Zobacz pełną wersję : [ Reportaż ] Lady In The Water
Seria inspirowana filmem pod tym samym tytułem, część ekspozycji:
http://www.foto-grafik.pl/zdjecia/duze/4765.jpg
http://zaziel.red-rose.pl/Gabe/DSC_0025.jpg
http://zaziel.red-rose.pl/Gabe/DSC_0062-2.jpg
http://zaziel.red-rose.pl/Gabe/DSC_0028.jpg
http://zaziel.red-rose.pl/Gabe/DSC_0065.jpg
Modelka : Alicja.
Wizaż : Magda Niewiadomska.
enjoy i pozdrawiam Zaz.
technicznie wiadomo że wszycko gra.. tyryryry.. ale jakoś nie gada do mnie...
jedynie to 3 sie dla mnie broni...
modelka ładna...
a strasznie sztucznie jej twarz wyszła... tzw wierze że pomógl jej w tym program graficzny... może dlatego mi sie nie widzi
tak ja to widze :| :)
zle widzisz ditty, mloda jestes, wiec wybaczam :P
Mnie się bardzo podoba
Szczególnie trójka
Ogólnie jako calość się zdjęcia podobają niewątpliwie :) a tak szczegółowiej i czepialsko to:
1. troche bym z góry ciachnął, zeby się głowa nie kończyła razem ze zdjęciem
2. dla mnie bomba, tylko nie wiem czy nie byłoby lepiej w kolorach jak 3,5 :)
3. imo za bardzo pochylona głowa i nos wyszedł 'niezazbytnio'
4. jakoś tak jakby chciała wstać i wyjsć :lol:
5. dla mnie bomba :)
Super modelka, charakterystyczna, tajemnicza, śliczna.
Filmu nie oglądałem, ale dziewczyna jest rzeczywiście w stylu Bryce Dallas Howard.
Zacznę od niepodobania się: piątka bardzo na nie - nie podoba mi się wyraz twarzy. Te usta rozchylone mnie okropnie drażnią.
Dwójka zupełnie zwyczajna i bez wyrazu.
Czwórka dość ładna, ale nie w stylu rudej topielicy jak sugerowany tytuł wątka.
Fajny styl jedynki - schwytana topielica o minie niewinnego zwierzątka. Czekająca na "...i co teraz ze mną zrobisz?".
No i trójka - prawdziwa topielica.
Może trochę nie trafiłem w film, nie oglądałem go jeszcze, ale to o takiej topielicy co wylazła z basenu, prawda? Może się mylę, ale niemniej nawet jak film jest trochę inaczej, to i tak podtrzymuję swoją ocenę zdjęć :)
3. imo za bardzo pochylona głowa i nos wyszedł 'niezazbytnio'
Kto tu ocenia kąt nosa? Co to za krytyka z kątomierzem?
4. jakoś tak jakby chciała wstać i wyjsć :lol:
O to chodziło, o to chodziło.. To jest właśnie zaletą.
kronos28
17-01-2007, 20:51
hmmm podoba mi sie ogolnie kolorysttyka - tla brazowe pokrywaja sie mniej wiecej z kolorem wlosow modelki i brazowe oparcia w fotelu noo mowiac krotko pomyslane. Fajna modelka i ogolnie cale w komplecie przyjemne w odbiorze
Mam tylko jedno male zastrzezenie - mianowicie na zdjeciu 2 twrz modelki wyszla bardzo dziwnie: prawa strona twarzy wydaje mi sie jakby przesunięta w dół w stosunku do lewej. Jest to wina fryzury modelki i to wypacza wyglad twarzy z prawej wlosy sa splaszczone a z lewej uniesione do góry. Tak ja to widze :)
Trójka i piątka nie podobają mi się (chociaż modelka na 5 świetnie), akurat nie pasują mi tu takie bliki, no i wielkie jednolite plamy światła na twarzy (pewnie w oryginale lepiej). Pozostałe super, a czwarte chyba sobie zachowam :)
Kto tu ocenia kąt nosa? Co to za krytyka z kątomierzem?
Jaki kat, jaki kątomierz ;) Nos wyszedł wg mnie dziwnie a przyczyny upatruję się w takim pochyleniu i tyle...
Jaki kat, jaki kątomierz ;) Nos wyszedł wg mnie dziwnie a przyczyny upatruję się w takim pochyleniu i tyle...
Nie przejmuj się. Wszysto jest dobrze. Tylko Twoim kosztem postanowiłem się przejechać po pewnej grupie która foci portrety za pieniądze, i krytykuje wszystkie tutaj zdjęcia za pomocą kątomierza i linijki. Oni niszczą piękno fotografii, oni są zakałą sztuki. Moją misją jest tych ludzi tępić, więc sorry że się doczepiłem do Twojego postu. Mea culpa..
