tam 80minut, a nie 700mb :P (czy jakoś tak, nie pamiętam tych parametrów)
wasilewk
03-04-2011, 15:28
Tak, niestety.
velaskez
03-04-2011, 15:40
W CC jeździ RNS 510, fajne jest, tylko cena taka...No jaka jest każdy widzi.
RCD310 kosztuje 770zł.
RCD310 jest rozwiazaniem, ale jakos nie widze tego z deska golfa V......tam jzu jest polysk pod golfa VI
A to uzadzenie do MP3 mnie zainteresowalo;)
velaskez
03-04-2011, 17:57
Papier ścierny 600 i robisz na matowe :D
Jeszcze dużo zależy od tego, ile masz kasy do dyspozycji. Jak coś, to RCD 510... Nie świeci, jak psu jaja na wiosnę, a ma dużą przewagę nad RCD 310 w postaci twardziela w środku. Niby tylko 30GB, ale w zupełności wystarczy na muzykę. O RNS 510 nie wspominam, bo sporo droższe. Ale nawigacja fajna... Lepsza niż jakaś Automapa, moim zdaniem.
velaskez
04-04-2011, 00:46
Jeszcze dużo zależy od tego, ile masz kasy do dyspozycji. Jak coś, to RCD 510... Nie świeci, jak psu jaja na wiosnę, a ma dużą przewagę nad RCD 310 w postaci twardziela w środku. Niby tylko 30GB, ale w zupełności wystarczy na muzykę. O RNS 510 nie wspominam, bo sporo droższe. Ale nawigacja fajna... Lepsza niż jakaś Automapa, moim zdaniem.
O niebo lepsza;) I się komponuje :D
login_87
04-04-2011, 01:43
poczytaj sobie tutaj np tutaj .... http://forum.vw-passat.pl/
poczytaj sobie tutaj np tutaj .... http://forum.vw-passat.pl/
czytalem tutaj http://forum.vwgolf.pl/, ale nie znalazlem odpowiedzi...
poszukaj na allegro czytników sd udających przed radiem zmieniarkę cd.
EDIT: voila:) (http://allegro.pl/cyfrowa-zmieniarka-mp3-usb-sd-audi-seat-skoda-vw-i1534342374.html)
Kupilem to cudo.....za tydzien dasm znac jak dziala:D
Rafał_Sz
04-04-2011, 16:24
Kupilem to cudo.....za tydzien dasm znac jak dziala:D
Daj daj! :) Sam się nad tym zastanawiałem do bejcy. Nie znalazłem jednak takiego modułu, który potrafi obsłużyć fabryczny DSP.
Hejka, sprzet dostalem do reki w piatek wieczorem, wczoraj zamontowalem do radyjka.
Montaz bardzo latwy, po wyjeciu radia wpinamy (odpowiednio wybrana wersje trzeba zamowic) kostke w radio, przykrecamy kabelek od masy (wazne) i mozemy cieszyc sie MP3 w zwyklym radyjku......
Narazie zmontowalem sobie zestawik muzyki na pendrivie, docelowo mam zamiar nagrac sobie kilka SD i trzymac to w aucie. W przypadku VW oryginalna zmieniarka jest na 6 CD i radio obsluguje do 6 CD, na nosniku (czy to SD czy pendrive) tworzymy 6 katalogow z MP3 nazywajac je odpowiednio CD01, CD02 itd. po 99 utworow kazdy, gra naprawde ladnie i szybko dziala.......uwazam, ze jest to dobra opcja dla kogos kto nie ma zmieniarki fabrycznej lub nie ma MP3 w swoim radiu fabrycznym.
Moge polecic i na te chwile jestem zadowolony......choc juz zaczynam myslec o jakims innym radiu ktore bedzie mialo troszke wiecej mocy niz 4x20:D
GrzesiekM
10-04-2011, 17:24
Greg ... a czy nie warto by rozglądnąć się za transmiterem FM? Mam, używam... i całkiem fajnie to działa :) bałem się zakłóceń, ale "Manta" nie wcina się ani w navi, ani w mobilkę... przewaga nad CD/DVD jest widoczna/słyszalna podczas jazdy po naszych pięknych, równych i solidnych drogach... co dziurka, to nowa ścieżka :( wkładasz SD/USB np. 16GB i trasa N-S jest Twoja :)
Greg ... a czy nie warto by rozglądnąć się za transmiterem FM? Mam, używam... i całkiem fajnie to działa :) bałem się zakłóceń, ale "Manta" nie wcina się ani w navi, ani w mobilkę... przewaga nad CD/DVD jest widoczna/słyszalna podczas jazdy po naszych pięknych, równych i solidnych drogach... co dziurka, to nowa ścieżka :( wkładasz SD/USB np. 16GB i trasa N-S jest Twoja :)
Tak....a jak bedziesz zmienial katalogi i poszczegolne utwory za pomoca radia?? Szukalem roznych opcji a transmiter FM odpadl w pierwszej kolejnosci......tutaj mam uzadzenie schowane w schowku, zadnych zmian, wszystko wyglada jak wczesniej no i mam wolne wejsce do zapalniczki, przydaje sie do nawigacji lub ladowania telefonu;)
GrzesiekM
10-04-2011, 18:09
w moim modelu MANTY jest ekranik LCD z file managerem, equalizerem i pilotem ... :) drogi nie był...
Co do gniazda ... są rozgałęźniki ...