Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Ardingly Reservoir
mariaczi75
25-02-2011, 21:38
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img52.imageshack.us/img52/2950/jezioro123.jpg)
Dziękuję
niestety...
a może warto by było sobie portki podrzeć o ten drut i przejść na drugą stronę płotu, i tam zrobić zdjęcie :)
Albo chociaż posuwakować w celu dodania komtrastu.
A najlepiej przejść przez płotek zrobić zdjęcie i je dobrze obrobić ;)
Miast powyzszych podpowiedzi, mimo wszystko lepiej bylo/bedzie poczekac po prostu na swiatlo. W taki szaro-bury dzien, szaro-bura, zimowa natura, nigdy nie wyjdzie lepiej niz jak zwykly "pstryk". Do zdjec tego typu potrzebne jest swiatlo -- bez niego nic nie zrobisz (nawet cudowanie z obrobka niewiele w tej kwestii zmieni).
Miast powyzszych podpowiedzi, mimo wszystko lepiej bylo/bedzie poczekac po prostu na swiatlo. W taki szaro-bury dzien, szaro-bura, zimowa natura, nigdy nie wyjdzie lepiej niz jak zwykly "pstryk". Do zdjec tego typu potrzebne jest swiatlo -- bez niego nic nie zrobisz (nawet cudowanie z obrobka niewiele w tej kwestii zmieni).
Ot i wszytko w temacie :).
Ja widzialem slonce 3 razy w tym roku dwa razy nawet jechalem do pracy jak zaswiecilo, a raz przez okno mnie zaatakowalo... Po szybkiej reakcji na warunki panujace na dworze zabralem plecaczel i wiecie co , tak mi dupsko zmoczylo ze odechcialo mi sie zdjec. Uroki UK IRL no chyba ze pracujesz to wtedy jest pieknie...
Fota zenada, domniewam ze byles na spacerze i widziales cos czego nie udalo ci sie pokazac wyzej. Trenuj i ogladaj BBC wheather pozdr.
rafalg78
26-02-2011, 16:31
No niestety bez światła jest bardzo trudno coś dobrego ustrzelić. Sam się wczoraj o tym przekonałem. Nie ma światła - szkoda czasu.
mariaczi75
26-02-2011, 19:08
Nie było dobrych warunków co zresztą widać.Nie chciałem męczyć tego zdjęcia obróbką,szczególnie,że jeszcze nie wiem za bardzo jak to robić.
Fota idzie do kosza i to chyba wszystko w tym temacie.
Dzięki Stig za twój konstruktywny komentarz.
Tego mi trzeba(Szczególnie,że jestem początkujący).Wielkie dzięki.
Pozdrawiam.