Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Moja wife :-)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://blog.artlens.pl/wp-content/uploads/2011/02/wife.jpg)
Proszę o krytykę hej...
Twoja wife jest pretty kobietą, jednakże I`m afraid, że photo już takie nie jest. Trochę ciasno po left, undershirt też jakiś mało attractive. Musisz bardziej zadbać o details. ;)
Photoartbox
06-02-2011, 12:58
Proszę o krytykę hej...
Jak juz tak prosisz...;)
Mz nie ten dzial, zdjecie powinno raczej znalezc sie w "fotografii okolicznościowa i albumowej". Dlaczego? I tu zacznie sie krytyka: poniewaz kadr jest zupelnie przypadkowy, jest w nim balagan a i modelka raczej do zdjecia sie nie przygotowala. Czy to zdjecie podoba sie Twojej zonie? Jest niewatpliwie atrakcyjna kobieta i watpie w to aby cieszyla sie z tego, ze prezentujesz jej zdjecie jak jest w "rosole". Tyle z mojej strony, nie bierz mi tego za zle, ale ja bym tego zdjecia nie umiescil nawet w albumie rodzinnym, bo niby co mialoby mi przypominac?
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-) i o ile pamiętam przypietym heliosem z Zenita. Następne beda lepsze :-)
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-) i o ile pamiętam przypietym heliosem z Zenita. Następne beda lepsze :-)
A jak oceniła to zdjęcie twoja wife? ;)
Sapphiron
06-02-2011, 20:23
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-)
A Ty umieszczasz to w dziale Portret, skoro sam przyznałeś że jest przypadkowe... ech...
Może mie dokońca przypadkowe choć nie była to ustawiana sesja studyjna, zonie sie podoba ale ona zawsze mówi że się nie zna a swoją drogą od kiedy zaczyna się portret. Takie pytanie filozoficzne ?
cheyenne
06-02-2011, 20:39
Może mie dokońca przypadkowe choć nie była to ustawiana sesja studyjna, zonie sie podoba ale ona zawsze mówi że się nie zna a swoją drogą od kiedy zaczyna się portret. Takie pytanie filozoficzne ?
wstydziłbyś się to umieszczać na forum fotograficznym
kadr jest BEZNADZIEJNY
jak chcesz odpowiedzi na swoje pytanie to proszę sięgnij do literatury fachowej
DŁUGO, DŁUGO ćwicz i dopiero publikuj
na razie NIE proszę
dlaczego Ci się wydaje że każdy pstryk człowieka to portret?
poczytaj szczególnie o świetle i jego roli w fotografii, nie pomiń też estetyki i właściwej budowy kadru
ludzie trochę samokrytyki proszę
DonArturo
06-02-2011, 20:43
tak jak sądziłem pojechali po Tobie!
zgadzam się z nimi w 100 %
zanim wstawisz następne zdjęcie pomyśl - czy Ci się podoba?
a później pytaj innych.
cheyenne dał Ci dobrą wskazówkę - do książek :)
A Ty umieszczasz to w dziale Portret, skoro sam przyznałeś że jest przypadkowe... ech...
Nie chcesz chyba powiedzieć, że przypadkiem nie można zrobić portretu...
No pojechali po mnie ale to dobrze ...motywuje :-)
No pojechali po mnie ale to dobrze ...motywuje :-)
Moim zdaniem gdybyś chciał trochę podratowac to zdjęcie, to:
1. zmień kadr na ciaśniejszy, m.in wytnij z dołu tyle żeby nie było widac tej niechlujnej bluzki
2. popracuj nad obróbką - chodzi mi głównie o cerę - tutaj nie wygląda to dobrze.
Sapphiron
06-02-2011, 22:14
Można zrobić przez przypadek ale publikuje się TYLKO jeśli czymś zaskakuje, coś sie przez przypadek udało (nie tlyko sie trafiło ledwo z ostrością)... Zdjęcie, nawet przypadkowe powinno mieć jakiś poziom...
Raczej sobie daruję jak znajdę chwilę to pomaluję moja miłą i zrobię coś bardziej przemyślanego, choć w Photosklepie poruszam się bardzo sprawnie, wolę się nauczyć robić dobrze niż dobrze poprawiać :-).
takie zdjęcia kasuje się już w aparacie. Niestety wife wyszła bardzo niekorzystnie w tym zmiętolonym podkoszulku. Zupełnie przypadkowy strzał. Ja jestem na zdecydowane NIE
moją żonę kasować, w aparacie :-) już chyba tylko humor mi pozostał
Jak uwielbiam kobiety o orzechowych oczach, tak Ciebie powinna opiórkać za pokazywanie na zewnątrz takiej foty... Modelka tak, zdjęcie nie i za wszystko co pokazałeś.
Zresztą temat zdjęć żon swego czasu przerabiałem, tyle że moja wyjątkowo wybredna jest :mrgreen: Jedną fotkę pozwoliła mi kiedyś wrzucić na nasze www i to nie konieczną tę którą chciałbym. Spodobała się jej chociaż to była tylko moja chwilowa zabawa w PSie. Do komentowania tutaj raczej tego nie wkleję :mrgreen:
Co to znaczy opiórkować ?:-) nie kumam
Trochę się jeje nie pytałem :-) będzie afera...
Co to znaczy opiórkować ?:-) nie kumam
Zakumasz jak Cię małżowina weźmie w obroty za upublicznienie powyższej foty ;)
ps. edytuj posty zamiast dopisywać kolejne :mrgreen: