Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie Wierzbowy zachód...

Witam, wczoraj poczynione. Moze komus przypasuje, wszelkie wpisy i uwagi jak zawsze mile widziane.

Zapraszam.

P.S Prosze moderacje o przymkniecie oka, na delikatne przekroczenie dopuszczalnego rozmiaru.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Mi pasuje , kolorki przyjemne
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

ja niestety jestem na nie... kolor zółty jak dla mnie za mocny... podłoga w dziwnym miejscu ucięta... no i ten lasek z tylu dziwnie wygląda za mocno wyciagane z cieni ?

Domyślnie

Sam klimat i kolorki super. Aczkolwiek razi mnie to ściernisko na dole, a także ta złamana gałąź na lewym drzewku.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Krzysztofie....no nie jest najlepiej, a to za sprawą niezbyt ciekawego kadru mz... kolorki fajne
    K5 + S10-20 + 40/2.8 Ltd + 70/2.4 Ltd + 15/4 Ltd + T70-200/2.8 + Lee Filters
    http://bartekkw.deviantart.com/
    "Dwanaście świetnych fotografii każdego roku to wspaniały plon" Ansel Adams

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertSoul Zobacz posta
    ja niestety jestem na nie... kolor zółty jak dla mnie za mocny...
    Spokojnie, nie trzeba dopisywac niestety, nie jestem malym dzieckiem i sie nie obraze, ze komus sie nie podoba.
    Co do kolorow, to ja akurat uwielbiam takie plomienne odcienie i w pelni swiadomie tak zrobilem.

Bartekkw
    Co do kadru...to zgodze sie ze mozna bylo go dopracowac, ale to byla pierwsze podejscie do tej miejscowki, dodam na usprawiedliwienie.

Dziwkuje za wpisy...jeszcze pare mam z tego plenerku.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

[QUOTE=krzysztofz24;2334782]Spokojnie, nie trzeba dopisywac niestety, nie jestem malym dzieckiem i sie nie obraze, ze komus sie nie podoba.
    Co do kolorow, to ja akurat uwielbiam takie plomienne odcienie i w pelni swiadomie tak zrobilem.

Krzysztof,nie chodzi o to że RoberSoul się nie podoba,tylko o to że on ma rację.Kolor jest radioaktywny,w szczególności okolice słońca,a może ten dół zbyt z cienia ciągnięty,tutaj wprowadza dysbalans?Pozatym tak mi na myśl przyszło,że często nie warto iść w kombinację z kadrem-klasyczne ujęcię sprawdza się lepiej w takich sytuacjach-skądinąd pięknych,musiałeś czuć radość przy takim słoneczku.
    A tak kadr nie jest ani kontrowersyjny ani klasyczny.Ale jak Ci się tak podoba.Luz,sznuję to.Może zbyt się czepiam,w końcu to przedewszystkim zabawa powinna być,prawda?.Eh łatwo o tym zapomnieć.pozdro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pszetak Zobacz posta

Krzysztof,nie chodzi o to że RoberSoul się nie podoba,tylko o to że on ma rację.Kolor jest radioaktywny,w szczególności okolice słońca,a może ten dół zbyt z cienia ciągnięty,tutaj wprowadza dysbalans?Pozatym tak mi na myśl przyszło,że często nie warto iść w kombinację z kadrem-klasyczne ujęcię sprawdza się lepiej w takich sytuacjach-skądinąd pięknych,musiałeś czuć radość przy takim słoneczku.
    A tak kadr nie jest ani kontrowersyjny ani klasyczny.Ale jak Ci się tak podoba.Luz,sznuję to.Może zbyt się czepiam,w końcu to przedewszystkim zabawa powinna być,prawda?.Eh łatwo o tym zapomnieć.pozdro.
    No troche akurat to okreslenie, powiedzmy, ze mnie dotknelo.
    Nie bede tutaj robil obrony Czestochowy. No kurde jakby ci to opisac. Wez do reki zapalniczke i zapal ja w polmroku, czujesz?...Niebo ma tu płonąć. To przeciez zachod slonca, kiedy ogien spotyka sie z niebem...
    Zdjecie, nie jest idealnie w 100% tym co chcialem uzyskac, ale bede obstawal przy kierunku obrobki ktory tu obralem.
    Choc zawsze jak mi ktos cos napisze, jakas uwage, to ja sprawdzam. i tak samo po twoim komentarzu...obczaje jakby tu przygasic plomyczek, ale nie za duzo, coby nadal sie palil.

Co do kadru, to jakos tak mnie naszlo ostatnio, ani szeroki, ani tele...tylko ogniskowe 24-50, chce jakos widza przyblizyc, wprowadzic do obrazu. Poza tym to takie "spokojne" ogniskowe, przez przerysowan i udziwnien...no mam taka faze.
    Ale masz racje, kadr tutaj na pewno mogl by byc lepszy.

Dzieki za obszerny komentarz.
    Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 25-03-2011 o 12:19
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Trudno nie przepalić słońca jednocześnie zachowując pełne tony ciemnych miejsc. Chyba, że się robi z braketingiem.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Uprawnienia umieszczania postów