Zobacz pełną wersję : Biały Dom w obiektywie fotografa
<| MICHAŁ |>
07-03-2011, 11:07
Witam,
wczoraj na NG ogladalem bardzo ciekawy dokument, w ktorym Pete Souza, bedacy oficjalnym fotografem Obamy opowiada o kulisach tej pracy, swojej relacji z prezydentem oraz o sobie.
zajawka na webie znajduje sie TU (http://natgeotv.com/pl/biay-dom/info)
nastepny seans 20 marca o godzinie 19tej
To, co mnie uderzylo... Pete uzywa 5dmk2, ale glownie dwoch szkiel - 35L i 135L, oczywiscie innych tez, ale wlasnie z tych wychodzi mu najwiecej dobrych ujec, ktore pozniej zdobia sciany Bialego Domu.
Gdyby kto mial mozliwosc zrzucenia programu do avika, to by bylo najs.
pozdr
michal
jak nie zapomne to nagram, tylko na kompie nie mam NG HD :)
szukam wiecej info nt takich programow i znalazlem cos takieg: w obiektywie J. Steczkowskiej (http://www.ipla.tv/Rozrywka/11296-W-obiektywie-justyny-steczkowskiej/150710-W-obiektywie-justyny-steczkowskiej-odcinek-1)
warto to ogladac?
No jak by ktoś to zgrał, to sam był chętnie oglądnął, brzmi ciekawie. Mam tylko 6 kanałów w tym 3 śnieżą a jeden to czeski więc było by „nice” gdyby ktoś miał linka do rapidka :P.
Ten Hasselblad grubszy 2x od Justynki. :neutral:
Ten Hasselblad grubszy 2x od Justynki. :neutral:
A jak ktoś zjedzie zdjęcia, to graficy zostają zwolnieni ;)
pietrobas
12-03-2011, 23:01
Steczkowskiej moim zdaniem nie warto, oglądałem kilka odcinków. Sesje wiadomo profesjonalnie prztgotowane, ale oświetlenie gotowe, cały genialny wizaż i stylizacja, obrobione, focone hasselem. Kilka pomysłów na sesje można podpatrzeć, ale za wiele o fotogragii tam nie ma.
Ja z filmów Steczkowskiej dowiedziałem się, że trzeba non stop kręcić pierścieniem ostrości (chyba ostrości, nie wiem bo nie miałem nigdy w ręku takiego aparatu jak H).
Ja z filmów Steczkowskiej dowiedziałem się, że trzeba non stop kręcić pierścieniem ostrości (chyba ostrości, nie wiem bo nie miałem nigdy w ręku takiego aparatu jak H).
Pewnie ostrość, a sam aparat duży, ciężki, nieporęczny, ale w studio urywa łepetynę :)
Pewnie ostrość, a sam aparat duży, ciężki, nieporęczny, ale w studio urywa łepetynę :)
No OK, ale na tych filmach ze Steczkowską ona ciągle kręci tym pierścieniem...
ps. Nic mi ta kobieta nie zrobiła, ale mam do niej jakąś awersję :(
No OK, ale na tych filmach ze Steczkowską ona ciągle kręci tym pierścieniem...
ps. Nic mi ta kobieta nie zrobiła, ale mam do niej jakąś awersję :(
/może ma problem z trafieniem ;)
Władca Pixeli
13-03-2011, 20:00
wczoraj na NG ogladalem bardzo ciekawy dokument, w ktorym Pete Souza, bedacy oficjalnym fotografem Obamy opowiada o kulisach tej pracy, swojej relacji z prezydentem oraz o sobie.
Nie wiem czy to samo ale zobacz na YouTube.