PDA

Zobacz pełną wersję : Biały Dom w obiektywie fotografa

<| MICHAŁ |>
07-03-2011, 11:07
Witam,

wczoraj na NG ogladalem bardzo ciekawy dokument, w ktorym Pete Souza, bedacy oficjalnym fotografem Obamy opowiada o kulisach tej pracy, swojej relacji z prezydentem oraz o sobie.
zajawka na webie znajduje sie TU (http://natgeotv.com/pl/biay-dom/info)
nastepny seans 20 marca o godzinie 19tej

To, co mnie uderzylo... Pete uzywa 5dmk2, ale glownie dwoch szkiel - 35L i 135L, oczywiscie innych tez, ale wlasnie z tych wychodzi mu najwiecej dobrych ujec, ktore pozniej zdobia sciany Bialego Domu.

Gdyby kto mial mozliwosc zrzucenia programu do avika, to by bylo najs.

pozdr
michal

07-03-2011, 11:38
jak nie zapomne to nagram, tylko na kompie nie mam NG HD :)
szukam wiecej info nt takich programow i znalazlem cos takieg: w obiektywie J. Steczkowskiej (http://www.ipla.tv/Rozrywka/11296-W-obiektywie-justyny-steczkowskiej/150710-W-obiektywie-justyny-steczkowskiej-odcinek-1)
warto to ogladac?

weller
09-03-2011, 19:19
No jak by ktoś to zgrał, to sam był chętnie oglądnął, brzmi ciekawie. Mam tylko 6 kanałów w tym 3 śnieżą a jeden to czeski więc było by „nice” gdyby ktoś miał linka do rapidka :P.

Jędrula
12-03-2011, 21:56
Ten Hasselblad grubszy 2x od Justynki. :neutral:

fIlek
12-03-2011, 22:49
Ten Hasselblad grubszy 2x od Justynki. :neutral:

A jak ktoś zjedzie zdjęcia, to graficy zostają zwolnieni ;)

pietrobas
12-03-2011, 23:01
Steczkowskiej moim zdaniem nie warto, oglądałem kilka odcinków. Sesje wiadomo profesjonalnie prztgotowane, ale oświetlenie gotowe, cały genialny wizaż i stylizacja, obrobione, focone hasselem. Kilka pomysłów na sesje można podpatrzeć, ale za wiele o fotogragii tam nie ma.

prz3mo
13-03-2011, 13:33
Ja z filmów Steczkowskiej dowiedziałem się, że trzeba non stop kręcić pierścieniem ostrości (chyba ostrości, nie wiem bo nie miałem nigdy w ręku takiego aparatu jak H).

fIlek
13-03-2011, 14:54
Ja z filmów Steczkowskiej dowiedziałem się, że trzeba non stop kręcić pierścieniem ostrości (chyba ostrości, nie wiem bo nie miałem nigdy w ręku takiego aparatu jak H).

Pewnie ostrość, a sam aparat duży, ciężki, nieporęczny, ale w studio urywa łepetynę :)

prz3mo
13-03-2011, 15:03
Pewnie ostrość, a sam aparat duży, ciężki, nieporęczny, ale w studio urywa łepetynę :)

No OK, ale na tych filmach ze Steczkowską ona ciągle kręci tym pierścieniem...

ps. Nic mi ta kobieta nie zrobiła, ale mam do niej jakąś awersję :(

fIlek
13-03-2011, 19:41
No OK, ale na tych filmach ze Steczkowską ona ciągle kręci tym pierścieniem...

ps. Nic mi ta kobieta nie zrobiła, ale mam do niej jakąś awersję :(

/może ma problem z trafieniem ;)

Władca Pixeli
13-03-2011, 20:00
wczoraj na NG ogladalem bardzo ciekawy dokument, w ktorym Pete Souza, bedacy oficjalnym fotografem Obamy opowiada o kulisach tej pracy, swojej relacji z prezydentem oraz o sobie.
Nie wiem czy to samo ale zobacz na YouTube.