Moją misją jest tych ludzi tępić
idz czlowieku do lekarza... przepisze ci mocniejsze tabletki.
zaziel - seria bardzo ok .. i bardzo w klimacie filmu. a przeciez o to chodzilo :)
Nie przejmuj się. Wszysto jest dobrze. Tylko Twoim kosztem postanowiłem się przejechać po pewnej grupie która foci portrety za pieniądze, i krytykuje wszystkie tutaj zdjęcia za pomocą kątomierza i linijki. Oni niszczą piękno fotografii, oni są zakałą sztuki. Moją misją jest tych ludzi tępić, więc sorry że się doczepiłem do Twojego postu. Mea culpa..
Pojechałeś... Nawet podoba mi się Twoje podejście, bo faktycznie jest pokusa żeby ulegać podejściu polegającemu na przecenianiu geometrii, plastyki, tonalności, perspektywy. Taki nacisk na mocne punkty, skosy, napięcia i inne zagadnienia techniczne wymyślili w końcu ludzie, żeby fotografia czy malarstwo było łatwiej przyswajalne. Jednak użyłbym takiego porównania: hydraulik może przykręcać zawór zębami, jednak żeby go dokręcić potrzebuje wiedzy o tym do czego służy klucz. Owszem niektórzy mają strasznie mocne zęby, ale to są tak zwani geniusze. Ja osobiście lubię słyszeć krytykę pod swoim adresem, bo geniuszem nie jestem. Ale rozumiem, ze trzeba też walczyć, jak to mówią 'o siebie'.
filmu nie widzialem..
najbardziej chyba dwójka
nie sądzisz ze retusz skóry jest nieco nazbyt widoczny (szczegolnie 4 i 5)? tak się głośno zastanawiam
w dyskusje sie nie włączam ;) lubie geometrie..
pozdrawiam
Pojechałeś... Nawet podoba mi się Twoje podejście, bo faktycznie jest pokusa żeby ulegać podejściu polegającemu na przecenianiu geometrii, plastyki, tonalności, perspektywy.
Geometria, plastyka czy perspektywa akurat to są fundamentalne pojęcia nawet w zdjęciach nastawionych wyłącznie na artystyczny efekt i niekoniecznie technicznie poprawnych. To one decydują o odbiorze i nie o te pojęcia mi akurat chodziło.
Problem jest taki że owa grupa zawodowych portrecistów żyje po uszy w marketingu. Marketing narzuca im bardzo sztywne ramy, a żeby zaistnieć i odnieść sukces nie dziwota że w tych drętwych i matematycznych marketingowych ramach muszą się oni pomieścić. Każdy z czegoś żyje, i bardzo dobrze.
Jednak oni przenoszą te zawodowe zboczenie na to forum, które akurat powinno być ukierunkowane w kompletnie przeciwnym kierunku, w kierunku nieskrępowanej twórczości i całkowitym puszczeniu cuglów. I to właśnie zboczenie na tym forum mnie wkurza. Powinni sobie założyć własne zawodowe forum, gdzie zaproszeni uczestnicy by umieszczali swoje prace i by sobie zawodowo te prace omawiali. Tymczasem to forum jest mieszanką całego kosmosu różnych osób, o różnym zaawansowaniu, różnych celach i różnych poglądach na sztukę. I na kątomierze, linijki, na techniczno-inżynieryjną analizę oświetlenia, czy noga bardziej w lewo czy w prawo, na jakieś rembrandty, czy fachowe trójkąciki pod okiem, itd. itp. nie powinno być tutaj miejsca. Chyba że ktoś sam o o to poprosi.
A przynajmniej tak powinno być moim zdaniem. Może się mylę...
Pershing
17-01-2007, 22:49
Dla mnie cała seria super, bardzo mi się podoba i od strony art i tech, choć o technicznej nie powinienem się jeszcze wypowiadać bo daleka droga przede mną. Jestem totalnym amatorem i narazie mogę tylko pomarzyć żeby robić foty takie jak sailor, admin i jeszcze kilku zacnych na tym forum, ale do nosa na 3 to i ja się przyczepie. Faktycznie rzuca się w oczy. Uważam podobnie jak PADI, że poza modelki wypaczyła nosek, choć modelka śliczna i na pozostałych fotkach widać, że matka natura dała jej więcej niż innym.
dobre zdjęcia
lifting przesadzony
każdy kij ma dwa końce
za gładkie robi się już płaskie
I na kątomierze, linijki, na techniczno-inżynieryjną analizę oświetlenia, czy noga bardziej w lewo czy w prawo, na jakieś rembrandty, czy fachowe trójkąciki pod okiem, itd. itp. nie powinno być tutaj miejsca. Chyba że ktoś sam o o to poprosi.
