Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Autoportret

Domyślnie Autoportret

Zdjęcie - wariacja. W sumie pomysł nadszedł znienacka, wyobrażałem sobie mniej więcej jak to ma wyglądać i postanowiłem zrealizować ten pomysł.

Bardzo proszę o konstruktywne komentarze i wskazówki, z których będę mógł czerpać wiedzę na przyszłość. Gdy już się zabiorę poważnie za fotografię ludzi, chciałbym mniej więcej wiedzieć co i jak robić, żeby efekt był jak najlepszy.

| Nikon D5500 + Nikkor AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR + Nikkor AF-S 50mm f/1.8G |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiekz Zobacz posta
    Zdjęcie - wariacja. W sumie pomysł nadszedł znienacka, wyobrażałem sobie mniej więcej jak to ma wyglądać i postanowiłem zrealizować ten pomysł.
    jesteś świetny
    ja bym tak nie umiał

Domyślnie

Oświetliłeś się latarką z boku czy nocną lampką ?
    Fajnie nawet wyszło.
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Czarna dziura na czole to po kuli czy jak ?

Słabiutko... światło, kadrowanie, obróbka...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    jesteś świetny
    ja bym tak nie umiał

A co do zdjęcia to Ameryki nie odkryłeś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Czarna dziura na czole to po kuli czy jak ?

Słabiutko... światło, kadrowanie, obróbka...
    Nie, jeszcze nikt nie usiłował mnie zabić. ;p

Skoro już krytykujesz, to mógłbyś się bardziej rozpisać, żebym wyciągnął z tego jakiekolwiek wnioski.

Cytat Zamieszczone przez Blister
    A co do zdjęcia to Ameryki nie odkryłeś
    Wiem, niemniej jednak chciałem to zrobić po swojemu i tak też uczyniłem.
    | Nikon D5500 + Nikkor AF-S 18-105 mm f/3.5-5.6G ED VR + Nikkor AF-S 50mm f/1.8G |

Domyślnie

Skoro już krytykujesz, to mógłbyś się bardziej rozpisać, żebym wyciągnął z tego jakiekolwiek wnioski.
    Przecież napisałem...
    Ok:
    Kadr - lewitujące i dryfujące w lewą strone kadru pół twarzy w czarnej smole... nie wygląda to dobrze.
    Światło - za ostre i raczej za mocne. Zły kąt - na czole zrobiła Ci się owa plama a pod okiem ciemny "zaciek"
    Obróbka - poza zalaniem cieni czernią chyba nie zaistniała...

Nie wiem co tu mozna napisać... lepiej zapomnij o tym zdjęciu i próbuj dalej.

Domyślnie

I to się nazywa konstruktywna krytyka, dziękuję, wyciągnę z tego na pewno nauki.

Nie od razu Rzym zbudowano, to moje początki, więc myślę, że z każdym następnym zdjęciem będzie lepiej. Bynajmniej nie mam zamiaru o nim zapominać, taką miałem koncepcję i jestem z niej zadowolony.

Domyślnie

taką miałem koncepcję i jestem z niej zadowolony.
    jesteś boski

Uprawnienia umieszczania postów