PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Przerwa na papierosa

psychopulse
14-03-2011, 15:17
A taki tam mały eksperymencik ;)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img34.imageshack.us/img34/5971/539706429607facb9495o.jpg)

jacek.gold
14-03-2011, 15:36
wyszło fatalnie

Kraftsman
14-03-2011, 15:38
Ten eksperyment można śmiało zaliczyć do nieudanych. Nie powinno to jednak zniechęcać do eksperymentowania ;-)

psychopulse
14-03-2011, 15:57
@jacek.gold - drogi Jacku, od jakiegoś czasu uprawiasz na tym forum smutny, 2, 3 wyrazowy spam, niczego kompletnie nie wnoszący do wątków w których się wypowiadasz. Bardzo proszę o konstruktywną krytykę moich zdjęć albo o nie wypowiadanie się w ogóle. Dzięki ;)

@Kraftsman - A czemu nieudany? W sensie co jest źle?

PBmarkII
14-03-2011, 16:06
No napewno za jasno... A pod ustami wygląda jak blizna po ranie na całej długości. Niestety niekożystnie wyszło zdjęcie.

jacek.gold
14-03-2011, 16:16
@jacek.gold - drogi Jacku, od jakiegoś czasu uprawiasz na tym forum smutny, 2, 3 wyrazowy spam, niczego kompletnie nie wnoszący do wątków w których się wypowiadasz. Bardzo proszę o konstruktywną krytykę moich zdjęć albo o nie wypowiadanie się w ogóle. Dzięki ;)

@Kraftsman - A czemu nieudany? W sensie co jest źle?

bo co? pogniewasz się? piszę co uważam za stosowne i tam gdzie chcę coś napisać
masz z tym problem?
poskarż się

psychopulse
14-03-2011, 16:20
Uważam, że kultura osobista wypowiedzi obowiązuje zarówno w realu jak i w internecie, to wszystko, a to w jaki sposób się wypowiadasz świadczy tylko o Tobie samym, w tym wypadku o takiej kultury całkowitym braku.

<Ignore user mode on>

jacek.gold
14-03-2011, 16:26
Uważam, że kultura osobista wypowiedzi obowiązuje zarówno w realu jak i w internecie, to wszystko, a to w jaki sposób się wypowiadasz świadczy tylko o Tobie samym, w tym wypadku o takiej kultury całkowitym braku.

<Ignore user mode on>

świadczy też o ignorancji autora i jego urażonych ambicjach
wyraziłem swą opinię o zdjęciu i nie mam obowiązku przedstawiać dlaczego mi się nie podoba
to że nie umiesz przyjąć takiej wypowiedzi to już nie mój problem
ja nie mam problemu jak mi ktoś pod zdjęciem napisze "gniot" i nie podskakuję wtedy na stołku zaciskając nerwowo palce

velaskez
14-03-2011, 20:59
Ja na SKALIBROWANYM monitorze CRT nie widze papierosa :D, muszę się serio przyjrzeć...za jasne, i trochę nie pasuje do konwencji jaką jest portret.

O'Dea
14-03-2011, 21:18
Jako nałogowy palacz niepraktykujący (od 4 lat, 7 miesięcy oraz 2 tygodni) powiem, że nie podoba mi się temat ;-) Ale poza tym wyszło za jasno. Zgadzam się też że nie do końca pasuje do konwencji portretu - jednak gdyby chociaż smuga chciała się ładnie skomponować, lub ułożyć się w ciekawy kształt ..... a tak to nienaturalnie wyglądają tak wybielone zęby z papierosem miedzy nimi ;-)

PBmarkII
14-03-2011, 21:35
świadczy też o ignorancji autora i jego urażonych ambicjach
wyraziłem swą opinię o zdjęciu i nie mam obowiązku przedstawiać dlaczego mi się nie podoba
to że nie umiesz przyjąć takiej wypowiedzi to już nie mój problem
ja nie mam problemu jak mi ktoś pod zdjęciem napisze "gniot" i nie podskakuję wtedy na stołku zaciskając nerwowo palce

Właśnie wydaje mi się ze po to się tu wypowiadamy aby uzasadnić dlaczego nam się nie podoba a autor z tego wyciąga wnioski żeby być lepszym |:)
Twój język który używasz nie jest najlepszy a wręcz arogancki. Trochę kultury.

jacek.gold
14-03-2011, 21:45
Właśnie wydaje mi się ze po to się tu wypowiadamy aby uzasadnić dlaczego nam się nie podoba a autor z tego wyciąga wnioski żeby być lepszym |:)
Twój język który używasz nie jest najlepszy a wręcz arogancki. Trochę kultury.
przecież kulturalnie piszę
mam się ślinić i okrągłymi zdaniami sadzić?

aaaaaaa już wiem
nie pogłaskałem Cię po główce i marudzisz ;)
przyzwyczajaj się
nie wszędzie głaszczą

nonnatus
14-03-2011, 21:53
gdyby jacek napisał Ci drogi Autorze wątku, że to świetna, ba... zajebista praca i bardzo mu się podoba, też domagałbyś się szczegółowej analizy? jakoś od tych zadowolonych nie domagasz się uzasadnienia, choć przecież też go w ich opiniach nie ma...

każdy pisze co uważa. ja nie znajduję nic obraźliwego w jego słowach.
niczym nikomu nie urąga. więc o co kaman? o Twoje urażone ego?
bo nie napisał Ci, że ta słaba praca jest świetna.

wiec ja napiszę, to wybitna i świetna praca. nigdy lepszej nie widziałem. znakomite przejscia tonalne, świetna konwersja do BW, super koncept.
temat zakończony?

