Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Plan bliski i plan daleki
http://wpk.eltrakon.pl/L1008400%20Plan%20bliski%20i%20plan%20daleki.jpg
źródło (http://wpk.eltrakon.pl/L1008400%20Plan%20bliski%20i%20plan%20daleki.jpg)
Nikonozaur
06-02-2011, 21:45
Nie czuję tego zdjęcia, coś FigAzor niewyraźnie wygląda, może hmm... Rutinoscorbin? ;)
midnight
07-02-2011, 19:27
Do mnie też nie przemawia, jakieś takie mydlane jest (nie licząc Azora) ;)
Mi brakuje brudnej szyby i zamrożonego na niej śniegu jak w poprzedniej focie bez psa. ;)
Karbulot
08-02-2011, 12:06
Ja nie rozumiem Twojej techniki wpkx, doprawdy. Staram się, ale jakoś nie rozumiem. Tyle już siedzisz na forum, tyle fotek wrzuciłeś, a wszystkie są jakieś nie z tego świata. Dziwne kadry, zwierzaki z górnej perspektywy. Do tego brak kolorów, jakieś filtry czy co? I jeszcze ta winieta. Ja rozumiem, winieta fajna rzecz, ale do krajobrazów? Że już o braku ostrości i dziwnym WB nie wspomnę. Nie wiem, może masz taką technikę i jesteś jakimś wizjonerem. Ale jak widzę Twoje prace, nasuwa mi się skojarzenie ze starym rosyjskim telewizorem Rubin - http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23689/telewizor450.jpeg , tam też były takie dziwne kolory. Nie bierz tego przytyku do seca, ale doprawdy nie rozumiem Twoich prac. Może nie wszystkich, czasem wrzucisz coś kolorowego, gdzie winieta pasuje. Ale...
Ja nie rozumiem Twojej techniki wpkx, doprawdy. Staram się, ale jakoś nie rozumiem. Tyle już siedzisz na forum, tyle fotek wrzuciłeś, a wszystkie są jakieś nie z tego świata. Dziwne kadry, zwierzaki z górnej perspektywy. Do tego brak kolorów, jakieś filtry czy co? I jeszcze ta winieta. Ja rozumiem, winieta fajna rzecz, ale do krajobrazów? Że już o braku ostrości i dziwnym WB nie wspomnę. Nie wiem, może masz taką technikę i jesteś jakimś wizjonerem. Ale jak widzę Twoje prace, nasuwa mi się skojarzenie ze starym rosyjskim telewizorem Rubin - http://i.wp.pl/a/f/jpeg/23689/telewizor450.jpeg , tam też były takie dziwne kolory. Nie bierz tego przytyku do seca, ale doprawdy nie rozumiem Twoich prac. Może nie wszystkich, czasem wrzucisz coś kolorowego, gdzie winieta pasuje. Ale...
Ciekawy wpis, karbulot, doprawdy, i doprawdy ciężko odpowiedzieć.
Napisałeś wiele zastrzeżeń i wątpliwości, z których wynika... no właśnie...
Najpierw piszesz, że nie rozumiesz techniki, potem, że prac.
Zarzucasz brak kolorów, a jednocześnie dziwny WB i nieostrość - zło spowodowane jakimiś rzekomymi "filtrami"...
Wg Ciebie staż na Forum obliguje mnie do wrzucania fotek "z tego świata" (cokolwiek to znaczy), kadrów "niedziwnych" (cokolwiek to znaczy), fotografowania "zwierzaków z każdej poza górną pesrpektywą" i stosowania winiety wyłącznie w zdjęciach kolorowych, ale absolutnie nie w krajobrazowych.
Konkluzją jest, że skoro mam taką "technikę" a'la stary Rubin, to zapewne jestem "wizjonerem"...
Czy Ty coś z tego rozumiesz? Bo ja - nawet jako domniemany wizjoner - doprawdy nic.
Co nie znaczy, że nie dziękuję za Twój komentarz. Dziękuję, ponieważ będąc powyżej pewnego poziomu nie napisałeś "gniot" ewentualnie "gniotek" ani żebym wykonywał pewne wyszczególnione a skasowane później przez moderację - łącznie z postami - czynności.
Dlatego, jeśli pozwolisz, Twój przytyk do serca jednak sobie wezmę. ;)
jacekz40
08-02-2011, 23:19
Hallo, houston mamy problem nie widać o czym dyskusja się toczy :)
Hallo, houston mamy problem nie widać o czym dyskusja się toczy :)
Owszem, mamy.
W połowie Buska brak prądu i moja serwerownia zimna i cicha... niczym forumowa hostingownia niekiedy.
Ale obiecuję, że wstanie jutro, nie po tygodniu... i będziesz mógł się wyżyć. ;)
Wojtku, Twoja innowacyjność mnie przerosła :) Nie jestem w stanie opisać tego zdjęcia - dech mi zaparło :)
Wrócę do niego jutro wieczorkiem.
Wojtku, Twoja innowacyjność mnie przerosła :) Nie jestem w stanie opisać tego zdjęcia - dech mi zaparło :)
Wrócę do niego jutro wieczorkiem.
Spokojnie, Jarku.
Wdech... wydech...
MegaRoman przecież ochrzcił mnie Kaszpirowskim.
Wszystko będzie dobrze... wszystko się ułoży... ;)