Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Letnia woda..

Quakerek
17-02-2011, 22:18
...nad brzegiem morza

Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img20.imageshack.us/img20/7127/dsc1523n.jpg)

Pozdrawiam

damciop03
17-02-2011, 22:21
Jak dla mnie super.

artfo
17-02-2011, 22:37
W fajnym momencie nacisnąłeś spust. Może wersja nieba i fali z tymi ciemnymi elementami.

Quakerek
17-02-2011, 22:45
W fajnym momencie nacisnąłeś spust. Może wersja nieba i fali z tymi ciemnymi elementami.

Nie za bardzo rozumiem drugą część Twojej wypowiedzi...

artfo
17-02-2011, 23:06
Przepraszam wkradł się błąd.

Chodziło mi o to czy brałeś pod uwagę obcięcie góry zdjęcia, tzn. nieba i kawałka morza poniżej linii horyzontu bez tych białych fal.
Może kwadrat?
Obciąć tak by powstała linia od prawego, dolnego rogu poprzez konar do ciemnych elementów w oddali.
Lub ciąć jeszcze mocniej od góry tak by został morze, konar i piasek. Można by wtedy "wzmocnić" kolor.

JaroPienza
18-02-2011, 01:35
Ciekawe zdjęcie.Dość dynamiczne .Ciekawa struktura piasku... Tylko dziwne prze ostrzenie na konarze zauważyłem ,ale to nie problem żaden

PABLOOK
18-02-2011, 10:01
Kompozycja jak najbardziej udana. Fajnie i w odpowiednim momencie zatrzymana fala :).
Dynamika na plus.
Teraz słabsze strony zdjęcia. Myślę, że delikatniejsze ostrzenie pierwszego planu wraz pozostałością drzewca byłoby dobrym posunięciem. No i światło, już niestety zbyt ostre spowodowało, że kontrasty do najprzyjemniejszych nie należą ;). Jakby tak to o wschodzie zaatakować, ale wiem jak jest ;). Czasami się nie da i tyle ;).

Quakerek
18-02-2011, 10:32
Kompozycja jak najbardziej udana. Fajnie i w odpowiednim momencie zatrzymana fala :).
Dynamika na plus.
Teraz słabsze strony zdjęcia. Myślę, że delikatniejsze ostrzenie pierwszego planu wraz pozostałością drzewca byłoby dobrym posunięciem. No i światło, już niestety zbyt ostre spowodowało, że kontrasty do najprzyjemniejszych nie należą ;). Jakby tak to o wschodzie zaatakować, ale wiem jak jest ;). Czasami się nie da i tyle ;).

Zgadzam się iż troszkę przedobrzyłem z ostrzeniem - teraz to widzę, :) co do światełka, no cóż - 'wakacje' i tak byłem zadowolony, że mogłem się wybrać na chwilkę z rana porobić zdjęcia :)
Dzięki za opinie