jacek.gold
14-03-2011, 22:03
z ciekawości zapytam:
czy na tej niesamowitej pełnej przejść tonalnych pracy jest facet z kobiecymi ustami czy zarośnięta kobieta? jakakolwiek jest to płeć to przerwę pomiędzy zębami w którą wchodzi papieros ma zaiste ogromną

CyrJak
14-03-2011, 22:06
Wydaje mi się czy ten papieros wchodzi w przerwę między zębami? Nie wygląda to za ciekawie.

pes
14-03-2011, 22:07
ja też ledwo co widzę tego peta, nie bardzo wyszło :(

pavel_9
14-03-2011, 22:10
ja uważam, że gdyby popracowałby trochę nad tym, żeby fajka była bardziej widoczna, oraz zeby papieros był trzymany w zębach, a nie w czymś co póki co wygla jak dziura w zębach to w kadrze jest potencjał. nie uważam bynajmniej zeby wyszło ochydnie itp. Ja bym tego nie przekreślał ;)

psychopulse
14-03-2011, 22:24
@nonnatusUmm, nie. Od każdego kto wypowiada się na temat zdjęć które pokazuję na forum oczekuję uzasadnienia opinii, tylko w taki sposób mogę się czegoś nauczyć, jako początkujący fotograf. Obojętnie czy zamieszczone prace podobają się czy nie. Opinia na zasadzie złe///dobre, to żadna opinia, bo nijakich wniosków z niej wyciągnąć się nie da. Poza tym, na forum na którym wypowiadają się głównie fotograficy, konstruktywna forma wypowiedzi powinna być chyba na porządku dziennym, sformułowania kończące się na "to jest złe" świadczą raczej niezbyt dobrze o komentujących. Nigdzie nie napisałem, że to dla mnie znakomite dzieło czy cokolwiek w tym rodzaju ani też, że oczekuję gromkich braw. Jedyne co napisałem, to to, że popelniłem eksperyment ;)

Moje ego ma się bardzo dobrze, zapewniam Cię, możesz darować sobie błazenadę, chyba, że bardzo lubisz gdy się z Ciebie śmieją ;)

Dla mnie Eot, dowiedziałem się o eksperymencie dużo, w kwestii co w nim źle, na przyszłość będę się starał zrobić tego typu zdjęcie inaczej, mając na uwadze trafne komentarze ludzi którzy mają coś do powiedzenia. O niektórych forumowiczach również dowiedziałem się co nieco, lista osób których posty mi się nie wyświetlają///są ignorowane powiększyła się o 1 personę, jednym słowem, ciekawy dzień na forum ;)

Papieros wchodzi w przerwę między zębami, zgadza się, gigantyczną, stąd też dwuznaczny tytuł - przerwa na papierosa :D:D

Eksperyment się nie powiódł, widzę, że prawie nikt nie kupuje tego obrazka :D

Kraftsman
14-03-2011, 22:41
Nie ma się co unosić. Jedni wyczerpująco uzasadniają swoje oceny a inni wrzucają lakoniczne impresje. Tak to działa i trzeba się z tym liczyć publikując tu swoją pracę.

nonnatus
15-03-2011, 02:29
@nonnatus Umm, nie. Od każdego kto wypowiada się na temat zdjęć które pokazuję na forum oczekuję uzasadnienia opinii, tylko w taki sposób mogę się czegoś nauczyć, jako początkujący fotograf. Obojętnie czy zamieszczone prace podobają się czy nie. Opinia na zasadzie złe///dobre, to żadna opinia, bo nijakich wniosków z niej wyciągnąć się nie da.

"Bardzo mi się podoba 3, 2 również super natomiast 1 trochę chyba odstaje, pewnie przez słabsze światło. Ogólnie czad."
"Super set. Na ostatniej focie genialne światło!"
"Znakomita seria. Ze szczególnym naciskiem na zdjęcia kolorowe"

wiesz może, kto jest autorem tych słów?

sformułowania kończące się na "to jest złe" świadczą raczej niezbyt dobrze o komentujących.

po mojemu info - "jest oki" z fotką - też coś o pracy mówi.
po co się tak unosić? nie ma przecież obowiązku uzasadniania każdego słowa w czterostronicowym elaboracie.

napisz więc przy next wątku, że oczekujesz tylko analitycznych głebokich wypowiedzi i nie chcesz, by ktokolwiek inaczej się w Twoich wątkach wypowiadał.

Moje ego ma się bardzo dobrze, zapewniam Cię,

nie wątpię. powiem Ci, że zapewne ma się lepiej niż myślisz, że się ma:)

możesz darować sobie błazenadę, chyba, że bardzo lubisz gdy się z Ciebie śmieją ;)

istotnie sylogizm godny gimnazjalisty.
gdzie błazenada w moich słowach? ehhh

O niektórych forumowiczach również dowiedziałem się co nieco, lista osób których posty mi się nie wyświetlają///są ignorowane powiększyła się o 1 personę, jednym słowem, ciekawy dzień na forum ;)

tak, cóż takiego? jakąś krzywdę Ci wyrządzono?

Eksperyment się nie powiódł :D

i tu się zgodzę.

pozdrawiam i powodzenia.

copyman
16-03-2011, 00:28
Papierosa u siebie widzę w całości. Co do samej istoty zdjęcia jestem na NIE. Papieros wygląda lekko sztucznie - jakby był doklejony. Można było postarać się o taki "z filtrem" - odbiór byłby zdecydowanie lepszy. Poza tym lepiej zaakcentowany dym podkreśliłby bardziej klimat zdjęcia. Po tytule spodziewałem się zobaczyć coś w stylu efektu ze skeczu duetu Mann - Materna , gdzie taki motyw był w formie może nie do końca wiarygodnego ubytku w uzębieniu z "zamocowanym" papierosem :)