i tu wlasnie wg mnie BARDZO sie myslisz .. dla takich pogladow jest plgnioto i fotka.pl .. takie przynajmenij jest moje zdanie.. tutaj wszyscy (zarowno zawodowcy jaki amatorzy sa po to by sie uczyc i korzystac z wiedzy innych) reszta zawodowcow tu neiwielu bo ... robia zdjecia.
ale jak ktos sie nie chce nauczyc to si enie nauczy ... i nie zrozumie. a wlasnie wskazanie tych trojkacikow, nog w prawo czy w lewo powoduje ze ktos moze spojrzec na swoje zdjecia ineczej, zainteresowac sie no. malarstwem z ktorego te wzgardzone przez ciebie trojkaciki wyniknely i byc moze wyciagnac wnioski. i jesli dzieki takim radom chociaz jedna osoba odniesie z tego korzysc to warto znosic nawet malkontentow ktorzy uwazaja to za bezsens i wywalaja cala sztuke do kosza.
i tu wlasnie wg mnie BARDZO sie myslisz ..
A może i masz rację... Ale co sobie pojechałem, to sobie pojechałem... :)
na kątomierze, linijki, na techniczno-inżynieryjną analizę oświetlenia, czy noga bardziej w lewo czy w prawo, na jakieś rembrandty, czy fachowe trójkąciki pod okiem, itd. itp. nie powinno być tutaj miejsca. Chyba że ktoś sam o o to poprosi.
:shock: :shock: :shock: zawodowcy sa zboczeni i nie powinni radzić? chyba, że amator chce?
po co amator wystawia tu zdjęcia? by sie czegoś nauczyć - tak sądzę.
spotykam sie raczej ze skargami, że zdjecie jest nie skomentowane, bo jak rozumiem ktoś by chciał zrobic nastepne lepiej. Tu sie wystawia zdjęcia do oceny!
Gdzie ty tu widzisz zdjecia zawodowych portrecistów, albo reklamowe? To kilka procet zdjęc tutaj - najwyżej. Forum ma byc tylko dla amatorów? nie ma być zawodowców?
jestem w niezręcznej sytuacji - ale gdyby tylko amatorzy pomagali amatorom, to poziom prezentowanych tu zdjęć przez to byłby wyższy? zastanów się.
jak chcecie mogę przestac komentowac zdjęcia. Poprosze o odpowiednie dopiski w wątkach - wtedy nie bedę.
:shock: :shock: :shock: zawodowcy sa zboczeni i nie powinni radzić? chyba, że amator chce?
po co amator wystawia tu zdjęcia? by sie czegoś nauczyć - tak sądzę.
spotykam sie raczej ze skargami, że zdjecie jest nie skomentowane, bo jak rozumiem ktoś by chciał zrobic nastepne lepiej. Tu sie wystawia zdjęcia do oceny!
Gdzie ty tu widzisz zdjecia zawodowych portrecistów, albo reklamowe? To kilka procet zdjęc tutaj - najwyżej. Forum ma byc tylko dla amatorów? nie ma być zawodowców?
jestem w niezręcznej sytuacji - ale gdyby tylko amatorzy pomagali amatorom, to poziom prezentowanych tu zdjęć przez to byłby wyższy? zastanów się.
jak chcecie mogę przestac komentowac zdjęcia. Poprosze o odpowiednie dopiski w wątkach - wtedy nie bedę.
Wszystko jest OK. Tylko taka gadka była. Taka "pickwickowska" rozmówka. Korciło mnie trochę, to pogmerałem. Uciszam się....
(...) to pogmerałem. Uciszam się....
...nareszcie...
pozdrawiam
m
Nie mi oceniac bo tak nie potrafie ale najabrdziej wizualnie mi podchodzi drugie. Glownie dzieki kolorystyce :) Mozna spytac jak bylo oswietlane? Walcze wlasnie ze stwoerzeniem takiego delikatnego cienia i poki co mi to srendio wychodzi.
Drogie kolezanki i koledzy, ciesze sie ze tyle komentarzy pod tymi zdjeciami, mniej sie ciesze ze dotycza w wiekszosci rzeczy innych niz te zdjecia :D. Jacek_Z zwlaszcza sie wypowiedzial na temat fot heheh.Do zanawcow retuszu - tutaj nie ma retuszu, cere Alicji zdobi zawodowy makijaz zgaodny z tym co chcialem osiagnac. Jesli ktos nie widzial filmu, to niestety nie podyskutuje na temat póz, makijazu czy kolorystyki, bo nie ma to sensu. Dzieki za odwiedziny i pozdrawiam szanowne grono.
P.S.
Dalej mnie leczy na maxa interfejs tego forum po reformie... coz, pewnie dlatego tak rzadko zagladam.
BugsBunny
18-01-2007, 20:54
ja mam tylko jedną uwagę - któryś już raz widzę odbicie ringflasha w oczach modelki. Chyba wolałbym tego nie widzieć. Poza tym same zachwyty :D