Zobacz pełną wersję : Pixel TR-331 - aktualizacja softu?
Chciałbym zapytać o jedną rzecz - czy ktoś z Was aktualizował soft wyzwalacza/odbiornika Pixel TR-331?
Dlaczego pytam? Otóż jedzie do mnie najnowsza wersja tego wyzwalacza, który nie jest kompatybilna z wcześniejszymi wersjami tego modelu, a planuję zakup kolejnego odbiornika dla drugiej lampy. Obawiam się, że zamawiając u kogoś innego dostanę starszą wersję (obecny sprzedawca kompletnie zawalił - towar który miał być dostępny od ręki jedzie do mnie po miesiącu od zamówienia). O niekompatybilności wiem od sprzedawcy i nie wiem na ile jest to potwierdzona informacja.
Dołączam się do pytania.. miałem 2 odbiorniki i nadajnik > wysłałem na serwis odbiornik i nadajnik i z tego co mówi sprzedawca podobnie jak u Ciebie zostały wymienione na nową wersję niekompatybilną ze starą.. :/ (czyli jeśli sprawdzi się to proroctwo > będę mieć jeden odbiornik który do niczego mi się nie przyda..) Słabo widzę ewentualną aktualizację bo ten sprzęt chyba nie jest do tego przystosowany (aktualizacja przez co? przez stopke?)
Te "nowe" wersje działają już w 100% bezproblemowo? Bo kilka razy na forum już kiedyś bylo, że ludziom też wysyłali niby już jakieś poprawione wersję, a dalej były jakieś cyrki z działaniem...
fotoGRAFIK
24-03-2011, 14:13
dokładnie tak było ;)
ja nawet dostałem używane jako nowe ;D
dokładnie tak było ;)
ja nawet dostałem używane jako nowe ;D
Czyli co? Traktować to jak pitolenie o Szopenie czy jak? Dodam o ile to ma jakiekolwiek znaczenie, iż ja kupiłem nowy zestaw, a nie wymieniłem/wysłałem na serwis.
Wygląda na to że ukazała się kolejna wersja TR-331. Test jest tutaj zamieszony: http://www.mega-pixel.pl/Test-wyzwalacza-radiowego-Pixel-Knight-TR-331-do-Nikon-cinfo-pol-45.html
Wynika z niego że nie ma żadnych problemów z działaniem z lampami systemowymi.
Wygląda na to że ukazała się kolejna wersja TR-331. Test jest tutaj zamieszony: http://www.mega-pixel.pl/Test-wyzwalacza-radiowego-Pixel-Knight-TR-331-do-Nikon-cinfo-pol-45.html
Wynika z niego że nie ma żadnych problemów z działaniem z lampami systemowymi.
Wg piszącego jego starsza wersja też działała idealnie.
Mam chęć kupić coś do zdalnego podłączenia lamp, ale opinie są bardzo sprzeczne.
siwyyy77
13-07-2011, 21:34
Mam chęć kupić coś do zdalnego podłączenia lamp, ale opinie są bardzo sprzeczne.
Bo to jest reklama... którą umieścił w kilku postach:)
Bo to jest reklama... którą umieścił w kilku postach:)
Dokładnie.
Mało tego wypowiedział się baaardzo krytycznie odnośnie PW ;)
Dobrze działała wersja grudzień/styczeń, poza tym, że nie dało się wyzwalać lamp studyjnych. Pierwsza wersja, kupiona we wrześniu 2010 obsługiwała CLS i działała inaczej, niż aktualne. Ale co chwila system robił zwiechy, do tego sam z siebie odpalał błyski, a nawet po kilka, kilkanaście błysków pod rząd. Robiąc ten test zaznaczyłem której wersji on dotyczy, nie było sensu wracać do wiszącego samostrzała z zeszłego roku.
Aktualna wersja działa przyzwoicie, ale nie jest pozbawiona wad. jedna Jest opisana w teście, a kolejna, dopiero co wykryta czeka na przygotowanie uzupełnienia - także pojawi się w opisie.