PDA

Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Trzy okna

jacekz40
24-03-2011, 19:44
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img189.imageshack.us/i/dsc3637q.jpg/)

-bob-
24-03-2011, 19:56
ciekawie patrzysz, poczekaj aż słońce nie będzie dawało cieni drzew, które (moim zdaniem) nie dodają uroku takiej minimalistycznej kompozycji

jacekz40
24-03-2011, 20:03
ciekawie patrzysz, poczekaj aż słońce nie będzie dawało cieni drzew, które (moim zdaniem) nie dodają uroku takiej minimalistycznej kompozycji

No to muszę jeszcze inne ujęcie wykonać, zobaczymy jak będzie bez cieni, ale tym razem przyznaję się bez bicia tak chciałem ;) na cienie czekałem.

Rafał_Sz
27-03-2011, 17:50
A ja bym cienie drzew jeszcze bardziej wyeksponował. A potem zrobił z tego BW. Ale to tylko taka moja wizja...

Kartofelinder
28-03-2011, 19:40
A ja bym nic nie zrobił. Bardzo mi się podoba takie jakie jest. Prostota formy i miękkie odcięcia cieni bardzo mi podchodzą. Na plus

rawa
28-03-2011, 20:56
cos z niczego.oby tak dalej :)

darko
28-03-2011, 21:00
A ja bym cienie drzew jeszcze bardziej wyeksponował. A potem zrobił z tego BW. Ale to tylko taka moja wizja...
to może całkiem fajnie wyglądać, zastanawiam się tylko nad tym kawałkiem drzewa w PG czy usunąć czy zostawić

jacekz40
30-03-2011, 11:23

A jakże wyeksponowałem :wink: ale w kolorze.
Robiłem BW ale trochę za blado (szaro) wychodziło, podejdę jeszcze raz na ostro, kontrastowo, tylko przy pierwszych próbach mocnego kontrastu mocno czernie wyłaziły poza histogram.

to może całkiem fajnie wyglądać, zastanawiam się tylko nad tym kawałkiem drzewa w PG czy usunąć czy zostawić

Darek też się zastanawiałem, ale doszedłem do wniosku, że zostanie jak "kwiatek w butonierce" dla ozdoby :)

Rafał_Sz
30-03-2011, 11:50
A jakże wyeksponowałem :wink: ale w kolorze.
Robiłem BW ale trochę za blado (szaro) wychodziło, podejdę jeszcze raz na ostro, kontrastowo, tylko przy pierwszych próbach mocnego kontrastu mocno czernie wyłaziły poza histogram.

No i dobrze. Niech to wygląda jak okna zawieszone w próżni obok drzewa. Oczywiście to twoja praca, ja tylko tak sobie głośno myślę. ;)