Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Instalacja programów

Prośba moja dotyczy metody instalacji programów na innej partycji niż systemowa. Pomimo, że wpisuję ścieżkę na inną partycję programy instalują się na systemowej. Guglałem trochę i nawet coś znalazłem. Ale przy mojej wiedzy w tym temacie, niewiele z tego zrozumiałem. Czy ktoś z Was byłby na tyle uprzejmy żeby (jak się da) w paru prostych słowach wyjaśnić mi jak to zrobić. System W7.
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Domyślnie

1. Musisz wybrać instalację niestandartową (zaawansowaną) i tam podać gdzie chcesz zainstalować program (czyli ścieżkę).
    2. Jeśli instalujesz program 32 bitowy na W7 64 bit, to zawsze będzie wchodził do gałęzi x86. Musisz zmienić domyślną ścieżkę w rejestrze: HKEY_LOCAL_MACHINE > Software > Microsoft > Windows > CurrentVersion, w tym miejscu odszukujesz ProgramFilesDir i zmieniasz ścieżkę, np. na E: . Ale tu uwaga: programy systemowe mogą "zgłupieć" i zacząć fiksować.

Rozmowny Awatar Articool
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki/Radomsko

Domyślnie

Co do pkt 2 to będzie tam umieszczany automatycznie, ale jak sam podasz inne miejsce instalacji to na wskazane przez Ciebie powinien zainstalować.

Domyślnie

Wielkie dzięki za pomoc
    Pozdrawiam Tadeusz.
    FB

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

T&T, tak zapytam, po co chcesz instalować soft na innej partycji?

Uprawnienia umieszczania postów