PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wierzbowy zachód...

krzysztofz24
24-03-2011, 18:35
Witam, wczoraj poczynione. Moze komus przypasuje;-), wszelkie wpisy i uwagi jak zawsze mile widziane.

Zapraszam:-).

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img51.imageshack.us/img51/9235/ds1136edytowany1na6.jpg)

P.S Prosze moderacje o przymkniecie oka;-), na delikatne przekroczenie dopuszczalnego rozmiaru.

kewlas
24-03-2011, 19:44
Mi pasuje , kolorki przyjemne

RobertSoul
24-03-2011, 19:45
ja niestety jestem na nie... kolor zółty jak dla mnie za mocny... podłoga w dziwnym miejscu ucięta... no i ten lasek z tylu dziwnie wygląda za mocno wyciagane z cieni ?

Karbulot
24-03-2011, 21:35
Sam klimat i kolorki super. Aczkolwiek razi mnie to ściernisko na dole, a także ta złamana gałąź na lewym drzewku.

Bartekkw
24-03-2011, 21:44
Krzysztofie....no nie jest najlepiej, a to za sprawą niezbyt ciekawego kadru mz... kolorki fajne

krzysztofz24
24-03-2011, 23:34
ja niestety jestem na nie... kolor zółty jak dla mnie za mocny...

Spokojnie, nie trzeba dopisywac niestety:-), nie jestem malym dzieckiem i sie nie obraze, ze komus sie nie podoba.
Co do kolorow, to ja akurat uwielbiam takie plomienne odcienie i w pelni swiadomie tak zrobilem.

Bartekkw
Co do kadru...to zgodze sie ze mozna bylo go dopracowac, ale to byla pierwsze podejscie do tej miejscowki, dodam na usprawiedliwienie;-).

Dziwkuje za wpisy...jeszcze pare mam z tego plenerku;-).

pszetak
25-03-2011, 01:42
[QUOTE=krzysztofz24;2334782]Spokojnie, nie trzeba dopisywac niestety:-), nie jestem malym dzieckiem i sie nie obraze, ze komus sie nie podoba.
Co do kolorow, to ja akurat uwielbiam takie plomienne odcienie i w pelni swiadomie tak zrobilem.

Krzysztof,nie chodzi o to że RoberSoul się nie podoba,tylko o to że on ma rację.Kolor jest radioaktywny,w szczególności okolice słońca,a może ten dół zbyt z cienia ciągnięty,tutaj wprowadza dysbalans?Pozatym tak mi na myśl przyszło,że często nie warto iść w kombinację z kadrem-klasyczne ujęcię sprawdza się lepiej w takich sytuacjach-skądinąd pięknych,musiałeś czuć radość przy takim słoneczku:-).
A tak kadr nie jest ani kontrowersyjny ani klasyczny.Ale jak Ci się tak podoba.Luz,sznuję to.Może zbyt się czepiam,w końcu to przedewszystkim zabawa powinna być,prawda?.Eh łatwo o tym zapomnieć:-).pozdro.

krzysztofz24
25-03-2011, 12:15
Krzysztof,nie chodzi o to że RoberSoul się nie podoba,tylko o to że on ma rację.Kolor jest radioaktywny,w szczególności okolice słońca,a może ten dół zbyt z cienia ciągnięty,tutaj wprowadza dysbalans?Pozatym tak mi na myśl przyszło,że często nie warto iść w kombinację z kadrem-klasyczne ujęcię sprawdza się lepiej w takich sytuacjach-skądinąd pięknych,musiałeś czuć radość przy takim słoneczku:-).
A tak kadr nie jest ani kontrowersyjny ani klasyczny.Ale jak Ci się tak podoba.Luz,sznuję to.Może zbyt się czepiam,w końcu to przedewszystkim zabawa powinna być,prawda?.Eh łatwo o tym zapomnieć:-).pozdro.

No troche akurat to okreslenie, powiedzmy, ze mnie dotknelo;-).
Nie bede tutaj robil obrony Czestochowy. No kurde jakby ci to opisac. Wez do reki zapalniczke i zapal ja w polmroku, czujesz?...Niebo ma tu płonąć. To przeciez zachod slonca, kiedy ogien spotyka sie z niebem...
Zdjecie, nie jest idealnie w 100% tym co chcialem uzyskac, ale bede obstawal przy kierunku obrobki ktory tu obralem.
Choc zawsze jak mi ktos cos napisze, jakas uwage, to ja sprawdzam. i tak samo po twoim komentarzu...obczaje jakby tu przygasic plomyczek, ale nie za duzo, coby nadal sie palil;-).

Co do kadru, to jakos tak mnie naszlo ostatnio, ani szeroki, ani tele...tylko ogniskowe 24-50, chce jakos widza przyblizyc, wprowadzic do obrazu. Poza tym to takie "spokojne" ogniskowe, przez przerysowan i udziwnien...no mam taka faze;-).
Ale masz racje, kadr tutaj na pewno mogl by byc lepszy.

Dzieki za obszerny komentarz.

Karbulot
25-03-2011, 12:43
Trudno nie przepalić słońca jednocześnie zachowując pełne tony ciemnych miejsc. Chyba, że się robi z braketingiem.