PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Moja wife :-)

artlens
06-02-2011, 12:46
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://blog.artlens.pl/wp-content/uploads/2011/02/wife.jpg)

Proszę o krytykę hej...

FHR
06-02-2011, 12:57
Twoja wife jest pretty kobietą, jednakże I`m afraid, że photo już takie nie jest. Trochę ciasno po left, undershirt też jakiś mało attractive. Musisz bardziej zadbać o details. ;)

Photoartbox
06-02-2011, 12:58
Proszę o krytykę hej...

Jak juz tak prosisz...;)

Mz nie ten dzial, zdjecie powinno raczej znalezc sie w "fotografii okolicznościowa i albumowej". Dlaczego? I tu zacznie sie krytyka: poniewaz kadr jest zupelnie przypadkowy, jest w nim balagan a i modelka raczej do zdjecia sie nie przygotowala. Czy to zdjecie podoba sie Twojej zonie? Jest niewatpliwie atrakcyjna kobieta i watpie w to aby cieszyla sie z tego, ze prezentujesz jej zdjecie jak jest w "rosole". Tyle z mojej strony, nie bierz mi tego za zle, ale ja bym tego zdjecia nie umiescil nawet w albumie rodzinnym, bo niby co mialoby mi przypominac?

artlens
06-02-2011, 13:22
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-) i o ile pamiętam przypietym heliosem z Zenita. Następne beda lepsze :-)

santo
06-02-2011, 20:09
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-) i o ile pamiętam przypietym heliosem z Zenita. Następne beda lepsze :-)

A jak oceniła to zdjęcie twoja wife? ;)

Sapphiron
06-02-2011, 20:23
Zdjęcie jest terochę przypadkowe takie przy kotlecie :-)

A Ty umieszczasz to w dziale Portret, skoro sam przyznałeś że jest przypadkowe... ech...

artlens
06-02-2011, 20:29
Może mie dokońca przypadkowe choć nie była to ustawiana sesja studyjna, zonie sie podoba ale ona zawsze mówi że się nie zna a swoją drogą od kiedy zaczyna się portret. Takie pytanie filozoficzne ?

cheyenne
06-02-2011, 20:39
Może mie dokońca przypadkowe choć nie była to ustawiana sesja studyjna, zonie sie podoba ale ona zawsze mówi że się nie zna a swoją drogą od kiedy zaczyna się portret. Takie pytanie filozoficzne ?

wstydziłbyś się to umieszczać na forum fotograficznym
kadr jest BEZNADZIEJNY
jak chcesz odpowiedzi na swoje pytanie to proszę sięgnij do literatury fachowej
DŁUGO, DŁUGO ćwicz i dopiero publikuj
na razie NIE proszę
dlaczego Ci się wydaje że każdy pstryk człowieka to portret?
poczytaj szczególnie o świetle i jego roli w fotografii, nie pomiń też estetyki i właściwej budowy kadru

ludzie trochę samokrytyki proszę

DonArturo
06-02-2011, 20:43
tak jak sądziłem pojechali po Tobie!
zgadzam się z nimi w 100 %
zanim wstawisz następne zdjęcie pomyśl - czy Ci się podoba?
a później pytaj innych.
cheyenne dał Ci dobrą wskazówkę - do książek :)

santo
06-02-2011, 21:37
A Ty umieszczasz to w dziale Portret, skoro sam przyznałeś że jest przypadkowe... ech...

Nie chcesz chyba powiedzieć, że przypadkiem nie można zrobić portretu...

artlens
06-02-2011, 21:45
No pojechali po mnie ale to dobrze ...motywuje :-)

santo
06-02-2011, 22:05
No pojechali po mnie ale to dobrze ...motywuje :-)

Moim zdaniem gdybyś chciał trochę podratowac to zdjęcie, to:
1. zmień kadr na ciaśniejszy, m.in wytnij z dołu tyle żeby nie było widac tej niechlujnej bluzki
2. popracuj nad obróbką - chodzi mi głównie o cerę - tutaj nie wygląda to dobrze.

Sapphiron
06-02-2011, 22:14
Można zrobić przez przypadek ale publikuje się TYLKO jeśli czymś zaskakuje, coś sie przez przypadek udało (nie tlyko sie trafiło ledwo z ostrością)... Zdjęcie, nawet przypadkowe powinno mieć jakiś poziom...

artlens
06-02-2011, 22:31
Raczej sobie daruję jak znajdę chwilę to pomaluję moja miłą i zrobię coś bardziej przemyślanego, choć w Photosklepie poruszam się bardzo sprawnie, wolę się nauczyć robić dobrze niż dobrze poprawiać :-).

stock
06-02-2011, 23:08
takie zdjęcia kasuje się już w aparacie. Niestety wife wyszła bardzo niekorzystnie w tym zmiętolonym podkoszulku. Zupełnie przypadkowy strzał. Ja jestem na zdecydowane NIE

artlens
06-02-2011, 23:17
moją żonę kasować, w aparacie :-) już chyba tylko humor mi pozostał

TMK
06-02-2011, 23:20
Jak uwielbiam kobiety o orzechowych oczach, tak Ciebie powinna opiórkać za pokazywanie na zewnątrz takiej foty... Modelka tak, zdjęcie nie i za wszystko co pokazałeś.

Zresztą temat zdjęć żon swego czasu przerabiałem, tyle że moja wyjątkowo wybredna jest :mrgreen: Jedną fotkę pozwoliła mi kiedyś wrzucić na nasze www i to nie konieczną tę którą chciałbym. Spodobała się jej chociaż to była tylko moja chwilowa zabawa w PSie. Do komentowania tutaj raczej tego nie wkleję :mrgreen:

artlens
06-02-2011, 23:28
Co to znaczy opiórkować ?:-) nie kumam

artlens
06-02-2011, 23:30
Trochę się jeje nie pytałem :-) będzie afera...

TMK
06-02-2011, 23:50
Co to znaczy opiórkować ?:-) nie kumam

Zakumasz jak Cię małżowina weźmie w obroty za upublicznienie powyższej foty ;)

ps. edytuj posty zamiast dopisywać kolejne :mrgreen: