Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Autoportret
krzysiekz
30-03-2011, 20:09
Zdjęcie - wariacja. W sumie pomysł nadszedł znienacka, wyobrażałem sobie mniej więcej jak to ma wyglądać i postanowiłem zrealizować ten pomysł.
Bardzo proszę o konstruktywne komentarze i wskazówki, z których będę mógł czerpać wiedzę na przyszłość. ;) Gdy już się zabiorę poważnie za fotografię ludzi, chciałbym mniej więcej wiedzieć co i jak robić, żeby efekt był jak najlepszy. :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.krzysiekz.host22.com/images/ja2.jpg)
jacek.gold
30-03-2011, 20:25
Zdjęcie - wariacja. W sumie pomysł nadszedł znienacka, wyobrażałem sobie mniej więcej jak to ma wyglądać i postanowiłem zrealizować ten pomysł.
jesteś świetny
ja bym tak nie umiał
Oświetliłeś się latarką z boku czy nocną lampką ?
Fajnie nawet wyszło.
Czarna dziura na czole to po kuli czy jak ?
Słabiutko... światło, kadrowanie, obróbka...
jesteś świetny
ja bym tak nie umiał
:-o
A co do zdjęcia to Ameryki nie odkryłeś ;)
krzysiekz
30-03-2011, 20:52
Czarna dziura na czole to po kuli czy jak ?
Słabiutko... światło, kadrowanie, obróbka...
Nie, jeszcze nikt nie usiłował mnie zabić. ;p
Skoro już krytykujesz, to mógłbyś się bardziej rozpisać, żebym wyciągnął z tego jakiekolwiek wnioski. ;)
A co do zdjęcia to Ameryki nie odkryłeś
Wiem, niemniej jednak chciałem to zrobić po swojemu i tak też uczyniłem.
Skoro już krytykujesz, to mógłbyś się bardziej rozpisać, żebym wyciągnął z tego jakiekolwiek wnioski. ;)
Przecież napisałem...
Ok:
Kadr - lewitujące i dryfujące w lewą strone kadru pół twarzy w czarnej smole... nie wygląda to dobrze.
Światło - za ostre i raczej za mocne. Zły kąt - na czole zrobiła Ci się owa plama a pod okiem ciemny "zaciek"
Obróbka - poza zalaniem cieni czernią chyba nie zaistniała...
Nie wiem co tu mozna napisać... lepiej zapomnij o tym zdjęciu i próbuj dalej.
krzysiekz
30-03-2011, 21:20
I to się nazywa konstruktywna krytyka, dziękuję, wyciągnę z tego na pewno nauki.
Nie od razu Rzym zbudowano, to moje początki, więc myślę, że z każdym następnym zdjęciem będzie lepiej. Bynajmniej nie mam zamiaru o nim zapominać, taką miałem koncepcję i jestem z niej zadowolony.
jacek.gold
30-03-2011, 21:27
taką miałem koncepcję i jestem z niej zadowolony.
jesteś boski