PDA

Zobacz pełną wersję : Instalacja programów

T&T
18-02-2011, 23:57
Prośba moja dotyczy metody instalacji programów na innej partycji niż systemowa. Pomimo, że wpisuję ścieżkę na inną partycję programy instalują się na systemowej. Guglałem trochę i nawet coś znalazłem. Ale przy mojej wiedzy w tym temacie, niewiele z tego zrozumiałem. Czy ktoś z Was byłby na tyle uprzejmy żeby (jak się da) w paru prostych słowach wyjaśnić mi jak to zrobić. System W7.

markB
19-02-2011, 03:33
1. Musisz wybrać instalację niestandartową (zaawansowaną) i tam podać gdzie chcesz zainstalować program (czyli ścieżkę).
2. Jeśli instalujesz program 32 bitowy na W7 64 bit, to zawsze będzie wchodził do gałęzi x86. Musisz zmienić domyślną ścieżkę w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion, w tym miejscu odszukujesz ProgramFilesDir i zmieniasz ścieżkę, np. na E: . Ale tu uwaga: programy systemowe mogą "zgłupieć" i zacząć fiksować.

Articool
19-02-2011, 08:56
Co do pkt 2 to będzie tam umieszczany automatycznie, ale jak sam podasz inne miejsce instalacji to na wskazane przez Ciebie powinien zainstalować.

T&T
19-02-2011, 10:14
Wielkie dzięki za pomoc:!:

ku6i
21-02-2011, 16:47
T&T, tak zapytam, po co chcesz instalować soft na innej partycji?