PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kapliczka

MarianS
26-02-2011, 21:21
No niestety sprzętu ciągle brak z naprawy ,a więc porządki, kadr pod ocenę i uwagi.pozdrawiam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img818.imageshack.us/img818/5189/616210.jpg)

robert4you
26-02-2011, 21:30
Za dużo dołu.

jacekz40
26-02-2011, 21:31
Marian uwag brak, nie wiem czy to tęsknota za wiosną sprawia, że fotka bardzo mi się podoba ;)

mks33
26-02-2011, 21:33
Jest OK, ale mnie nie jara tak na maksa, ale fakt chyba nie ma czego się czepić :P

krokus66
26-02-2011, 23:44
Mnie się podoba.

DonArturo
26-02-2011, 23:45
ładnie pokazane

sztuciec
26-02-2011, 23:46
nie wiem czemu ale kojarzy mi sie to zdjęcie z czym słodkim ^^. może przez te kolory

Jacenty Z.
27-02-2011, 01:20
Nie jestem pewien czy obróbka PS lub RAW, czy raczej HDR, ale ogólnie przyjemne w odbiorze :)

Natomiast trochę niepokoi mnie przygięcie kapliczki w stronę lewego górnego rogu kadru. Dystorsja poduszkowa? (Bo gdyby to miała być zbieżność, musiałbyś fotografować albo z drabinki, albo wycinać kapliczkę jako prawą stronę dużo szerszego kadru - a oba te warianty wydają się mało prawdopodobne...)

Paablitos
27-02-2011, 09:47
Bardzo przyjemny, cieply kadr.

RzeckiDG
27-02-2011, 11:02
Zdjęcie ma w sobie coś...Kolorki jakby z kompakta nadają mu taki sielski charakter. Lewa strona kadru to przykład kompozycji tworzonej przez linie prowadzące wzrok, których autorem jest matka natura...Może warto to wykorzystać?? Podoba się:)

hubik
27-02-2011, 11:29
Dobrze jest - wszystkie dróżki i pokos świetnie prowadzą wzrok, ładne światło, dobre kolory. A że trochę cukierkowe? Wielu z nas już tęskni do wiosny. :)

MarianS
27-02-2011, 17:23
Dziekuję wszystkim za komentarze.

Nie jestem pewien czy obróbka PS lub RAW, czy raczej HDR, ale ogólnie przyjemne w odbiorze :)

Natomiast trochę niepokoi mnie przygięcie kapliczki w stronę lewego górnego rogu kadru. Dystorsja poduszkowa? (Bo gdyby to miała być zbieżność, musiałbyś fotografować albo z drabinki, albo wycinać kapliczkę jako prawą stronę dużo szerszego kadru - a oba te warianty wydają się mało prawdopodobne...)

Obróbka w PS i tylko JPG .
Co do skrzywienia to nie wiem , jak pamietam była lekko koślawa.
Pozdrawiam

mamoń
27-02-2011, 19:29
Bardzo ciekawe miejsce,..myślę, że kadrowo nie do końca sprostałeś zadaniu. Moim zdaniem za mało tu kapliczki, panoszy się nadmiernie droga i te nieciekawie oświetlone drzewa..,do tego zgromadzone to wszystko po lewej stronie kadru. Sugeruję, pojaw się tam jeszcze raz,..to miejsce jest tego warte. Pozdrawiam.

Jacenty Z.
27-02-2011, 22:14
Co do skrzywienia to nie wiem , jak pamietam była lekko koślawa.

Może niekoniecznie dystorsja, na próbę obróciłem sobie tę fotkę niecały jeden stopień w prawo (pion łapiąc wg bliższej lewej krawędzi kapliczki) i wydaje mi się, że z pozytywnym skutkiem. Ale tutaj to Ty widziałeś oryginał i Twoja wizja, więc Ty decydujesz :)

jacek dr
28-02-2011, 11:36
jakos kopozycyjnie mi nie lezy,odnosze wrazenie checi pokazania wszystkiego, i drogi ładnie prowadzącej wzrok i kapliczki i pieknego wzgórza po prawej,ale jakoś to nie współgra za bardzo ze soba ,szczególnie ta prawa stona.....
Co do reszty ,color i miejscówka miodna :)

Bartekkw
28-02-2011, 13:19
Bardzo fajnie wyszło....tak nazwałbym to "plastycznie". Kapliczkę bym tylko lekko podprostował.

krzysztofz24
28-02-2011, 17:40
Z minusow to lekkie przepaly wyszly na niebie po lewej. A z plusow to bardzo fajne i przyjemne zdjecie. Ladne swiatelko i kolorki.
Tak troche nie rozumiem po co tyle prawej...ja bym to tak jak teraz w kwadracik ciachal:-).
Kapliczka jest wtedy centralnie(byloby lepiej jakby byla troszke na prawo od srodka), i to wlasnie na nia od razu leci wzrok...aby pozniej podazyc droga wychodzaca z rogu zdjecia wlab kadru-to oczywiscie rozwazania o hipotetycznym kwadracie:-)

Hoobie
28-02-2011, 19:09
Bardzo fajnie wyszło....tak nazwałbym to "plastycznie". Kapliczkę bym tylko lekko podprostował.

Popieram te wypowiedz w calej rozciaglasci :)