Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] trochę wakacyjnie

lomax
25-02-2011, 00:22
... bo zimucha straszna za oknem, wiec tak na osłodę:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img688.imageshack.us/img688/551/dsc8735.jpg)

...***...

aronov
25-02-2011, 00:23
osłodziło, nic poza tym

marschal
25-02-2011, 00:42
kolory podrasowales czy takie cukierkowe byly w rzeczywistosci ? Bialy zagiel na horyzoncie dodaju uroku. Moim zdaniem zrezygnuj z ramki. pzdr

Paablitos
25-02-2011, 09:36
MZ przesadziłeś z obróbką. Kolorystyka zdjęcia, mogła być jego mocną stroną. Żaglówka ładnie dodaje smaczku.

zaza67
25-02-2011, 09:42
Fajnie zdjecie wyglada kadrowo .
Ale juz jak sie popatrzy na kolor to mija zadowolenie .

lomax
25-02-2011, 09:43
kolory podrasowales czy takie cukierkowe byly w rzeczywistosci ? Bialy zagiel na horyzoncie dodaju uroku. Moim zdaniem zrezygnuj z ramki. pzdr

Pierwszy raz w życiu byłem w takim egzotycznym miejscu jak Wyspy Kanaryjskie.
Nie miałem możliwości, chodzenia i szukania kadrów i kompozycji a nawet się na to nie nastawiałem (rodzina i przyjaciele, brak czasu etc,- rozumiecie?), chciałem się wybyczyć, aby na dłużej starczyło, więc co najwyżej pstrykałem leżąc na plaży.
Pokazauję to i inne zdjęcia na forum, jako pocztóweczki-pamiąteczki a nie jako zdjęcia mające jakieś inne cechy,
chyba, że Ktoś z Was dostrzeże inne wartości to, będę bardzo wdzięczny za wskazówki.
Zdjęcia nie są podrasowane, TAM TAK JEST! - niesamowite światło, woda kryształowa, lazur, granat nieba, saharyjski piach, powulkaniczne głazy itd.- wyciąga się aparat i pstryka, efekt pocztówkowy gwarantowany, nawet małpką!
Życzę każdemu z Was spędzenia wakacji w tym i podobnych miejscach!

JaroPienza
25-02-2011, 20:30
Pierwszy raz w życiu byłem w takim egzotycznym miejscu jak Wyspy Kanaryjskie.
Nie miałem możliwości, chodzenia i szukania kadrów i kompozycji a nawet się na to nie nastawiałem (rodzina i przyjaciele, brak czasu etc,- rozumiecie?), chciałem się wybyczyć, aby na dłużej starczyło, więc co najwyżej pstrykałem leżąc na plaży.
Pokazauję to i inne zdjęcia na forum, jako pocztóweczki-pamiąteczki a nie jako zdjęcia mające jakieś inne cechy,
chyba, że Ktoś z Was dostrzeże inne wartości to, będę bardzo wdzięczny za wskazówki.
Zdjęcia nie są podrasowane, TAM TAK JEST! - niesamowite światło, woda kryształowa, lazur, granat nieba, saharyjski piach, powulkaniczne głazy itd.- wyciąga się aparat i pstryka, efekt pocztówkowy gwarantowany, nawet małpką!
Życzę każdemu z Was spędzenia wakacji w tym i podobnych miejscach!

Też sobie życzymy. To nie aparat robi zdjęcia ,lecz fotograf ;) Ty pstryknąłeś i tyle. Bez włożenia "serca" i wykorzystania miejsca

Piotrek 77
25-02-2011, 20:36
zdjecie super. Ale dlaczego od razu pocztówka = złe zdjęcie? Oczywiście są lepsze zdjęcia od prezentowanych na widokówkach. ALe róznica jest taka ze osoba robiąca widokówki zarabia - a ta co robi lepsze zdjęcia nie koniecznie;)
Co do zdjęcia kadr super, kolor też niczego sobie - po prostu trzeba się przyzwyczaić - u nas takich nie ma

lomax
25-02-2011, 20:40
Też sobie życzymy. To nie aparat robi zdjęcia ,lecz fotograf ;) Ty pstryknąłeś i tyle. Bez włożenia "serca" i wykorzystania miejsca

No troszkę się nie zgodzę. To była jedyna żaglóweczka, która przepłyneła w ciągu całego dnia w tym kadrze.
Na nią właśnie wyczekałem i dopiero pstryknąłem, zatem trochę serca jednak włożyłem. Bez niej byłoby totalnie nudno a obrazek chyba nie pojawiłby się na forum.

JaroPienza
25-02-2011, 21:48
Oczywiście to Twoja wizja i szacunek za to