Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] Ostatkiem sił
Boryszuk
24-02-2011, 21:44
Zapraszam do konstruktywnej krytyki
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img441.imageshack.us/img441/5458/imgbw053.jpg)
Daj jakąś wskazówkę, bo patrze, czytam te wszystkie napisy i za Chiny nie wiem kto tu kogo ostatkiem sił...
helopawelo
25-02-2011, 00:13
Mi to wygląda na zwykły, nieprzemyślany pstryk, chyba, że ja czegoś nie widzę :|
Nie chwytam przesłania, jeśli jakieś jest. Dlaczego ucięta góra otworów okiennych i drzwiowych? Dlaczego ucięte to coś w PD?
Boryszuk
25-02-2011, 08:01
Dziekuje za czas poswiecony na probe dojrzenia tego, co ja widzialem wyzwalajac migawke.
Szkoda, ze nie jest to oczywiste na tyle, ze musze tlumaczyc.
Otoz na zdjeciu widac jeden z niewielu malych sklepikow, w ktorych mozna kupic gazete, papierosy i drobne przekaski. Smaczku dodaje (w zasadzie to mnie sklonilo do zrobienia zdjecia) nazwa ulicy, przy ktorej miesci sie sklepik. Mi kojarzy sie ona z korporacjami i duzymi molochami, ktore wypieraja skutecznie lokalne biznesy. Dodatkiem jest tablica o normalnym funkcjonowaniu sklepu, ktora ja postrzegam jako swoisty manifest. "Nie damy sie".
Dlaczego ucięta góra otworów okiennych i drzwiowych? Dlaczego ucięte to coś w PD?
Lubie utrudniac sobie zycie i na spacery wychodze zazwyczaj z jedna puszka i jednym szklem. Tym razem mialem 135mm i nie bylo gdzie sie odsunac. Owszem, moge tam wrocic. Ba, przejezdzam tamtedy codziennie. Ale kadru poprawiac nie zamierzam.
Dziekuje za komentarze
Pozdrawiam
teh_14m3
25-02-2011, 11:17
Dziekuje za czas poswiecony na probe dojrzenia tego, co ja widzialem wyzwalajac migawke.
Szkoda, ze nie jest to oczywiste na tyle, ze musze tlumaczyc.
Otoz na zdjeciu widac jeden z niewielu malych sklepikow, w ktorych mozna kupic gazete, papierosy i drobne przekaski. Smaczku dodaje (w zasadzie to mnie sklonilo do zrobienia zdjecia) nazwa ulicy, przy ktorej miesci sie sklepik. Mi kojarzy sie ona z korporacjami i duzymi molochami, ktore wypieraja skutecznie lokalne biznesy. Dodatkiem jest tablica o normalnym funkcjonowaniu sklepu, ktora ja postrzegam jako swoisty manifest. "Nie damy sie".
:shock:
w takim razie zrobiłeś zdjęcie dokumentalne, nie może ono istnieć bez opisu.
Ale kadru poprawiac nie zamierzam.
Ale powinieneś ponieważ zawiera elementarne błędy, które na dodatek w tym zestawieniu się nie bronią.
Dlaczego ucięta góra otworów okiennych i drzwiowych?
Przecież na to pytanie odpowiada tytuł - autor ostatkiem sił trzymał aparat w górze i nie dał rady wyżej go unieść ;)
Pewien nie byłem, ale tytuł w zestawieniu ze zdjęciem mnie zaintrygował i po chwili zobaczyłem to Twoimi oczami, dokładnie jak to opisałeś. Jednak wydaje mi się, że efekt byłby lepszy, jeśli ujęcie byłoby nieco szersze, bo ciaaasno jest za bardzo. Jeszcze lepiej wyglądałby ów sklep w otoczeniu właśnie korporacyjnym, choć nie wydaje mi się żeby w takim się znajdował, bo na pewno byś to pokazał :)
Boryszuk
25-02-2011, 11:43
Przecież na to pytanie odpowiada tytuł - autor ostatkiem sił trzymał aparat w górze i nie dał rady wyżej go unieść ;)
Pewien nie byłem, ale tytuł w zestawieniu ze zdjęciem mnie zaintrygował i po chwili zobaczyłem to Twoimi oczami, dokładnie jak to opisałeś. Jednak wydaje mi się, że efekt byłby lepszy, jeśli ujęcie byłoby nieco szersze, bo ciaaasno jest za bardzo. Jeszcze lepiej wyglądałby ów sklep w otoczeniu właśnie korporacyjnym, choć nie wydaje mi się żeby w takim się znajdował, bo na pewno byś to pokazał :)
Ciesze sie, ze dalo sie to dostrzec. Szersze ujecie pewnie daloby sie zrobic ale... ujawniloby to, ze moj opis jest lekko naciagany ;) dla wiekszego dramatyzmu powinienem byl napisac, ze sklep prowadzi Pakistanczyk z 12toma corkami ale tak nie jest :)
Szkoda, ze zdjecie nie obronilo sie samo. Ciesze sie jednak, ze chociaz jedna osobe zaintrygowalo. Bede probowal dalej. Niestety mieszkam w malo ciekawym miejscu.
Ciesze sie, ze dalo sie to dostrzec. Szersze ujecie pewnie daloby sie zrobic ale... ujawniloby to, ze moj opis jest lekko naciagany ;) dla wiekszego dramatyzmu powinienem byl napisac, ze sklep prowadzi Pakistanczyk z 12toma corkami ale tak nie jest :)
Szkoda, ze zdjecie nie obronilo sie samo. Ciesze sie jednak, ze chociaz jedna osobe zaintrygowalo. Bede probowal dalej. Niestety mieszkam w malo ciekawym miejscu.
Masz rzut beretem do ciekawych miejsc :) Nie jest zle
jackrabbit
13-03-2011, 16:52
leci w prawo ;)
Pstyk słaby nic nie mówiący ...
A historia........ następny biedny bo go wyzyskują.......i to jeszcze na wyspach :/