Zobacz pełną wersję : brak inf w wizjerze d90
Czolem!
Przestalo mi wyswietlac informacje w wizjerze, teraz ustawiam na wyswietlaczach co jest bardzo klopotliwe. Znacie rozwiazanie? Dzieki, Andy.
darkmajin
28-03-2011, 07:31
Czołem!
pomimo rozległego i zawiłego opisu usterki sądzę że najmniej kłopotliwe było by oddanie aparatu do serwisu/naprawy jako że mamy deficyt na forumowych naprawiaczy na odległość!
czuwaj!
Chodzi o to, ze nie widze ustawien w wizjerze (wczesniej byly wyswietlane). Teraz aby zmienic dany parametr musze odsunac aparat od oka zerknac na panel kontrolny, przestawic parametr, zblizyc aparat do oka, wykadrowac i wtedy zrobic zdjecie. Zajmuje to duzo za duzo czasu i jest po prostu niewygodne. Poza tym wszystko jest ok. Myslalem, ze cos przestawilem, moze w ustawieniach czy cus, ale w instrukcji nic nie widze w tym temacie. Ok, pozostaje zaniesc do FJ. Dzieki.
hostman22
28-03-2011, 12:10
podobny temat: http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=111730
misiekfu
28-03-2011, 17:16
Tydzien po kupnie nowego D90 mialem tez cos podobnego tyle ze mi sie wyswietlaly jakies "krzaki".
Pomogl serwis na Postepu. Aparat dostarczylem w czwartek a juz we wtorek byl gotowy do odebrania i dziala juz jakis czas bez problemow. Pomimo ze napisali "Aparat po zalaniu(:shock:)Naprawa wyjatkowo w ramach gwarancji" to serwis nie okazal sie taki straszny jak niektorzy pisza:D